بر اساس نامه دبیر کارگروه تنظیم بازار، ترخیص آن بخش از محموله های برنج وارداتی که تا قبل از ۳۱ تیر ماه امسال دارای اعلامیه ورود/ قبض انبار بوده، مشروط به اینکه دارای ثبت سفارش باشد در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، عباس قبادی، دبیر کارگروه ستاد تنظیم بازار طی نامهای به مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات، با اشاره به تصمیمات اخیر کارگروه تنظیم بازار، درباره ممنوعیت یا عدم برقراری ممنوعیت فصلی مورد بررسی قرار گرفت، اعلام کرد: با توجه به اینکه در این شرایط حساس کشور و کمبود منابع آبی و از طرفی ضرورت تامین امنیت غذایی کشور از اهم موضوعات مطروحه در دولت فعلی و آینده خواهد بود: خواهشمند است دستور فرمایید با رویکرد حمایت از مصرف کننده در خصوص بلامانع بودن ترخیص آن بخش از محموله های برنج وارداتی که تا قبل از ۳۱ تیر ماه ماه امسال دارای اعلامیه ورود/ قبض انبار بوده، مشروط به اینکه دارای ثبت سفارش باشد، اقدامات لازم انجام شود.
در این نامه همچنین خاطرنشان شده که در صورت دارا بودن شرایط یاد شده ویرایش و تمدید ثبت سفارش جهت ترخیص بلامانع است.
فصل برداشت برنج در استانهای مختلف بین بازه زمانی اول تیر ماه تا اواخر شهریور است که در سالهای اخیر برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی واردات برنج در این مدت ممنوع شده بود.
آخرین آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که در اردیبهشت امسال قیمت برنج تایلندی بیشترین افزایش را داشته که قیمت آن در این مدت با ۸۶.۲ درصد افزایش به حدود ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است. قیمت برنج پاکستانی نیز با ۷۲.۲ درصد افزایش به ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است.
اما افزایش قیمت در برنجهای داخلی کمتر بوده است؛ به طوری که قیمت برنج طارم اعلا و داخلی هاشمی درجه یک در این مدت به ترتیب ۴۲.۱ و ۴۰.۱ درصد افزایش داشته و در اردیبهشت امسال به حدود ۳۵ هزار و ۳۰۰ تومان و ۳۴ هزار تومان رسیده است.