انتصابات فوق عجیب در دولت سیزدهم

قطار انتصابات سفارشی و فامیلی، در حالی همچنان روی ریل خود در حال حرکت است که چندی پیش رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بنده هیچ خط قرمزی ندارم گفته بود: «یکی از زمینه‌های بروز فساد، موضوع بکارگیری نیروی انسانی است، لذا در جذب نیرو باید صرفاً بر کارآمدی و صلاحیت‌های قانونی و شرعی تمرکز کرد و به همکاران خودمان نیز تاکید کنیم که از بکارگیری افراد به صرف آشنایی و رفاقت و بدون توجه به شایستگی‌ها خودداری کنند.»
کد خبر: ۱۰۹۹۰۷۷
|
۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۰ 15 January 2022
|
35741 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه آفتاب یزد، حال اما در هفته اخیر شاهد برخی انتصابات بودیم که هیچ نشانی از شایسته سالاری نداشت. از جمله این انتصابات هم می‌توان به انتصاب عبدالعلی علی‌عسگری رئیس پیشین سازمان صداوسیما به عنوان مدیرعامل بزرگ‌ترین هلدینگ پتروشیمی کشور اشاره کرد. البته این انتصاب اگرچه بیش از سایر انتصابات در شبکه‌های اجتماعی و بین عموم مردم بازتاب داشت اما واقعیت این است که برخی از انتصابات دیگر هم در دولت چندان قابل دفاع نبوده‌اند و این موضوع بر یک پیام روشن تاکید دارد؛ بعضا تخصص‌گرایی در دولت، نه تنها اولویت اول نیست، بلکه جزو اولویت‌های اول هم نیست!

بی ربط‌ترین انتصابات دولت

شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که مدیر سابق صدا و سیما به بزرگ‌ترین هلدینگ کشور منتقل شده و سکان هدایت آن را در دست بگیرد. عبدالعلی علی عسگری جایگزین جعفر ربیعی و به عنوان مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به مجموعه معرفی شده است. این انتصاب در حالی صورت گرفته که عسگری سابقه اقتصادی و فعالیتی مرتبط برای ریاست یک شرکت پتروشیمی را در پرونده ندارد. حضور رئیس اسبق صدا و سیما در بزرگ‌ترین شرکت بورسی کشور، آن هم در شرایطی که انتظار می‌رود در سال‌های آتی صادرات محصولات پتروشیمی افزایش یافته و بتواند قدری از فشار کاهش درآمدهای نفتی را جبران کند، با انتقادهای گسترده‌ای روبرو شد.

سهم خواهی ادامه دار نمایندگان از دولت رئیسی

از سوی دیگر هنوز ماجرای داماد زاکانی که قرار بود مشاور و دستیار ویژه شهردار در حوزه هوشمندسازی، فناوری‌های نوین و نوآوری شهری و همچنین «نفیسه سنگدوینی»، فرزند رمضانعلی سنگدوینی نماینده گرگان و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که قرار بود با مدرک کارشناسی فناوری اطلاعات و ارتباطات IT از دانشگاه آزاد ساری و با معدل ۱۴.۶۷ در سمت مسئول دبیرخانه و اسناد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت جذب شود را فراموش نکرده‌ایم که خبر تازه‌ای از انتصاب آقازاده‌های دیگر به گوش رسید؛ گویا میرحامد یزدی فرزند علی اصغر خانی، نماینده شاهرود، سرپرست حقوقی و تنظیم و مقررات وزارت بهداشت شده است. از سوی دیگر «محمد هادی زاهدی» فرزند محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، مدیر کل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم شده است. البته در این میان «مهدی فیاضی» داماد زاکانی هم بی‌نصیب نماند و همین چند روز پیش خبر آمد که به عنوان «رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور»، منصوب شده است. این نشان می‌دهد سهم خواهی نمایندگان مجلس از دولت رئیسی همچنان ادامه دارد. با این حال خبر این انتصاب‌ها تقریبا می‌توان گفت لابه لای خبر‌های انتصاب پر حاشیه دیگر گم شد، اما این گم شدن چیزی از اصل ماجرا کم نمی‌کند.

انتصاب فوق عجیب

این در حالی است که در شرایطی که کشور دچار چالش‌های اقتصادی عدیده‌ای است و مهار فشار‌های معیشتی روز افزون، نیازمند بکارگیری نیرو‌های توانمند است، خبر و حتی تصویر حکم انتصاب عزیزی با امضای احسان خاندوزی منتشر شده است! این انتصاب عجیب با واکنش منفی افکار عمومی مواجه شده و انبوهی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی، اعتراض خود را در قالب‌هایی از اعتراض تا تمسخر، بازتاب دادند.

روز ۱۶ آذر از سوی خبرگزاری تسنیم، حکم انتصاب عزیزی بدون هیچ نکته انتقادی منتشر شد، اما فشار افکارعمومی باعث شد، وزیر اقتصاد از انتصاب عجیب خود عقب نشینی کند. این خبرگزاری چندی بعد در خبر دیگری با تیتر «هادی قوامی در معاونت حقوقی وزارت اقتصاد ابقا شد»، نوشت: «روز گذشته درخبر‌ها اعلام شده بود که با حکم وزیر اقتصاد.

داود عزیزی به عنوان سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت اقتصاد منصوب شد که حاشیه‌هایی هم درباره سوابق این فرد به همراه داشت. اما خبر‌های جدید دریافتی از وزارت اقتصاد حاکی است، هادی قوامی در سمت قبلی خود یعنی معاونت پارلمانی وزیر اقتصاد ابقا شده است.»

این خبرگزاری اصولگرا درباره انتشار خبر قبلی خود با تیتر «حکم جدید برای رئیس فدراسیون تنیس؛ عزیزی معاون وزیر اقتصاد شد»، توضیحی نداد و البته مقامات وزارت اقتصاد نیز در ادامه رویه دیگر مقامات، از پاسخگویی به افکار عمومی درباره دلایل این نصب و علت‌های عقب نشینی از آن، امتناع و موضوع جنجال برانگیز را با سکوت بدرقه کردند.

دراین میان، عزیزی ضمن «تشکر از اعتماد وزیر اقتصاد و دارایی»، بابت «صدور حکم سرپرستی معاونت امور حقوقی و مجلس این وزارتخانه برای وی، اعلام کرد که «با توجه به شرایط خاص تنیس و اینکه می‌خواهم کار نیمه‌تمام خود را به پایان برسانم ضمن عذرخواهی از وزیر محترم اقتصاد امکان خدمت در این بخش را ندارم.».

اما این پرسش‌های جدی همچنان باقی است که انتصاب فردی با لیسانس پرستاری برای معاونت حقوقی وزارتخانه مهمی همانند وزارت اقتصاد چه منطقی دارد؟ آیا پیش از انتصاب افراد با آنان صحبت و هماهنگی نمی‌شود تا منصوبان، بعد از صدور حکم انتصاب، از پست خود آگاه نشوند و دست رد به سینه وزیر نزنند؟

مدیری ناآشنا برای مدیر عاملی شرکت عمران شهر‌های جدید

مهمتر اینکه در حالی که این روز‌ها وضعیت کنونی بسیاری از شهر‌های جدید مهم کشور از جمله پردیس، پرند، هشتگرد، صدرا و گلبهار با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند و حتی برخی شهر‌ها مثل پردیس بدون مدیر عامل اداره می‌شود خبر‌ها حاکی از ایناست که برخی افراد ناآشنا و تنها به واسطه فامیل بودن برای مدیر عاملی شهر‌های جدید مطرح شده اند.

اگر چه مدیریت شهر‌های جدید یک جایگاه تخصصی و نیازمند فردی آشنا با این حوزه است، اما ظاهرا فامیل‌بازی مدیران شهرداری این‌بار در حیاط مشترک دولت و مجلس قصد ندارد حاشیه‌های انتصابات سفارشی در وزارت راه و شهرسازی را پایان دهد.

در ماه‌های گذشته انتقادات از عملکرد وزارت راه و شهرسازی به دلیل انفعال بیش از حد در اقدام عملی در وعده‌های مسکنی و انتصابات غیر تخصصی و پرحاشیه که البته همراه با تعلل در انتصاب معاونین و مدیران کارآمد، متعهد، جهادی و انقلابی به نقطه اوج رسیده، شنیده‌ها حاکی از این است که به سفارش یکی از نمایندگان پرنفوذ مجلس، یکی از شهرداران سابق مناطق و دوستان و یارانش به عنوان مدیرعامل شهر‌های جدید کشور به رستم قاسمی معرفی شده است!

واقعیت این است که بخش عمده‌ای از قول رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی در خصوص طرح جهش تولید مسکن باید در شهر‌های جدید کشور صورت گیرد بنابراین مدیریت این شهر‌های جدید یک جایگاه تخصصی است و قطعا به فردی آشنا با این حوزه نیاز دارد. حال سوال این است که آیا در بدنه تخصصی وزارت راه و شهرسازی با وجود این همه نیروی تخصصی پرتوان و متعهد، قحط‌الرجال شده است که نیرو‌های نا آشنا به حوزه مسکن باید به صورت سفارشی در جایگاه‌های کلیدی منصوب شوند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳۶
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
عدم پیشرفت کشور وجایگاه واقعی ان در طول 43 سال گذشته از همین مسله سرچشمه میگیرد وتا زمانیکه روال بر این باشد به هیچ جا نخواهیم رسید وکماکان در جا میزنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
آب را بریزید جایی که میسوزد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
ساختار حکمرانی در کشور به ویژه در قوه مجریه در عمل دچار ناکارآمدی ساختاری شده و چشم اندازی جز اضمحلال سرزمین و هدر رفت همه منابع برای ایران قابل تصور نیست !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
علی برکت الله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
الآن باید بگید من الله توفیق
باقر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
ببیینید دهنوی نماینده تهران برادرشرو برده معاون استاندار گلستان کرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
روز بخیر ، زمانی که انتخاب نمایندگان، شهرداران و وزرا و حتی بالاتر مبنی صحیحی ندارد چه توقعی از انتخاب این روسا!!!!
همیشه گفته و نوشته شده برای از بین بردن مملکتی «« بهترین و ساده ترین را انتخاب افراد بی تخصص در مشاغل کلیدی است »»
خدا این مملکت را تا حال نگه داشته وای بروزی که خدا هم حوصله آش سربرود
مدیریت ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
ژاپنی ها در انتصابات مدیریتی ، سبک تعصب سازمانی دارند و غربی ها سبک تعصب شغلی دارند اما در مدیریت ایرانی تعصب رفاقتی وجود دارد ، بدین معنا که رفقا پستهای مدیریتی را بین خود تقسیم میکنند ...... دوعامل در انتصابات مدیران ایرانی موثرند ارتباطات و مدرک تحصیلی ........در سیستم مدیریتی در ایران ، نوعی معامله مدیریتی وجود دارد ، یعنی مدیران با هم معامله میکنند ، ..............این معامله نوعی ضعف فرهنگی است ،اگر مدیری اهل لابی و رابطه سازی نباشد بعنوان مدیری ساده و ناتوان دیده میشود و مدیران ضابطه مند جایگاهی برای ادامه مدیریت نخواهند داشت ............... کتاب مدیریت ایرانی صفحه 236
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
اگر مدرک تحصیلی مهم بود که حرفی نبود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
واقعا افول یک تمدن کهن درد ناک هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
کسی که با ادعای مبارزه با فساد از مهمترین مرکز مبارزه با فساد یعنی قوه قضاییه به بهانه ریشه یابی فساد به قوه مجریه امده الان خودش و تیم اش طی همین 6 ماه اندازه 4 سال یک دولت شرایط فساد و رانت را فراهم کرده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
رئیسی از قوه قضائیه که محل مجازات و برخورد به مفاسد است ، آمد به قوه ی مجریه که به قول خودش از مبدا با مفاسد برخورد بشه .
اما در عمل به همه بدهکار شده و خودش شده باعث و بانی مفاسد
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟