مراسم تنفيذ سيزدهمين دورهي رياست جمهوري اسلامي ايران ساعت ۱۰:۳۰ سهشنبه ۱۲مرداد ۱۴۰۰ برگزار و منتخب ملت ايران توسط آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب و ولي فقيه به سِمت «رياست جمهوري» منصوب ميشود.
به گزارش تابناک، 28 خردادماه سال جاری با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رییس جمهور ایران، توانست اعتماد مردم را کسب کند.
از جمله اختیاراتی که قانون اساسی برای مقام معظم رهبری در نظر گرفته، امضای (تنفیذ) حکم ریاست جمهوری است که پس از انتخاب رئیس جمهور از سوی مردم انجام میشود.
طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، امضای حکم ریاست جمهوری پس از انتخاب مردم صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری از جهت دارا بودن شرایطی که در این قانون میآید، باید قبل از انتخابات به تایید شورای نگهبان و در دوره اول به تایید رهبری برسد.
تنفیذ حکم ریاست جمهوری از سوی رهبر انقلاب، در حقیقت اعتبار بخشیدن یا مشروعیت دادن به ریاست وی بر قوه مجریه است. رییس جمهور در جایگاه ریاست قوه مجریه، تصمیماتی گرفته و اقداماتی انجام میدهد که جزو شئون ولایت است. همچنین تصمیمات یا اقدامات رییس جمهور نیز در جایگاه رییس قوه مجریه به لحاظ ماهوی اموری نیابت پذیر بوده و نیازمند «اذن سابق» یا «اجازه لاحق»، ولی امر مسلمین است و بدون آن اعتبار حقوقی نخواهد داشت.
مراسم تنفيذ سيزدهمين دورهي رياست جمهوري اسلامي ايران، ساعت ۱۰:۳۰ سهشنبه ۱۲مرداد ۱۴۰۰ برگزار و منتخب ملت ايران توسط آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب و ولي فقيه به سِمت «رياست جمهوري» منصوب ميشود.
در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری جدید، وزارت کشور گزارشی از روند انتخابات را ارائه و پس از آن رئیس دفتر مقام معظم رهبری متن حکم تنفیذ را قرائت و سپس رئیس جمهور سابق حکم تنفیذ را به رهبری برمیگرداند و در ادامه مراسم، رهبر انقلاب حکم تنفیذ را که توسط خودشان امضا شده است، به رئیس جمهور جدید میدهند.