هر ساله گرما جان هزاران نفر را میگیرد و محققان مرگ بیش از یک میلیون نفر را در اثر گرما تا قرن آینده پیشبینی کردهاند.
به نقل از ان آر دی سی، نتایج بررسیها نشان میدهد که تغییرات آبوهوایی باعث ایجاد موجهای گرمایی طولانیتر، مکرر و شدیدتر از هر زمان دیگری میشوند. پیش از این، آژانسهای هواشناسی کشورها ازجمله کشور هند، موج گرما در سال ۲۰۲۱ را پیشبینی کرده و افزایش دما را هشدار داده بود.
بیمارستانها و مراکز بهداشتی شهری که تحت فشار بیماری همهگیر کووید- ۱۹ قرار گرفتهاند، ممکن است توانایی واکنش اضطراری به بیماریهای مرتبط با گرما را نداشته باشند.
محققان اظهار کردند: گرمای رو به افزایش میتواند در سلامتی افراد و به ویژه افرادی که مبتلا به بیماری کووید- ۱۹ شدهاند و عوارض تنفسی آن را تجربه کردهاند، تاثیر بسیاری داشته باشد. از اینرو، شهرها میتوانند از راهحلهایی مانند سقفهای خنک برای کاهش گرما و جلوگیری از عوارض احتمالی مرتبط با آن استفاده کنند.
محدودیت خانهنشینی برای کنترل موجهای بیماری بسیار مهم است اما با توجه به عدم تجهیزات تهویه و خنکسازی، خانهنشینی میتواند مشکلاتی برای سلامتی افراد به دنبال داشته باشد. برای مثال، ۹ خانه از ۱۰ خانه در هند، سیستم تهویه ندارند. گرمای شدید و بیماری همهگیر کووید- ۱۹ در بسیاری از کشورها از جمله هند مشکلاتی را به وجود آورده است و باید به سرعت به این بحرانها رسیدگی شود.
رویکردهای متعدد در ایجاد مقاومت در برابر گرمای شدید موثر است و کشورها معمولا با سیستم هشدار سریع و برنامههای آمادگی و اطلاعرسانی میتوانند در کاهش مشکلات نقش داشته باشند. همچنین، راهبردهایی مانند سقفهای خنک (سقفهایی با رنگ بازتابنده نور خورشید، کاشیهای سفید یا رنگ سفید) روشی آسان و مقرونبهصرفه برای کاهش دمای داخلی و کمک به رفع چالش جزیره گرمایی است.
سقفهای خنک نورخورشید را منعکس و گرمای کمتری را جذب میکنند و نسبت به سقفهای سنتی میتوانند دما را ۲ تا ۵ درجه سانتیگراد پایین نگه دارند. همچنین به دلیل صرفهجویی در انرژی به ویژه انرژی مصرفی وسایل خنککننده مانند کولر و تهویه باعث آلودگی هوا کمتری شوند.
این راهبرد میتواند در برخی از کشورها ازجمله هند که با بحران بیماری کووید- ۱۹ مقابله میکند، موثر باشد. همچنین میتواند راهحلی برای پاسخگویی به بحرانهای کوتاهمدت مانند کروناویروس و طولانیمدت مانند امواج گرمای شدید ناشی از تغییرات آبوهوایی محسوب شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.