به گزارش «تابناک» به نقل از اسپوتنیک، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درخواست روسیه را مبنی بر عدم گسترش ناتو به شرق اروپا، غیرقابل قبول خواند.
بورل در این رابطه و طی مصاحبهای با روزنامه آلمانی «دی ولت» (Die Welt) گفت: درخواست درباره تضمینهای امنیتی و توقف گسترش اتحادیه اروپا و ناتو به سمت شرق صرفاً دستور کار روسیه با شرایطی کاملاً غیرقابل قبول، به ویژه در مورد اوکراین است.
وی پیشتر نیز پیشنهاد ناتو مبنی بر برگزاری نشست شورای ناتو و روسیه را در پاسخ به پیشنهادات امنیتی مسکو، گام مهمی قلمداد کرده بود.
همه اینها در حالی است که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اعلام کرده است که چنانچه غربیها پیشنهادات مسکو را نپذیرند، گزینههای متفاوتی پیش روی کرملین نسبت به گسترش ناتو به سمت شرق وجود دارد و این مسئله به پیشنهادات ارائه شده توسط کارشناسان نظامی روسیه بستگی دارد.
خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گزارش داده بود که انتظار میرود نشست روسیه و ناتو نیز در ۱۲ ژانویه (۲۲ دی) برگزار شود.
همچنین خبرگزاری فرانسه به نقل از کاخ سفید گزارش داد که آمریکا و روسیه در ۱۰ ژانویه (۲۰ دی) درباره کنترل تسلیحات و وضعیت اوکراین گفتگو خواهند کرد.
وزارت خارجه روسیه در ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) مفاد پیشنهادات تضمینهای امنیتی مسکو را که به آمریکا و ناتو ارائه کرده بود، منتشر کرد و «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه نیز پس از آن گفته بود که غربیها هر چه سریعتر در باره این پیشنهادات پاسخ دهند چرا که وضعیت به شدت بحرانی است.
پیشنهادات مذکور شامل دادن تضمینهای امنیتی از جانب دو طرف است که در این باره روسیه مسائلی از جمله گسترش ناتو به شرق اروپا و عضویت کشورهایی که از اقمار شوروی سابق بودند، از جمله اوکراین و گرجستان را به صراحت مطرح و جزو خطوط قرمز کرملین برشمرده است.
اتحادیه اروپا و آمریکا، روسیه را به تجمع نیروها در مرز با اوکراین متهم کردهاند و همراه با کی یف ادعا میکنند که مسکو مشغول آماده شدن برای تهاجم است. روسیه اما میگوید که این حق را دارد که نظامیانش را در داخل خاک خود، به هر کجا که میخواهد جابجا کند.
روابط روسیه و اوکراین پس از کودتای سال ۲۰۱۴ در کی یف و پس از آن الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه تنش آلود شد و در چند وقت اخیر نیز این تنشها به اوج خود رسیده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.