تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون تداوم روند صعودی معاملات بورس با سرعتی معقول، از بورس آمریکا، اروپا و آسیا چه خبر؟ روسیه دلار را از قراردادهای نظامی با کشورهای دیگر حذف کرد، ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی چقدر شد؟ و کاهش قیمت طلا در هفتهای که گذشت را در بر دارد.
خاندوزی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بازار سرمایه از مرحله تدافعی و بحران خارج شده است، افزود: به نظر میرسد در صورت تداوم روند فعلی معاملات بورس و عدم تصمیمات هیجانی از سوی مسئولان، روند صعودی این بازار با سرعت معقول ادامه پیدا کند و مسیر کنونی را در پیش بگیرد. وی، معاملات بورس را با دیگر بازارها مقایسه کرد و گفت: حتما بازار سرمایه تا پایان سال از بالاترین بازدهی نسبت به سایر بازارها برخوردار خواهد بود و روند سالهای گذشته هم نشان دهنده این بوده است که بازار سرمایه میتواند بازدهی بیشتری را نسبت به دیگر بازارها در اختیار سهامداران قرار دهد. /ایرنا
بیشتر شاخص های مهم بورسی در جهان صعود کردند.
در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۸۵۶.۳۵ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۲ درصد صعود تا سطح ۴۳۶۷.۲۴ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۳۸ درصد افزایش در سطح ۱۴ هزار و ۴۷۴.۲۷ واحدی بسته شد.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۴۳ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۹۶۸.۳۰ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۶ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۵۱۴.۵۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۰.۲۶ درصدی در سطح ۶۴۸۱.۵۹ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۴ درصد بالا رفت و به ۸۶۲۱.۸۰ واحد رسید.
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۵۸ درصدی تا سطح ۲۷ هزار و ۵۴۸.۰۱ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگکنگ ۱.۸۳ درصد پایین رفت و در سطح ۲۷ هزار و ۷۲۳.۴۸ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود ۰.۶۰ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۱۵۱.۷۵ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۶۳ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۳۸۱.۴۶ واحدی به کار خود پایان داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)
براساس قراردادهای دفاعی، روسیه مبادله دلار را در قراردادهای نظامی با کشورهای دیگر کاملاً حذف کرده و به صفر رسانده است. الکساندر میخایلف، رئیس شرکت رازبرن اسپورت اعلام کرد، بیشتر قراردادهای شرکت در سال جاری با روبل روسیه و یا با ارز ملی کشور مقابل بسته شده و سهم دلار در قراردادهای نظامی شرکت با دیگر کشورها تقریباً به صفر رسیده است. وی خاطرنشان کرد که روسیه، داوطلبانه دلار را از پرداختهای خود حذف کرده و پول صادرات نظامی خود را به دلار دریافت نمیکند و طی چند سال گذشته که سالانه ۱۵ میلیارد دلار در سال پول صادرات نظامی خود را به دلار دریافت میکرد، تقریباً به صفر رسانده است. براساس این گزارش این اقدام روسیه کشورهای دیگر را به سیاست دلارزدایی تشویق کرده است و در داخل روسیه هم برنامههای اقتصادی به سمت حذف دلار پیش رفته است به طوری که بانک مرکزی این کشور و نیز صندوق ثروت ملی اخیراً دلار آمریکا را از مبادلات خود حذف کردهاند. براساس این گزارش، این شرکت نظامی هفته موفقیتآمیزی را پشت سر گذاشته و ۱۳ قرارداد نظامی به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار در حوزه هوایی منعقد کرده که این قراردادها با ارز دلار انجام نشده است. /فارس
ارزش دلار در مقابل بیشتر ارزها افزایش یافت. معامله گران بازار ارز منتظر رونمایی از تصمیمات جدید لندن در قبال مساله ایرلند برای تعیین مسیر بعدی یورو و پوند هستند. با وجود گذشت دو سال از برگزیت، هنوز دو طرف نتوانسته اند اختلافات خود را بر سر طیف گسترده ای از مباحث از جمله امور گمرکی و روابط بانکی حل کنند و در این بین مساله ایرلند یک اختلاف جدی مانده است. ایرلند شمالی جزو خاک بریتانیا و ایرلند جنوبی جزو اتحادیه اروپاست و دولت انگلیس با برقراری مقررات اتحادیه اروپا در مرزهای دو بخش مخالف است. به دنبال ریزش های پی در پی ارزهای دیجیتالی و ناتوانی طلا در شکستن سطح مهم مقاومتی ۲۰۰۰ دلاری، جذابیت بازار ارز برای معامله گران بیش از پیش افزایش یافته، تا جایی که حجم معاملات روزانه در بازارهای ارز در جهان چیزی حدود ۶.۵ تریلیون دلار برآورد می شود.
مدیرکل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه کاهش ارزبری ۱۰ میلیارد دلاری طی سه سال (۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰) برنامهریزی کرده که یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار آن مربوط به صنعت خودروسازی است. به این منظور تاکنون چهار میز داخلیسازی برگزار شد و میز پنجم نیز هرچند به دلیل پاندومی کرونا تاکنون برگزار نشده، قراردادهای آن منعقد شده و از بین ۲۰ قطعه در نظر گرفته شده برای داخلیسازی، ۱۴ قطعه به مرحله تولید رسیده است.
به گفته این مقام مسئول، با در نظر گرفتن میز پنجم تاکنون ۱۶۶ پرونده برای تولید انبوه ۳۰۳ قطعه تشکیل شده و با ۱۳۸ سازنده قرارداد منعقد شده است. ارزش این قراردادها ۵۲ هزار میلیارد ریال است که در صورت رسیدن به مرحله تولید انبوه، کاهش ارزبری ۳۸۳ میلیون یورویی را به دنبال خواهند داشت. معمارباشی ادامهداد: تاکنون ۸۶ قطعه از ۳۰۳ قطعه یاد شده در این میزها به مرحله تولید انبوه رسیده و صرفهجویی ارزی ۱۲۰ میلیون یورویی را نتیجه داده است و بقیه قطعات در حال پیمودن مراحل کار است. برای امسال برگزاری سه میز داخلیسازی دیگر برای قطعات خودرو برنامهریزی شده است که شامل ۳۷ قطعه و ۹۰ میلیون یورو کاهش ارزبری خواهد بود. وی اظهار داشت: در یک سال گذشته و با اجرای برنامههای یاد شده، تاکنون کاهش ارزبری حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلاری در هر خودروی داخلی محقق شده و از ۲ هزار و ۵۰۰ دلار به کمتر از ۲ هزار دلار رسیده است. در خودروهای جدید داخلی که از گیربکسهای اتوماتیک بهره میبرند و بسیاری قطعات جدید آنها داخلیسازی نشده، ارزبری بیش از سههزار دلار است که خودروهایی نظیر تارا، شاهین و دناپلاس اتوماتیک را شامل میشود. /ایرنا
طرح ملی و راهبردی انتقال نفت خام گوره به جاسک با بهرهمندی حداکثری از توان شرکتهای ایرانی به ثمر نشست و صادرات نفت کشور از پایانه جاسک برای نخستینبار عملیاتی شد. به گزارش ایسنا، فرآیند رسمی بارگیری و صادرات نخستین محموله نفت خام از پایانه جاسک دیروز (پنجشنبه، ۳۱ تیرماه) با فرمان رئیسجمهوری آغاز و هدف دیرینه متنوعسازی مبادی صادرات نفت کشور محقق شد. اجرای طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک با حدود ۲ میلیارد دلار اعتبار مصوب با هدف ایجاد ظرفیت انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام و ذخیرهسازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت، تمرکززدایی از پایانههای صادراتی و متنوعسازی آن و توسعه پایدار و اشتغالزایی در سواحل مکران اجرا میشود که تاکنون ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه نفت (در روز) ایجاد شده است و این ظرفیت به تدریج و در آیندهای نزدیک به روزانه یک میلیون بشکه میرسد.
دیروز در بازارهای جهانی قیمت نفت برنت با پیشی گرفتن تقاضا نسبت به عرضه نفت افزایش یافت. قیمت هر بشکه نفت برنت با ۴۱ سنت افزایش نسبت به روز گذشته به قیمت ۷۲.۶۴ سنت معامله شد. قیمت وست تگزاس آمریکا هم رشد ۲۵ سنتی را تجربه کرد و بشکهای ۷۰ دلار و ۶۵ سنت به فروش رفت. بر اساس این گزارش، آمارهایی که امروز اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ذخایر نفت این کشور خبر داد تا حدودی مانع از افزایش بیشتر قیمت شد.
اطلاعات انرژی آمریکا گزارش داد که ذخایر نفتی این کشور که بزرگترین مصرف کننده نفت جهان نیز است به طور غیر منتظره با ۲.۱ میلیون بشکه افزایش در هفته گذشته به ۴۳۹.۷ میلیون بشکه رسیده که برای اولین بار از ماه «می» روند افزایشی داشته است. فشار تقاضا بر عرضه مهمترین عاملی بود که قیمت نفت را در بازارهای جهانی بالا کشید. کشورهای عضو اوپک و همپیمانانشان موسوم به اوپک پلاس، هفته جاری بر افزایش تولید ۴۰۰ هزار بشکه در روز از ماه آگوست تا دسامبر توافق کردند. اما افزایش تقاضا باعث بالا رفتن قیمت شده است. کارشناسان پیشبینی میکنند که در نیمه دوم امسال تقاضای جهانی نفت بر عرضه پیشی خواهد گرفت.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۳۱۰ میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۸.۷۸ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۴۹ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۷ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
بهروزرسانی قیمت ارزهای دیجیتال (تا ساعت ۱۳ ظهر به وقت شرقی)؛ این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.
۱- بیت کوین
قیمت: ۳۲ هزار و ۳۰۰.۱۸ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۴۹ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۰۶ درصد افزایش
۲- اتریوم
قیمت: ۲۰۲۶.۲۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۸۴ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۶.۳۵ درصد افزایش
۳- تتر
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد افزایش
۴- بایننس کوین
قیمت: ۲۹۵.۰۲ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۴۰ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۳۰ درصد کاهش
۵- کاردانو
قیمت: ۱.۲۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۵۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۵۰ درصد کاهش
۶- ریپل
قیمت: ۰.۵۹۸ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۵۷ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۷۶ درصد افزایش
۷- دوج کوین
قیمت: ۰.۱۹۲ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۱۳ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۲۷ درصد افزایش
۸ - یو اس دی کوین
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش
۹- پولکا دوت
قیمت: ۱۳.۲۳ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۶.۱۵ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲.۷۲ درصد افزایش
۱۰- یونی سواپ
قیمت: ۱۷.۳۶ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۶.۳۶ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲.۰۵ درصد افزایش
دبیر اتحادیه طلا و جواهر از کاهش قیمتها در بیشتر محصولات بازار طلا و سکه خبر داد. نادر بذرافشان افزود: در هفتهای که گذشت در سطح بینالمللی شاهد کاهش ۹ دلاری قیمت اونس در بازارهای جهانی بودیم و در داخل کشور نیز بدلیل نوسانات ارز و نبود تقاضای خرید، شاهد کاهش قیمتها در بیشتر محصولات طلا و سکه بودیم. کاهش قیمت جهانی طلا و عوامل داخلی موجب شد هر مثقال طلا ۸ هزار تومان کاهش قیمت داشته باشد و هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۲ هزار تومان کاهش یابد. قیمت سکه تمام بهار آزادی و سکه گرمی تغییری نداشت و سکه نیم و ربع بهار آزادی هم ۵۰ هزار تومان کاهش قیمت داشتند.
به گفته دبیر اتحادیه کشوری طلا و جواهر هر اونس جهانی طلا هزار و ۸۰۱ دلار در این هفته معامله شد و در نتیجه، هر مثقال طلای ۱۷ عیار ۴ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان، هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۵۱ هزار تومان، سکه تمام بهار آزادی ۱۰ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان، سکه طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۵ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان و ربع سکه بهار آزادی هم ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان معامله شد. بذرافشان افزود: در این مدت همچنین سکه گرمی هم دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان فروخته شد. /صداوسیما
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.