بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: توافقات مهم ایران با روسیه در حوزه انرژی، درخواست کمک فوری امارات از شرکت اسرائیلی برای خرید پدافند هوایی، رایزنیهای کره جنوبی با ایران برای پرداخت حق عضویت در سازمان ملل، دیدار نماینده ویژه آمریکا با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس و رایزنیهای کمیته هماهنگی شیعیان برای تشکیل کابینه عراق، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
توافقات مهم ایران با روسیه در حوزه انرژی
جواد اوجی وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: در دیدار و نشست های متعددی که با مقامات و شرکت های توانمند نفت و انرژی روسیه داشته است، توافقات و اسناد مهمی امضا شده که نتیجه آنها را مردم کشورمان به زودی خواهند دید.
اوجی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا در مسکو، سفرش به روسیه را یکی از پربارترین سفرهای خود اعلام کرد و افزود: تاکنون دیدارهای خوبی با وزیر انرژی و معاون نخست وزیر روسیه انجام شد و بیشتر از آن چیزی که انتظار داشتیم توافقات مهم به دست آمد.
اوجی با بیان اینکه توافق های خوبی در حوزه همکاریهای نفت و انرژی بدست آمده است، تصریح کرد: با خیلی از شرکت های توانمند روسی در خصوص مشارکت در حوزه توسعه میادین گاز و نفت، احداث پترو پالایشگاه ها، انتقال تکنولوژی و تجهیزات فناورانه که نیاز این صنعت هست، توافقات خیلی خوبی شد و اسناد خیلی مهمی را امضا کردیم و به جرات می گویم که بزودی اثراتش را در حوزه انرژی خواهیم دید و قطعا با توجه به عزم و اراده جدی که در دولت مردان روسیه و همچنین در حوزه وزارت نفت ما وجود دارد تمام اهداف تحقق پیدا می کند.
وی تصریح کرد: از یک ماه پیش برنامه جامع مشترکی را در بخش های مختلف حوزه وزارت نفت تنظیم کردیم و به طرف روس پیشنهاد دادیم و شرکت های توانمند روسی هم بسیار علاقه مندی نشان دادند.
اوجی با بیان اینکه هم کشور ما و هم روسیه در تحریم قرار داریم، افزود: هر دو کشور در ذخایر نفتی و گازی ظرفیت خیلی خوبی داریم و با این اتفاقات خوب و توافقات و اسناد مهمی که در این سفر در حوزه انرژی به امضا رسید، مردم عزیز و حوزه صنعت نفت اثرات آن را خواهند دید.
وزیر نفت که به تازگی رئیس مشترک کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و روسیه شده است، گفت: این موضوع به طرف روسی تفهیم شد که عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران، دولت سیزدهم و حوزه نفت بر این است که ما این روابط را مستحکم و مستمر خواهیم داشت.
وی با توجه به عضویت روس ها در اوپک پلاس اظهار داشت: نظریات ایران و روسیه در اجلاس اوپک پلاس یکسان و تصمیماتی که گرفته شده مشابه هم است.
جواد اوجی وزیر نفت کشورمان و نیکلای شولگینوف وزیر انرژی روسیه که ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه را نیز به عهده دارند، عصر روز سه شنبه راه های ارتقای سطح همکاریهای دو کشور را در زمینه اقتصادی و نفتی بررسی کردند.
درخواست کمک فوری امارات از شرکت اسرائیلی برای خرید پدافند هوایی
منابع عبریزبان خبر دادند که پس از عملیات اخیر صنعاء علیه ابوظبی، امارات به دنبال خرید سامانههای پدافند هوایی است.
پایگاه خبری شبکه «الجزیره»، بامداد روز پنجشنبه، به نقل از روزنامه عبریزبان «یدیعوت آحارانوت» گزارش داد که رئیس شرکت اسرائیلی «اسکای لاک» فعال در زمینه تولید پدافند هوایی خبر داده است که اماراتیها درخواست کمک فوری از آنها کردهاند.
بر اساس این گزارش، امارات خواهان توسعه زرادخانه خود با استفاده از سامانههای پدافند هوایی اسرائیلی است و طی ماههای اخیر، ابوظبی یکی از این سامانهها را خریداری و آن را در خاک خود مستقر کرده است.
مدیرعامل شرکت اسکای لاک در این خصوص گفت: پس از حملهای که این هفته انجام شد، «آنها (اماراتیها) اکنون از ما میپرسند با چه چیزی میتوانیم آنها را در سریعترین زمان ممکن با این لیست بلند سامانهها مجهز کنیم.»
روز دوشنبه و پس از هشدارهای مکرر صنعاء به ابوظبی درباره مداخله در امور داخلی یمن و تلاش برای تنشزایی در این کشور، رسانههای اماراتی خبر دادند که نقاطی در این کشور هدف حمله پهپادی قرار گرفته است.
این گزارش در حالی منتشر شد که «محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن پیش از انجام این حمله در گفتوگو با شبکه «العربی» خبر داده بود: «معاملهای میان عربستان سعودی و امارات وجود دارد که به موجب آن، عربستان سعودی تمام استانهای جنوبی یمن از جمله شبوه را به امارات تحویل میدهد و به ازای آن، امارات تمام ظرفیتهای نظامی خود را همچون گذشته [در یمن] به کار خواهد گرفت.»
البخیتی هشدار داده بود: «ما از اینجا به امارات توصیه میکنیم که به اقدامات تنشزای خود ادامه ندهد، چون اگر این تنش ادامه پیدا کند، یمن مجبور به حمله به عمق خاک این کشور خواهد شد. ما در وضعیت جنگی قرار داریم.»
رایزنیهای کره جنوبی با ایران برای پرداخت حق عضویت در سازمان ملل
یک رسانه دولتی در کره جنوبی خبر داد، سئول در حال رایزنی با تهران و واشنگتن به منظور پرداخت پول حق عضویت ایران در سازمان ملل است.
بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی (شهریورماه ۱۳۹۷) به بهانه تحریمهای آمریکا پرداخت نشده است.
خبرگزاری دولتی «یونهاپ» کره جنوبی روز پنجشنبه (امروز) در گزارشی به نقل از منابع دولتی این کشور، خبر از رایزنی سئول با تهران و واشنگتن درباره پرداخت حق عضویت ایران در سازمان ملل از محل بدهی کره جنوبی به ایران است.
طبق این گزارش، سازمان ملل هفته گذشته به ایران و هفت کشور دیگر عضو سازمان ملل اطلاع داد که حق رای آنها به دلیل عدم پرداخت حق عضویتشان (به ارزش ۱۸.۴ میلیون دلار آمریکا) تعلیق شد.
خبرگزاری یونهاپ به نقل از منابعی که نخواستند نامشان فاش شود، ادعا کرد که سئول و تهران به دنبال استفاده از داراییهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی برای رسیدگی به مشکل بدهیهای معوق سازمان ملل هستند.
یک منبع دولتی کره جنوبی به یونهاپ گفت: «دولت ما در این زمینه با دولت ایران در حال رایزنی است و با آمریکا و سازمان ملل نیز در حال رایزنی است.»
دیدار نماینده ویژه آمریکا با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس
«تیم لیندرکینگ» فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن در سفری به ریاض با «نایف الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس دیدار کرد.
الحجرف در این دیدار با نادیده گرفتن تجاوزات ائتلاف سعودی علیه یمن طی شش سال گذشته، گفت: «نقش آمریکا برای اعمال فشار بر حوثیها جهت ورود به روند سیاسی مهم است.»
بنا بر گزارش وبگاه «الخلیج اونلاین»، در بیانیه شورای همکاری خلیج فارس آمده است که دو طرف در این دیدار تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای دستیابی به راهحل سیاسی در یمن را بررسی کردند.
سفر فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن به ریاض در راستای سفر منطقهای او در هفته جاری با هدف فعالسازی روند صلح در یمن است.
الحجرف روز سهشنبه نیز در ریاض با «هانس گراندبرگ» فرستاده دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن دیدار و درباره تلاشهای این سازمان برای حل بحران یمن گفتوگو کرد.
عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد.
این تجاوز نظامی هیچ یک از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن دهها هزار یمنی، آواره شدن میلیونها تن، به بار آمدن خرابی برای زیرساختهای این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیردار همراه شده است.
رایزنیهای کمیته هماهنگی شیعیان برای تشکیل کابینه عراق
«عمار الحکیم» رئیس ائتلاف قوی الدولة الوطنیه عراق، خواستار تشکیل یک دولت متعادل در چارچوب قانون اساسی شد.
به گزارش موازین نیوز، الحکیم پس از این دیدار با صدور بیانیهای گفت: امروز ما میزبان مصطفی الکاظمی، نخستوزیر بودیم و تحولات اوضاع سیاسی و واقعیت امنیتی و خدماتی در کشور را بررسی کردیم.
وی افزود: ما خواستار تشکیل دولتی متوازن مطابق با زمانبندی قانون اساسی و اهمیت انجام وظایف دولت بعدی در ارائه خدمات و ایجاد فرصتهای شغلی و روبه رو شدن با بسیاری از چالشها و در نظر داشتن اولویتها شدیم.
رهبر جریان حکمت ملی عراق گفت: ما همچنین در خصوص تحولات وضعیت سلامت در کشور با رسیدن موج چهارم کرونا به کشور گفتوگو کردیم و از نخست وزیر و دولتش خواستیم که نهادهای ذیربط در زمینه اطلاع رسانی به مردم و موضوع واکسیناسیون مسئولیتهای خود را بر عهده بگیرند.
الحکیم گفت: در خصوص مسائل امنیتی ما بر لزوم تقویت بیش از پیش تلاشهای اطلاعاتی و تداوم عملیات پیشگیرانه تاکید کردیم و خواستار در نظر گرفتن منافع شهروندان در تصمیم گیری ها و موضع گیریها شدیم.
این روزها گروههای سیاسی عراق با روی کار آمدن پارلمان جدید این کشور به دنبال انتخابات مهر ماه گذشته، در حال رایزنی برای تشکیل دولت آتی عراق هستند.
جریان حکمت ملی عراق یکی از گروههای کمیته هماهنگی (احزاب شیعی) عراق است که این روزها در حال رایزنی جدی برای تشکیل فراکسیون بزرگتر از بین شیعیان در پارلمان عراق و به تبع آن تشکیل دولت آتی هستند.
یک مقام آگاه سیاسی روز چهارشنبه به موازن نیوز گفت که کمیته هماهنگی نشست جدیدی را به منظور بررسی موضوع فراکسیون بزرگتر و تشکیل کابینه برگزار کرد.
این نشست در منزل «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولة القانون برگزار شد و مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق هم در آن حضور داشت.
کاظم الحیدری عضو ائتلاف دولة القانون نیز امروز تاکید کرد که یکی از محورهای اصلی رایزنی کمیته هماهنگی با جریان صدر، تاکید بر لزوم حفظ حاکمیت کشور و حفظ الحشد الشعبی است.
وی تاکید کرد، اگر در این خصوص توافقی صورت نگیرد، کمیته هماهنگی جریان اپوزیسیون تشکیل خواهد داد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.