تصویب افزایش تولید نفت اوپک پلاس در ۱۵ دقیقه

وزیران اوپک پلاس در نشست کوتاهتر از حد معمول روز چهارشنبه توافق کردند افزایش تدریجی تولید را ادامه دهند و افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز برای ماه مارس را تصویب کردند.
کد خبر: ۱۱۰۲۶۵۶
|
۱۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۵:۴۷ 03 February 2022
|
3562 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، تولیدکنندگان اوپک پلاس که بیش از ۴۰ درصد از تولید جهانی نفت را در کنترل دارند، با درخواست کشور‌های مصرف کننده بزرگ نظیر آمریکا و هند برای افزایش بیشتر تولید و حمایت از احیای اقتصادی از پاندمی روبرو شده اند. اما این گروه سیاست افزایش تولید ماهانه به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را حفظ کرده و کوتاهی کشور‌های مصرف کننده برای تضمین سرمایه گذاری کافی در سوخت‌های فسیلی همزمان با گذار به سوی انرژی پاک را عامل بالا رفتن قیمت‌های خوانده است.

چندین منبع آگاه در اوپک پلاس همچنین اظهار کردند: قیمت‌ها تحت تاثیر تنش‌ها میان روسیه و آمریکا افزایش پیدا کرده اند. واشنگتن مسکو را متهم کرده است قصد حمله به اوکراین را دارد در حالی که روسیه منکر این اتهامات شده است.

به گفته منابع آگاه، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در این نشست گفت: ما با روحیه المپیک زندگی می‌کنیم و بر همین اساس رکورد این نشست را با به نتیجه رسیدن آن در ۱۶ دقیقه شکستیم.

اما افزایش تولید اوپک پلاس با این حقیقت که چندین عضو این گروه به دلیل عدم سرمایه گذاری کافی در چند سال گذشته، با مشکلاتی برای افزایش تولید روبرو هستند، پیچیده شده است. تنها شماری از کشور‌ها به خصوص عربستان سعودی ظرفیت مازاد تولید دارند که می‌تواند کمک کند سطح تولید کلی اوپک پلاس افزایش پیدا کند. اما افزایش تولید این کشور‌ها قیمت‌ها را بالاتر می‌برد، زیرا ظرفیت مازاد تولید جهانی را کاهش داده و بازار را در برابر شوک‌های آتی عرضه آسیب پذیر می‌کند.

بسیاری از تحلیلگران و ناظران اوپک وضعیت امروز را با بحران سال ۲۰۰۸-۲۰۰۷ مقایسه می‌کنند که قیمت‌های نفت تحت تاثیر عدم وجود ظرفیت مازاد تولید اوپک برای تامین تقاضای رو به رشد چین، به ۱۴۷ دلار در هر بشکه صعود کرده بود.

در گزارش کمیته فنی مشترک که از سوی رویترز مشاهده شده، پیش بینی رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری بدون تغییر ماند و همچنان ۴.۲ میلیون بشکه در روز برآورد شده است. در این گزارش پیش بینی شده است تقاضای جهانی برای نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ به سطح پیش از پاندمی برمی گردد. تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ به بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز رسیده بود.

کارشناسان اوپک پلاس پیش بینی کردند جهان با مازاد عرضه در سال ۲۰۲۲ روبروست که به ۱.۳ میلیون بشکه در روز می‌رسد. برآورد مذکور کمتر از پیش بینی قبلی ۱.۴ میلیون بشکه در روز مازاد عرضه در سال میلادی جاری است.

محدودیت عرضه باقی مانده اوپک پلاس به ۲.۶ میلیون بشکه در روز می‌رسد و این گروه امیدوار است این حجم عرضه را پیش از پایان امسال به بازار برگرداند.

اظهارات وزیران اوپک پلاس پس از دیدار رسمی

محمد ارکاب، وزیر انرژی الجزایر اظهار کرد: این کشور در راستای توافق روز چهارشنبه اوپک پلاس، تولید نفت خود را در مارس به ۹۹۲ هزار بشکه در روز افزایش می‌دهد. وی گفت: تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید ماهانه به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز به دلیل عدم تاثیر شیوع واریانت اُمیکرون بر اقتصاد‌های جهان بوده است. با این حال اوپک پلاس در بحبوحه گسترش سریع این واریانت، به رصد بازار ادامه می‌دهد.

الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه پس از دیدار وزیران اوپک پلاس به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: روسیه تا مارس ۱.۸ میلیون بشکه در روز از دو میلیون بشکه در روز تولید نفتی که در آوریل سال ۲۰۲۰ موافقت کرده بود محدود کند را احیا خواهد کرد. وی افزود: تقاضا برای فرآورده‌های نفتی بهبود یافته با این حال ابهاماتی شامل شیوع واریانت اُمیکرون به قوت خود باقی مانده است.

محمد الفارس، وزیر نفت کویت اظهار کرد: تقاضای جهانی برای نفت با شرایط مثبت و شاخص‌های مالی جهانی مطلوب، همچنان رو به بهبود است. خطراتی شامل تورم رو به رشد و واریانت‌های جدید کووید ۱۹ احتیاط را ایجاب می‌کند، با این حال با گسترش واکسیناسیون کووید ۱۹، تاثیر اُمیکرون می‌تواند جزئی باشد.

بر اساس گزارش رویترز، قیمت‌های نفت روز چهارشنبه با وجود تصویب افزایش تولید ملایم از سوی اوپک پلاس، با کاهش روبرو شدند. بهای معاملات نفت برنت با هفت سنت کاهش، به ۸۹ دلار و ۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۵ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۸۷ دلار و ۹۵ سنت در هر بشکه رسید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟