امروز رییس مجلس شورای اسلامی نامه معرفی وزرای پیشنهادی را اعلام وصول کرد تا به صورت رسمی کار رسیدگی به صلاحیتها در پارلمان شروع شود.
به گزارش تابناک؛ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در حالی امروز (شنبه) برگزار شد که به طور معمول اولین نشست هفتگی پارلمان در روز یکشنبه است. دلیل آن را می توان در صحبت های محمدباقر قالیباف رییس مجلس جستجو کرد که گفت: تلاش ما بر این بود که اعلام وصول اسامی وزرای پیشنهادی در جلسه روز چهارشنبه 20 مردادماه صورت گیرد منتها نامه رسمی رئیس جمهور ساعت 13 و 35 دقیقه یعنی بعد از پایان جلسه علنی به دست ما رسید به همین دلیل امروز مجلس جلسه علنی تشکیل داد تا به تکلیف قانونی اش در ماده ۲۰۲ آیین نامه یعنی اعلام وصول رسمی نامه رییس جمهوری عمل کند.
سپس قالیباف با تشریح روند رسیدگی به برنامه های وزرای پیشنهادی در کمیسیون های تخصصی در هفته جاری پرداخت و تاکید کرد: نمایندگان باید در بررسی برنامه وزرای پیشنهادی مواردی همچون توانایی، کارآمدی، پاسخگویی، برنامه، اسناد بالادستی، چابکی در تصمیم گیری و سایر نکاتی مندرج در قانون را مبنا قرار دهند. همچنین این نکته را مورد نظر داشته باشند که رئیس دولت، رئیس قوه مجریه و مدیر اجرایی است و با داشتن وظیفه پیشبرد کارها و پذیرش مسئولیت می خواهد با این تیم کار کند البته این بدان معنا نیست که مجلس به کل این لیست رای دهند چون در قانون پیش بینی شده که مجلس حرف آخر را در رای اعتماد بزنداما ما باید انصاف به خرج دهیم. به هرحال این تیم انتخاب رئیس جمهور بوده و می خواهد امور کشور را با این تیم انجام دهد.
او در نهایت گفت که زمان برگزاری جلسات امروز و فردای مجلس به یک ساعت و نیم تقلیل یافته تا کمیسیون های تخصصی کار بررسی برنامه های وزرا انجام دهند؛ مجلس از روز شنبه هفته آینده ( ۳۰ مرداد) جلسات رای اعتماد را آغاز خواهد کرد که تا روز سه شنبه و یا حداکثر چهارشنبه هفته این ه برنامه رأی اعتماد را به پایان برسانیم.
با این توضیحات رییس مجلس می توان پیش بینی کرد که تا پایان هفته آینده تکلیف کابینه سیزدهم روشن شده و دولت رییسی با افراد خود کارش را شروع می کند.
موضوع دیگر مورد اشاره رییس مجلس شورای اسلامی شیوع گسترده موج پنجم کرونا بود؛ قالیباف ابراز امیدواری کرد که ستاد مرکزی ملی کرونا تصمیمات خوب و لازم را اتخاذ کرده و اگر لازم است تا محدودیت هایی اعمال شود، برای اجرای آن تصمیمات کارشناسی گرفته و قاطعانه همه محدودیت ها را اجرایی کنند.
علاوه بر این موارد، در جلسه یک ساعت و نیم امروز مجلس ، نمایندگان با با 148 رأی موافق، 99 رأی مخالف و 16 رأی ممتنع از مجموع 269 نماینده حاضر در جلسه با تقاضای استعفای علیرضا زاکانی از نمایندگی مجلس موافقت کردند.
طبق ماده ۹۴ آیین نامه داخلی مجلس، بررسى تقاضاى استعفاء بدین ترتیب خواهد بود که ابتدا تقاضاى استعفاء قرائت شده و سپس شخص متقاضى استعفاء یا نماینده دیگرى به تعیین او تقاضاى دفاع خواهد نمود. مدت قرائت تقاضاى استعفاء و توضیح نماینده متقاضى استعفاء حداکثر نیم ساعت است. مخالف یا مخالفین نیز حداکثر نیم ساعت مىتوانند صحبت کنند و پس از آن رأىگیرى به عمل مىآید. در صورت تصویب تقاضاى استعفاء مراتب از طریق هیأت رئیسه به وزارت کشور اعلام مىشود تا طبق قانون انتخابات اقدام نماید.
بر این اساس زاکانی که برای تصدی پست شهرداری تهران از نمایندگی استعفا داد، گفت: شرمنده مراجع و علما هستم و ارتباطم را با بطن مردم قم، طلاب و مراجع حفظ می کنم لذا دفتر کنونی ام در قم تعطیل نخواهد شد و به عنوان عضو کوچک در هیات دولت مطالبات مردم را در کنار پیگیری امورات تهران دنبال می کنم.
او به جلساتش با روسای قوای مقننه و مجریه اشاره و اظهار کرد: با توجه به ضرورت هماهنگی با روسای قوا و به خدمت گرفتن توان مجموعه های کشور برای حل مشکلات تهران، به دیدار آقایان قالیباف و رئیسی رفتم. آقای قالیباف ابتدا خیرخواهی کرده و پیشنهادات دیگری از جمله تاکید بر حضور در کابینه و کمک به دولت را داشتند اما نهایتا بیان کردند که اگر انتخاب شدم، از هیچ کمکی برای ارایه خدمت در شهر تهران دریغ نخواهند کرد و در همه دیدارهایمان نیز اظهار لطف و برادری کردند؛ آقای رئیسی نیز ضمن اظهار محبت و بیان ترجیح اولیه خود برای حضور اینجانب در کابینه و کمک به دولت، گفتند با اطلاع از مطرح شدن برای شهرداری تهران آنجا را مهم می دانند و چندین بار تاکید کردند صد در صد در پیشبرد خدمت رسانی کمک خواهند کرد. علاوه براینکه با تاکید برحضور اینجانب بعنوان شهردار تهران در کابینه در صورت انتخابم ، بیان ویژه ای برای کمک به پایتخت نظام اسلامی داشتند که از ایشان هم بواسطه همه محبت هایشان متشکرم. بنده نیز قول دادم با همه وجود تلاش کنم بار سنگین تهران را از دوش دولت بردارم.
استعفای زاکانی از نمایندگی مجلس مخالفانی هم داشت؛ آن ها تاکید داشتند که زاکانی از تخصص لازم برای ایفای نقش شهرداری برخوردار نبوده و باید در سمت نمایندگی جهت اجرای وعده هایی که به مردم قم داده است باقی بماند.
در این باره ولی الله بیاتی نماینده آشتیان گفت: از اینکه آقای زاکانی تجربه کافی در مدیریت شهری ندارند احساس خطر میکنم چراکه تنها فرد متخصص میتواند در اداره این مجموعه موفق باشد. آقای زاکانی فردی انقلابی و فداکار بودند اما در حوزه مدیریت شهری غیرمتخصص هستند.
محمد وحیدی نماینده بجنورد نیز بیان کرد: شوراهای شهر جایگاه سیاسی نیستند بلکه محلی برای خدمات رسانی عمومی هستند لذا حتما افراد پاکدست با تجربه در این حوزه می تواند شهرداری تهران را مدیریت کند. صحبت از بی تجربگی، عدم تخصص و رشته غیرمرتبط نیست اما اینکه شهرداری تهران را مهمتر از مجلس بدانیم صحیح نیست.
مهرداد گودرزوند نماینده رودبار اظهار کرد: دیگر انتخابات میاندوره ای وجود ندارد و تا پایان دوره مردم قم از یک نماینده محروم خواهند بود. امروز با حضور شهرداری و استعفای خود، این محرومیت برای مردم قم در سه سال باقیمانده بجا می ماند و چه کسی این مسئولیت را تقبل می کند؟
البرز حسینی نماینده خدابنده نیز با بیان اینکه عدم موفقیت زاکانی برای مجلس هزینه بر است، گفت: چرا تصمیمی بگیریم که برای مجلس و جامعه هزینه ساز باشد، نحوه انتخاب شما برای شهرداری تهران بعد از کاندیداتوری ریاست جمهوری در جامعه این تصور را تداعی می کند که شما برای این حوزه سهم خواهی کرده اید.
همچنین محمد باقری نماینده بناب گفت: در 40 سال گذشته افراد غیرمتخصص را در سمتهای متفاوتی قرار دادهایم اما بعد از 6 ماه تا یک سال نتوانستهاند به گونهای که باید عمل کنند. افراد متخصص باید در شهرداریها و وزارتخانهها فعالیت کنند.