پاسخ فریدون عباسی به یک چرایی همیشگی

آیا ما توان تامین سوخت نیروگاه بوشهر را داریم؟

فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی و نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی در گفت گو با خانه ملت به این موضوع پاسخ داد که چرا در مواقع اوج مصرف نیروگاه بوشهر از مدار خارج می شود و اساساً آیا ما توان تامین سوخت نیروگاه بوشهر را داریم؟
کد خبر: ۱۰۹۹۵۸۵
|
۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۷ 17 January 2022
|
10107 بازدید
|
۴


به گزارش تابناک به نقل از خانه ملت در سالهای اخیر باراها و بارها خبر خروج نیروگاه اتمی 1000مگاواتی بوشهر از مدار تولید برق آن هم عموماً در مواقع اوج مصرف روی سایت ها و خبرگزاری ها قرار گرفته که آخرین مورد آن در ماه های اخیر بود که در نهایت 10 دی ماه مجدد برق تولیدی این نیروگاه به شبکه برق کشور متصل شد.

فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در این باره اظهار داشت: برنامه تعویض سوخت و یا تعمیر اساسی و جزئی نیروگاه بوشهر برنامه خاص خود را دارد و یک سیر طبیعی است اما باید با مدیریت و برنامه ریزی به گونه ای سیر را طی کرد که در زمان اوج مصرف نباشد.

وی افزود:این کار نیازمند هماهنگی بیشتر بین سازمان انرژی اتمی،وزارت نیرو و وزارت نفت است و اگر یک ستاد فرماندهی باشد مشخص می شود که یک نیروگاه چه زمانی می تواند از مدار خارج شود،البته تجربه ما در اداره نیروگاه هسته ای مانند سایر نیروگاه های گازی،سیکل ترکیبی،فسیلی و یا برق آبی طولانی نیست و تنها حدود 10 سال است که به این عرصه ورود کرده ایم و حالا پس از این مدت مدیریت ها به بلوغ خوبی رسیده اند.

نماینده مردم کارزون در مجلس در خصوص مطالبات طرح روس از ما گفت:یکی از مشکلات ما در اداره نیروگاه بدهی ما به پیمانکار روسی نیروگاه است که مشکل تحریم ها و مساله انتقال ارز بر آن تاثیر گذار است، البته دولت گذشته نیز توجه زیادی به ارتقاء سطح هسته ای کشور نداشت اما دولت جدید در تلاش است تا بدهی ها به طرح روسی را یا از طریق تهاتر و یا از سایر بخش ها پرداخت کند.

وی تصریح کرد: کشور سازنده نیروگاه بوشهر روسیه است و طبق قرار داد برای تامین سوخت نیروگاه بوشهر تحت قرارداد این کشور هستیم و این قرار داد نیز تمدید شد،روسیه موظف است درزمان مقرر سوخت را تامین کند و سوخت مصرف کننده را از راکتور خارج کند.

عباسی تاکید کرد: ما توان تامین سوخت نیروگاه بوشهر از نظر تکتولوژی را داریم اما صنایع بزرگ معمولاً "لایسنس" می خواهند و "لایسنس" ما ایرانی است و اگر روس ها راضی شوند که ما سوخت را مشترک تولید کنیم اتفاق خوبی است، ما نمونه کامل سوخت مورد نیاز در بوشهر را هشت سال پیش در داخل کشور تولید کرده بودیم همانطور که سوخت راکتور تهران و اراک را هم تولید کردیم و یک نمونه از مجتمع سوخت بوشهر را نیز تولید کرده بودیم و اگر روس ها استاندارد مارا قبول کنند می توانیم آن را مورد استفاده قرار دهیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: اگر این توافق با روسیه انجام شود می توانیم سوخت خود را در نیروگاه بوشهر تست کنیم تا تحت تابش "نوترون گاما" قرار بگیرد و ما بحث آسیب پرتویی را نیز مورد مطالعه قرار دهیم، چراکه تنها نقص سوخت های ما آزمایش سوخت در یک محیط واقعی بود، ما راکتور های تست مواد یا "MTR" در کشور به حد محدود داریم و از راکتور تهران به درستی استفاده نمی شد اما در سالهای 90 تا 92 از آن استفاده کردیم و در آن سوخت راکتور اراک و تهران را در آن تست کردیم اما نیاز به شار بالاتر نوترون گاما داریم که در راکتور ها با قدرت بالاتر میسر است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه سوخت های تولید داخل در راکتور های تولید داخل قابل استفاده است، گفت: ما این توان و تجربه را به دست آوردیم که می توانیم از سوخت های خود در راکتور های تولید داخل استفاده کنیم اما چون نیروگاه بوشهر ساخت روسیه است استفاده از سوخت داخلی باید با مجوز آنها انجام شود.

عباسی خاطر نشان کرد:هر نیروگاهی دوره خواب و استراحت داردو نیروگاه هسته ای بوشهر هم این دوره را دارد و بهره بردار این نیروگاه در این دوره به مدیریت برق کشور اطلاع می دهد که می خواهد از مدار خارج شود و به تدریج توان خود را کاهش می دهد وسپس به طور کامل از مدار خارج می شود اما اگر ما چند واحد نیروگاه هسته ای داشتیم می توانستیم مدیریت کنیم تا ناگهان 1000 مگاوات از چرخه تولید خارج نشود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۴
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
دولت مردان خودشان هم می دانند که در دنیا نیروگاه اتمی و ساخت آن دیگر مقرون به صرفه نیست و خطراتی که در دنیا پیش آمده دولت های غربی را مجاب نموده که برای تولید انرژی به سراغ نیروگاههای سولار و یا بادی بروند ولی واقعا من نمی دانم اصرار به تولید برق در ایران با انرژی اتمی با کدام عقل سلیم سازگار است ؟ اگر بگوییم برای کسب علم است عرض میکنم کدام علم ؟ علمی که دیگر بی فایده است دنبال کردن ندارد هزینه این بی تدبیری را چرا باید ملت بدهند روس ها با این نیروگاه و تحریم های ایران خود را از ورشکستگی نجات دادند تا کی سرمان را زیر برف کنیم اقایان عقل کل ؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
برای اینا که خوب نون داشته. فقط مردم زیر فشار تحریم و فقر دارن له میشن. اینا که هرروز پولدارتر شدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
از بدو خلقت مخلوقات در دنیا دعوا بر سر منابع انرژی برای بقا بوده و هست. امروزه انرژی الکتریکی با توجه به بروز رمز ارزها ، خودروهای برقی وسائیل برودتی و... اهمیت مضاعفی پیدا کرده و عامل موثر در پیشرفت و اقتدار ملتهاست (فقط انرژی مورد نیاز شارز خودروهای برقی ده سال آینده و جایگزینی وسایل گرمایشی برقی منازل نظر بگیرید).
به راستی انرژی هسته ای حق مسلم ملتهاست.
امیدوارم "نخبه های واقعی" و نه نخبه های سفارشی حاکمیتی، سکان این امور را در عرصه تولید و دیپلماسی در دست بگیرند. بیش از "چهل سال به جان خریدن هزینه جنگ با دنیا و درجا زدن در دستیابی به نیروگاه کامل هسته ای " زمان قابل قبولی نیست. امیدوارم حاکمیت و ملت به سرعت به این مهم دست پیدا کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
حتی در بهترین حالت در نیروگاه بوشهر رسیدیم انوقت باید یادمان باشد ما نیروگاهی را تازه کامل کردیم که نیم قرن از شروع تایسیس و عمره این نیروگاه گذشته است
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟