نکات کلیدی درباره تزریق واکسن کرونا

باید توجه کرد که بسیاری از داروهایی که بیماران مصرف می کنند، هیچ تداخلی با واکسن کرونا ندارند و نیاز به قطع یا تغییر میزان مصرف آن‌ها وجود ندارد. با این حال باید برخی نکات را در این زمینه مورد توجه قرار داد.
کد خبر: ۱۰۹۶۰۱۳
|
۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۸ 30 December 2021
|
9513 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، برخی افراد به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی، کلیوی، کبدی، روماتولوژیک، دیابت، سرطان و ... به طور روزمره تحت نظر پزشک دارو مصرف می‌کنند. باید توجه کرد که بسیاری از این داروها هیچ تداخلی با واکسن کرونا ندارند و نیاز به قطع یا تغییر میزان مصرف آن ها وجود ندارد.

البته قبل از تزریق واکسن نوع داروهای مصرفی مانند وارفارین و هپارین را به تیم واکسیناسیون اطلاع دهید. در عین حال در صورت ابهام و سوال در خصوص تداخل دارو با واکسن با شماره ۴۰۳۰ تماس گرفته یا با پزشک مشورت کنید.
نکات کلیدی در مورد واکسن کرونا

- اگر اخیراً مبتلا به کرونا شده اید، حداقل چهار هفته پس از بهبودی علائم اقدام به تزریق واکسن کنید.

- در صورت داشتن علائم سرماخوردگی نظیر آبریزش بینی، عطسه و غیره با پزشک خود در مورد زمان مناسب برای تزریق واکسن کرونا صحبت‌ کنید؛ چرا که شاید نیاز باشد حدود ۴ هفته دریافت واکسن به تعویق افتد.

- آلرژی داشتن به دارو مانع دریافت واکسن کرونا نیست، اما حتما به تیم واکسیناسیون در مورد آلرژی‌تان اطلاع دهید و به مدت نیم ساعت بعد از تزریق واکسن در مرکز واکسیناسیون تحت نظر باشید.

- در صورت داشتن سابقه بیماری زمینه‌ای مانند بیماری قلبی عروقی، فشار خون، سرطان و غیره به تیم واکسیناسیون اطلاع دهید.

- در صورت مصرف داروهایی نظیر هپارین و وارفارین قبل از تزریق واکسن با پزشک خود مشورت کنید.

- دو هفته بعد از تزریق نوبت دوم واکسن، بدن به بیشترین ایمنی ناشی از واکسیناسیون خواهد رسید، پس نوبت دوم را در اولین فرصتی که تیم واکسیناسیون تعیین کرده‌اند دریافت کنید.

- بعد از واکسیناسیون کامل اگرچه میزان بستری و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ کاهش می‌یابد، اما همچنان احتمال ابتلا به بیماری وجود دارد. بنابراین باید همچنان پروتکل‌های بهداشتی نظیر استفاده از ماسک و حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنید.

- معمولا بعد از دریافت دز دوم واکسن عوارض بسیار کمتر از دوره اول خواهد بود.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت وزارت بهداشت، واکسیناسیون علاوه بر کاهش احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در فرد واکسینه شده، منجر به قطع زنجیره انتقال ویروس در جامعه می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟