خشم سناتور‌ها از خروج از افغانستان و دفاع بلینکن

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا برای دومین روز در مقابل سناتور‌های کنگره آمریکا حاضر شد تا به سوالات اغلب شدید و انتقادی آن‌ها در مورد خروج شتابزده دولت بایدن از افغانستان پاسخ دهد.
کد خبر: ۱۰۷۶۲۷۷
|
۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۸ 15 September 2021
|
4546 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، بلینکن در جلسه روز دوشنبه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان بصورت ویدئویی حاضر شده بود، اما در جلسه روز سه شنبه به وقت محلی شخصا در کمیته روابط خارجی سنا حضور یافت.
او با حضور در کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا، سعی کرد خشم قانونگذاران آمریکایی را در مورد عملیات خروج آمریکا از افغانستان که منجر به تسلط کامل طالبان بر افغانستان شد، کاهش دهد.
دو عضو اصلی کمیته روابط خارجی سنا، باب منندز دموکرات اهل نیوجرسی و جیمز ریش جمهوریخواه اهل آیداهو، هر دو به دولت بایدن حمله کردند و خروج آمریکا از افغانستان را یک شکست مفتضحانه دانستند.

خروج از افعانستان بطور واضح و مرگبار پرنقص بود
سناتور باب منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا که عموماً از سیاست خارجی بایدن حمایت می‌کند، از جنبه‌های مختلف خروج از افغانستان انتقاد کرد و گفت: خروج از افغانستان به طور واضح و مرگبار نقص داشت.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا اظهار داشت آمریکا و سازمان ملل باید تحریم‌های فعلی علیه طالبان را حفظ و تحریم‌های جدیدی علیه این گروه اعمال کنند.
سناتور منندز با انتقاد از توافق طالبان با دولت ترامپ گفت که چیزی به نام طالبان اصلاح‌شده وجود ندارد.
او خطاب به وزیر خارجه با انتقاد از دولت بایدن گفت که چرا گروه‌های مختلفی از کسانی که با نیرو‌ها و نهاد‌های آمریکایی در افغانستان کار کردند، موفق به خروج از افغانستان نشده‌اند.
وی همچنین از دولت دونالد ترامپ برای محدود کردن ویزا برای افراد در معرض خطر انتقاد کرد.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا به رفتار طالبان با خبرنگاران، زنان و هزاره‌ها اشاره کرد و اظهار داشت که هیچ کشوری نباید در به رسمیت شناختن طالبان عجله کند.
سناتور منندز دولت‌های مختلف آمریکا را در مورد مدت زمان دوام ارتش و دولت افغانستان بدون حمایت آمریکا نیز زیر سوال برد.

عقب نشینی مفتضحانه از افغانستان
جیم (جیمز) ریش سناتور ارشد جمهوریخواه در کمیته روابط خارجی سنا نیز از حضور نیافتن لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در این نشست انتقاد کرد و گفت: این عقب نشینی یک شکست مفتضحانه بود.
وی دولت بایدن را بی کفایت خواند و گفت که به اعتبار بین المللی آمریکا صدمه زده است و منجر به حمله مرگبار به نیرو‌های آمریکایی و غیرنظامیان افغان در فرودگاه کابل شده است.
سناتور ریش با بیان اینکه باید به نقش پاکستان در افغانستان توجه کرد، در پاسخ به انتقادات دولت بایدن درباره خروج از افغانستان و ارتباط آن به دولت ترامپ گفت که درست نیست این وضعیت به دولت قبل نسبت داده شود.
وی تصریح کرد که وظیفه اصلی سنا این است مشخص کند دقیقاً چه کسی باعث شکست ایالات متحده در افغانستان شده است.

بلینکن مدعی محقق شدن اهداف آمریکا در افغانستان با کشتن اسامه بن لادن شد
بلینکن همانند روز دوشنبه سعی کرد به انتقاد‌ها پاسخ دهد و مدعی شد دولت آمریکا در شرایط بسیار سخت و آشفته، بهترین عملکرد را از خود نشان داده است.
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد پس از سقوط دولت افغانستان، وزارت خارجه آمریکا و مقامات پنتاگون تلاش فوق العاده‌ای برای تخلیه شهروندان آمریکایی و متحدان افغان خود انجام دادند و این یکی از بزرگترین تخلیه‌های هوایی تاریخ بود.
بلینکن بار دیگر دولت دونالد ترامپ را مسئول توافق صلح فوریه ۲۰۲۰ با طالبان دانست که به گفته وی دست بایدن را بست و همچنین منجر به سقوط سریع و غیر منتظره دولت و نیرو‌های امنیتی افغانستان و تسلط طالبان در ۱۵ اوت شد.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد دولت بایدن تنها دو گزینه در افغانستان داشت یا اینکه از این کشور خارج می‌شد یا آنکه تقابل نظامی تشدید می‌شد.
وی اظهار داشت دولت بایدن توافقی را با طالبان به ارث برده بود که نیرو‌های آمریکایی باید از افغانستان خارج می‌شدند.
بلینکن همچنین اضافه کرد تصمیم خروج آمریکا از افغانستان با هماهنگی ناتو و کشو‌های اروپایی اتخاذ شد و با اجرای این تصمیم، اغلب آمریکایی‌ها را تا ۳۱ اوت از افغانستان خارج کردیم.
وزیر خارجه آمریکا بار دیگر از دولت بایدن دفاع کرد و گفت: هیچ کس در دولت آمریکا پیش بینی نمی‌کرد که نیرو‌های امنیتی افغانستان به این سرعت تسلیم طالبان خواهند شد.
بلینکن از خروج و پایان طولانی‌ترین جنگ آمریکا بعنوان اقدام درست پس از ۲۰ سال دفاع و خاطرنشان کرد که برغم مشکلات شدید، آمریکا و متحدانش موفق شده اند حدود ۱۲۴ هزار نفر را از افغانستان تخلیه کنند.
وزیر خارجه آمریکا بار دیگر مدعی شد: اهداف ما در افغانستان با کشتن اسامه بن لادن و تضعیف قدرت سازمان القاعده محقق شد.
وی تصریح کرد تداوم حضور ما در افغانستان، نیرو‌های دولتی این کشور را قدرتمندتر نمی‌کرد و اگر ما در افغانستان باقی می‌ماندیم، ده‌ها نظامی ما کشته می‌شدند.

یک تحقیق دانشگاه براون می‌گوید که ارتش آمریکا از زمان وقوع حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، تاکنون ۱۴ تریلیون دلار برای طرح موسوم به "مبارزه با تروریسم جهانی" هزینه کرده که ۴.۴ تریلیون دلار آن عاید شرکت‌های اسلحه‌سازی این کشور شده است.

به گزارش ایرنا از "بیزینس اینسایدر"، در تحقیق موسسه امور عمومی و بین المللی واتسون از دانشگاه براون، مشخص شده است که نیمی از مجموع بودجه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۰ که به ۱۴ تریلیون دلار می‌رسد، به شرکت‌های تسلیحاتی این کشور رسیده است.
این موسسه در گزارش خود افزود: دولت آمریکا پس از وقوع حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، به بهانه "جنگ جهانی با تروریسم" و همچنین تامین مالی اشغال افغانستان، هزینه‌های نظامی خود را بشدت افزایش داده است.
پایان طولانی‌ترین جنگ آمریکا و خروج پر از حاشیه و هرج و مرج این کشور از افغانستان باعث شد تا کمیته‌های مختلف کنگره آمریکا که تحت تسلط دموکرات‌ها قرار دارند، خواهان تحقیقات گسترده در خصوص حضور آمریکا در افغانستان شوند.
آمریکا ۲۰ سال پیش به بهانه مقابله با گروه‌های تروریستی به افغانستان حمله و در طول این مدت، آن کشور را اشغال کرده بود. در حقیقت باید گفت اگرچه آمریکا در جنگ افغانستان هزینه‌های گزافی صرف کرد، اما در واقع این افغانستان بود که هزینه جنگ‌طلبی‌های کاخ سفید را در طول دو دهه پرداخت. جان باختن هزاران کودک و زن و مرد غیرنظامی، آوارگی و ویرانی و شرایط فاجعه‌بار جنگی و تشدید همه‌گیری تنها گوشه‌ای از این زخم‌های ناسور است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟