بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: تشکیل شورای ۱۲ نفره از سوی طالبان برای اداره افغانستان، افزایش سطح آماده باش ارتش اسرائیل در مرزهای مشترک با لبنان، ادامه جو ملتهب در فرودگاه کابل، موافقت اردن با پذیرش ۲۵۰۰ افغان برای انتقال به آمریکا و دیدار پوتین با پادشاه اردن درباره مسائل سوریه و افغانستان، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
تشکیل شورای دوازده نفره از سوی طالبان برای اداره افغانستان
مجله آمریکایی فارن پالسی به نقل از منابع گزارش داد، رهبران جنبش طالبان، شورای ۱۲ نفره برای اداره افغانستان تشکیل خواهند داد.
منابع گفتند، به برخی اعضای دولت سابق، وزارتخانه های دلخواه ارائه می شود.
این مجله نوشت: این شورا شامل ملا عبدالغنی برادر، بنیانگذار طالبان، ملا محمد یعقوب، پسر ملا محمد عمر، بنیانگذار این گروه و همچنین یکی از اعضای بلندپایه گروه تروریستی شبکه حقانی خلیل حقانی خواهد بود.
افزایش سطح آماده باش ارتش اسرائیل در مرزهای مشترک با لبنان
نیروهای رژیم صهیونیستی، سطح آماده باش خود را در مرزهای شمالی با لبنان به دلیل نگرانی از تکرار شلیک موشکهایی از جنوب لبنان در سایه تنش با غزه افزایش دادند.
سایت لیبانون دیبایت به نقل از منابع نظامی رژیم صهیونیستی، نسبت به تبدیل جبهه مشترک با لبنان که طی ۱۵ سال شاهد آماده باش نسبی است، به جبهه نظامی فعال همانطور که جبهه غزه شاهد آن است، هشدار داد.
منابع نظامی رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کردند که حرکت نفتکشهای ایران به سمت لبنان، بدون نظارت باشد و این مساله در سایه تهدید حزبالله لبنان به پاسخ نسبت به هرگونه هدفگیری اسرائیل علیه این نفتکشها یک چالش جدی است.
سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله تأکید کرد: کشتی دوم ما در روزهای آینده از ایران حرکت خواهد کرد و کشتیهای دیگری پس از آن اعزام خواهند شد. مساله ما یک یا دو کشتی نیست، بلکه ما به این روند تا تامین نیازهای لبنان ادامه خواهیم داد.
سید حسن نصرالله ادامه داد: هر گاه زمانی بیاید که شرکتهای استخراج کننده نفت و گاز نباشند، ما آمادهایم از شرکت ایرانی کمک بگیریم که تجربه زیادی دارد..اگر شرکتهای جهانی از ترس اسرائیل میترسند نفت لبنان را استخراج کنند، آمادهایم از شرکتهای ایرانی بخواهیم نفت ما را استخراج کنند؛ آن وقت اگر اسرائیلیها جرأت دارند، به اینها نگاه چپ کنند.
ادامه جو ملتهب در فرودگاه کابل
منابع خبری غروب، دوشنبه به وقت تهران از تیراندازی و انفجار در فرودگاه بینالمللی کابل خبر دادند.
به گزارش منابع خبری، ارتش آمریکا در این زمینه اعلام کرد، هیچ یک از نیروهای این کشور مستقر در فرودگاه کابل در جریان این تیراندازی آسیبی ندیدهاند. ارتش آمریکا افزود که در جریان تیراندازی بیرون از محوطه فردگاه کابل، یکی از پرسنل ارتش افغانستان کشته و چند تن دیگر مجروح شدند. هنوز علت اصلی این تیراندازی مشخص نشده است.
همزمان برخی منابع خبری نیز از وقوع انفجار در فرودگاه بینالمللی کابل خبر دادند. فیلم منتشر شده از این حادثه نیز برخاستن دود غلیظ از این مکان را نشان میدهد.
در حالیکه نیروهای ارتش آمریکا، کنترل فرودگاه بینالمللی کابل را در اختیار دارند، اوضاع در این مکان همچنان ملتهب و ناآرام است.
به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، پنتاگون نیز در بیانیه ای با تایید این حادثه اعلام کرد که در تلاش برای کاهش تجمع افراد در اطراف فرودگاه کابل است. پنتاگون اعلام کرد، هدف کنونی ما انجام عملیات خروج از فرودگاه کابل است و هنوز درباره استفاده از فرودگاههای دیگر نظیر فرودگاه «بگرام» تصمیمی گرفته نشده است.
پس از تصرف کابل هزاران تن به فرودگاه این شهر هجوم بردهاند تا افغانستان را ترک کنند.برخی اسناد لازم از جمله روادید و گذرنامه ندارند، اما همچنان هزاران تن در اطراف فرودگاه به دنبال فرصت هستند تا افغانستان را ترک کنند.
یکی از اهالی «غزنی» گفت که همسر برادرش که مدارک رسمی خروج از افغانستان داشت، در ازدحام فرودگاه کابل جان باخته و اطلاعی نیز از کودکان او در دست نیست.
موافقت اردن با پذیرش ۲۵۰۰ افغان برای انتقال به آمریکا
وزارت امور خارجه و مهاجران اردن از موافقت این کشور با پذیرش ۲ هزار و ۵۰۰ تبعه افغانستان برای انتقال به آمریکا خبر داد.
به گزارش شبکه « المملکه » اردن، «ضیف الله الفایز» سخنگوی وزارت امور خارجه و مهاجران این کشور امروز (دوشنبه) با اعلام این خبر افزود: این تصمیم به دلایل بشر دوستانه برای مشارکت در حل بحران انسانی در افغانستان اتخاذ شد.
وی تاکید کرد که توافقاتی با آمریکا در زمینه انتقال اتباع افغانستان به آمریکا از طریق خاک اردن انجام شده است.
شبکه المملکه اردن با اشاره به اینکه کشورهای عربی و خارجی با در اختیار قرار دادن خاک و فرودگاه های خود جهت انجام عملیات انتقال یا میزبانی از شهروندان افغانستان در کاهش بحران انسانی در این کشور سهیم شدهاند، اضافه کرد که بر اساس آمار به دست آمده تاکنون قطر میزبان ۸ هزار تن، کویت ۵ هزار تن، امارات ۵ هزار تن و کانادا ۲۰ هزار تن از تبعه افغانستان بوده است.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اواسط ماه آگوست، هزاران خانواده افغانستانی به منظور خروج از این کشور به فرودگاه کابل هجوم بردهاند.
دیدار پوتین با پادشاه اردن درباره مسائل سوریه و افغانستان
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با عبدالله دوم پادشاه اردن دیدار کرد و دو طرف درخصوص مسائل سوریه و اوضاع افغانستان گفت و گو کردند.
دیدار پوتین و عبدالله دوم عصر دوشنبه در حاشیه همایش نظامی بین المللی «آرمیا-۲۰۲۱» برگزار شد و رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد که دو طرف توانستند از تسلیحات نمایشگاه بین المللی نظامی که در چارچوب این همایش دایر شده بود، بازدید کنند.
رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد که تماس مستقیم با مقام های نظامی کشورهای مختلف سطح اعتماد بین کشورها را افزایش می دهد و باعث نزدیکی کشورها می شود.
پوتین گفت: امیدواریم در دیدار امروز در خصوص مسائل بسیار پیچیده ازجمله بهبودی وضعیت سوریه و متشنج شدن اوضاع افغانستان گفت و گو و تبادل نظر کنیم.
پادشاه اردن نیز به نوبه خود گفت با توجه به دشواریهایی که با آن برخورد می کنیم روسیه همواره عامل ثبات در منطقه خاورمیانه بوده است.
عبدالله دوم گفت: باتوجه به دشواری ها و مشکلاتی که سوریه با آن مواجه است، ما می توانیم نقش ثبات بخش بازی کنیم. باید به نقش مهم شما در حل و فصل مناقشه فلسطین-اسراییل اشاره کرد.
وی افزود: همینک فرصتی برای فلسطینیان برای آغاز شرایط جدید زندگی به وجود آمده است.
پادشاه اردن گفت: اما آنچه به افغانستان مربوط می شود، این کشور با مشکلات بزرگ مواجه شده است و ما واقعا با افراط گرایی در همه مظاهر آن مبارزه می کنیم.