خطر شیوع تب کریمه کنگو در آستانه عید قربان

مدیرکل دفتر بهداشت سازمان دامپزشکی گفت: با توجه به نزدیک شدن به عید قربان و افزایش قربانی دام به مردم توصیه می‌شود هشدارها در خصوص شیوع تب کریمه کنگو را جدی بگیرند.
کد خبر: ۱۰۶۱۸۲۹
|
۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۷ 04 July 2021
|
4564 بازدید

 

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا اکبرشاهی درباره آخرین وضعیت تب کریمه کنگو اظهار کرد: بنابر آخرین آمار وزارت بهداشت تاکنون ۳ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که خوشبختانه فوتی نداشتیم.

وی تب کریمه کنگو را بیماری مشترک میان انسان و دام اعلام کرد و افزود: انتقال این بیماری ویروسی به انسان با خونریزی شدید همراه است و در مواردی منجر به مرگ فرد آلوده می‌شود.

اکبرشاهی ادامه داد: با توجه به شرایط خشکسالی و آغاز فصل گرما، فعالیت کنه‌ها و کشتار دام افزایش می‌یابد که با این وجود نگرانی‌هایی مبنی بر گسترش تب کریمه کنگو داریم.

این مقام مسئول با تاکید بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم و دامداران بیان کرد: تا پایان فصل گرما نگران افزایش فعالیت کنه‌ها هستیم.

وی با بیان اینکه خطر شیوع تب کریمه کنگو در تمامی استان‌ها وجود دارد، گفت: با توجه به شرایط خشکسالی و کم بارشی در تمامی استان‌ها احتمال خطر وجود دارد و همواره به سبب گستردگی‌جابه جایی دام در کشور، توصیه‌ها باید جدی گرفته شود.

به گفته اکبرشاهی با توجه به نزدیک شده به عید قربان به حجاجی که تصمیم دارند امسال قربانی را انجام دهند، توصیه اکید می‌شود که دام را از محل تاییدیه دامپزشکی خریداری کنند که سم پاشی و مبارزه با کنه انجام شده است.

وی ادامه داد: در کشتارگاه‌ها، دامپزشکان حضور دارند و ضمن معاینه دام با تجهیزات و امکانات، لاشه دام ۲۴ ساعت به طور کامل در دمای سردخانه و یخچال نگهداری می‌شود و ویروس در فرآیند جمود به راحتی از بین می‌رود.

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی در توصیه‌ای به مردم برای ذبح دام در روز عید قربان بیان کرد: اگر افراد اصرار دارند که در خانه کشتار را انجام دهند، با همکاران دامپزشکی که به صورت اکیپ‌های ثابت و سیار حضور دارند، تماس بگیرند تا قبل و بعد از کشتار دام را به لحاظ بیماری های انگلی و سایر بیماری‌ها بررسی کنند و سپس اقدام به ضد عفونی محل کشتار کنند.

وی ادامه داد: اگر کشتار غیر مجاز دام انجام شود، خطر انتقال این بیماری ویروسی از طریق ترشحات دام مبتلا یا طی فرآیند پاکسازی و قطعه کردن گوشت وجود دارد.

اکبرشاهی بیان کرد: افراد پس از ذبح لاشه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری و سپس اقدام به خرد کردن و استفاده از گوشت کنند، همچنین توصیه می‌شود که با توجه به فصل گرما، لاشه را به کشتارگاه منتقل کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟