به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، عباس سلیمی نمین در خصوص اظهارات توئیتری اخیر آقای دهباشی و اتهاماتی که به مرحوم سیداحمد خمینی طی روزهای گذشته زده بود گفت: مرحوم سیداحمد آقای خمینی مخالفان دیرینه ای دارد.
حسین دهباشی اخیراً در توئیتر خود، ادعایی را به عنوان علت فوت مرحوم حاج احمد خمینی مطرح کرد که مورد انتقادات زیادی قرار گرفت. او بعدا منبع این سخن خود را خاطرات مرحوم هاشمی رفسنجانی عنوان کرد.
دفتر نشر معارف انقلاب که ناشر آثار مرتبط با مرحوم هاشمی است، در اطلاعیهای درباره برخی مطالب منتسب شده به آیت الله هاشمی رفسنجانی نوشت: اخیرا مطلبی در فضای مجازی در رابطه با علت درگذشت یادگار امام راحل، مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج احمد خمینی و نسبت دادن آن به آیتالله هاشمی رفسنجانی طرح گردیده است که صحیح نمی باشد.
این بیانیه در ادامه میافزاید: "آیت الله هاشمی رفسنجانی جزییات بیماری و درگذشت یادگار امام راحل را در خاطرات خود مرقوم کرده اند."
یکشنبه ۲۱ اسفند سال ۱۳۷۳، دوشنبه ۲۲ اسفند، سه شنبه ۲۳ اسفند، چهارشنبه ۲۴ اسفند، پنجشنبه ۲۵ اسفند، جمعه ۲۶ اسفند، شنبه ۲۷ اسفند، یکشنبه ۲۸ اسفند از جمله تاریخهایی است که درباره فوت مرحوم حاج احمد در خاطرات آقای هاشمی ذکر شده است.
عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در خصوص اظهارات توئیتری اخیر آقای دهباشی و اتهاماتی که به مرحوم سیداحمد خمینی طی روزهای گذشته زده بود گفت: مرحوم سیداحمد آقای خمینی مخالفان دیرینه ای دارد که برای درک مخالفین یا بدخواهان ایشان هرتعبیری داشته باشیم باید دهه ۶۰ را مرور کنیم.
ماجرای اختلاف آیتالله منتظری با امام از زمان دستگیری مهدی هاشمی آغاز شد
وی افزود: در این دهه مسائلی فی مابین امام (ره) و آیت الله منتظری به عنوان یکی از شاگردان برجسته ایشان پیش آمد که مبنای اختلاف هم بحثی بود که در مورد مهدی هاشمی برادر داماد آقای منتظری مطرح بود یعنی ایشان متهم به ارتکاب ۲۷ قتل شده بود و امام مصر بودند که برای مشخص شدن این مسئله ایشان محاکمه شود و اگر قضیه درست است مجازات و اگر درست هم نیست یک بار برای همیشه تبرئه شود تا این بحثها پایان پیدا کند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران اظهار داشت: آقای منتظری معتقد بود که محاکمه مهدی هاشمی موجب تضعیف بیت ایشان خواهد شد. لذا در نامه نگاریهای متعدد با قوت و شدت از آقای مهدی هاشمی دفاع میکند و سعی دارد امام را از این کار منصرف کند. اما در نهایت امام صراحتا به آقای منتظری اعلام می کند که شما از این قضیه خودتان را کنار بکشید، دفاع نکنید چرا که حفظ حرمت شما برخودتان هم واجب است.
سلیمی نمین گفت: متاسفانه وقتی امام اعلام میکند که این کار قطعا انجام خواهد شد و دستور آن را خواهند داد، آقای منتظری طی نامهای به امام مشخص میکند که از این تاریخ به بعد بینشان یک شکاف عمیق ایجاد میشود.
وی افزود: آقای سیدمهدی هاشمی در تاریخ ۲۰ مهر ۶۵ دستگیر می شود. آقای منتظری سه روز قبل از دستگیری اش وقتی متوجه دستور امام می شود یک نامه تهدیدآمیز به امام می نویسد که در آن با صراحت میگوید: "بالاخره با وضع فعلی ناچارم از کارهای سیاسی کشور کنار بمانم و به درس و بحث طلبگی و کارهای حوزوی بپردازم. به همان نحوی که حضرتعالی با مرحوم آیت الله بروجردی عمل کردید زیرا مخالفت با شما و نظام را صحیح نمی دانم بلکه حرام می دانم."
وی ضمن تاکید براینکه این نامه در پیوست خاطرات مرحوم آیت الله منتظری صفحه ۱۱۶۶ آمده است، بیان داشت: بنابراین در تاریخ کاملا ثبت و ضبط شده است که آیت الله منتظری در دفاع از آقای مهدی هاشمی با امام فاصله گرفت و روابط خودشان را قطع کرد. یعنی در واقع اعلام کرده است که بعد از دستور امام به دستگیری مهدی هاشمی من دیگر با ایشان روابطم را مثل روابط شما با آیت الله بروجردی خواهم ساخت. همانطور که میدانید امام با آیت الله بروجردی روابط نزدیکی داشت اما در اواخر عمر آیت الله بروجردی از بیت ایشان فاصله گرفتند و ارتباط نداشتند. اینجا هم آیت الله منتظری به همین قضیه اشاره میکند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران ضمن تاکید براینکه این مطلب برای آقای منتظری و بیت ایشان بسیار تلخ است اظهار داشت: آقای منتظری به خاطر دفاع از یک فرد فاسد و جانی رابطه خودش با استادش را خراب کرد. به همین خاطر برای اینکه بتواند این مسئله را به گونه دیگری و به صورت وارونه در تاریخ به ثبت برساند؛ شروع به جو سازی علیه احمد آقای خمینی کرده است. آنها میگفتند این احمد آقای خمینی بود که موجب بهم خوردن روابط امام و آیت الله منتظری و موجب کنارگذاشتن ایشان شد.
سلیمی نمین ادامه داد: آنها دلیل این کار را اینطور عنوان میکردند که احمد آقای خمینی با این کار قصد داشت زمینه رهبری خودش را فراهم کند به همین خاطر باید زمینه کنار گذاشتن آیت الله منتظری را فراهم میکرد. این حرکت در واقع تعرضی به امام دارد چرا که اگر در زمان حیات امام چنین حرکتی را احمد آقا انجام میداد، باید موافقت امام را هم کسب میکرد. اما چون نمیتوانستند به امام تعرض کنند و جامعه به شدت علیهشان برمی آشفت، اینها به مرحوم احمد آقا حمله میکردند که هم امام زیر سوال برود و هم پسرش.
جامعه پس از رحلت امام متوجه تهمتهای بیجا به شخصیت ارزنده سید احمد خمینی شد
وی ضمن یادآوری این نکته که بعد از فوت امام همه این تبلیغات به بطلان خودش نزدیک شد، گفت: جامعه فهمید که نه تنها آقای منتظری و عناصر بیتشان تخلف بزرگی مرتکب شده است، بلکه تهمت بزرگی نیز به یار قدیم امام وارد کردند؛ چرا که بعد از فوت امام، از احمد آقای خمینی هیچ اقدام و حرکتی که از آن بتوان اینگونه تلقی کرد که ایشان به دنبال قدرت بود مشاهده نشد. شما وقتی خاطرات آقای منتظری را میخوانید همه اش حمله به احمد آقای خمینی است که ایشان منشا این جدایی و کنار رفتن آقای منتظری از قدرت شدند. پس از رحلت امام همه جامعه فهمید که علاوه بر دفاع از یک آدم فاسد به یک شخصیت ارزنده هم تهمتهای بی جایی وارد کردند.
ظلم فاحشی به سید احمد خمینی کردند و هیچگاه درصدد رفعش برنیامدند
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران ادامه داد: متاسفانه آقای منتظری تا زمان فوتش هرگز از این کار توبه نکرد. ایشان میتوانست بعدا این طور عنوان کند که ما تهمتهایی را به شخص آقای احمدی خمینی وارد کردیم، اما ایشان نشان داد که چنین مسئلهای در موردش صادق نبوده و نیست. اما ایشان نه تنها از راه خود توبه نکرد که حتی این بحث را دنبال کرده و در صدد تخریب احمد آقای خمینی برآمد.
سلیمی نمین با تاکید براینکه باید چهره احمد آقای خمینی تطهیر شود خاطرنشان کرد: البته من نمی فهمم این فردی که برخورد اهانت آمیز و غیراخلاقی با احمد آقای خمینی کرده است چه نسبتی با آن جریان دارد در این خصوص اطلاعی ندارم. چرا که کسانی که از احمد آقای خمینی ضربه خوردند در واقع از صداقت و پاکی ایشان ضربه خوردند نه به دلیل عملکردشان.
وی در ادامه سخنان خود گفت: احمد خمینی نشان داد که از قدرت پدرش هیچ استفادهای نمیکند چرا که امام در تاریخ ایران به صورت بی سابقه ای دارای قدرت و منزلت در پیش ملت بود و پسرش به راحتی میتوانست از این قدرت سواستفاده کند. اما هیچ سواستفاده ای نکرد. ضدیت آنها با احمد آقای خمینی قابل فهم است، اما در مورد این فرد که تلاش دارد وارد بحثهای تاریخی شود نمیدانم چه انگیزه ای دارد. اما میتوانم برادرانه این توصیه را بکنم که کسی که میخواهد وارد مباحث تاریخی شود اولین چیزی که باید رعایت کند مستند صحبت کردن است و درصدد تخریب شخصیتها به صورت ناروا برنیاید چون گناه بزرگی است.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران افزود: احمد آقای خمینی نشان داد که میتواند یک اسوه برای ملت ایران باشد که در اوج قدرت کمترین بهره به نفع شخصی خودش نبرد. این اسوه را تخریب کردن ظلم بزرگی در حق ملت ایران است. توصیه بعدی من به این شخص این است که قبل از اینکه به اعلام موضع بپردازد که به هیچ عنوان در آن انصاف و اخلاق وجود ندارد مطالعات تاریخی داشته باشد.
توئیت آقای دهباشی در خصوص مرحوم سید احمد خمینی چندین غلط تاریخی دارد
سلیمی نمین ضمن اشاره به توئیت آقای دهباشی در خصوص مرحوم سیداحمد خمینی اظهار داشت: این فرد در یک توئیت دو سه خطی چندین غلط تاریخی دارد. اولا آقای مرحوم طباطبایی هرگز جلای وطن نکرد و در زمان حیات امام راحل مسئولیتهایی در ارتباط با حوزه خارج از کشور داشت و محل خودش را در آلمان و دوران دانشجوییاش همچنان حفظ کرده بود و در رفت و آمد بود و هرگز جلای وطن نکرد و من خودم قبل از فوتش با ایشان در دانشگاههای مختلف مناظراتی داشتم. همچنین درمورد آقای لاهوتی باید بگویم هرگز ایشان رئیس کمیته نبود و با یک جستجوی ساده برای همه روشن می شود که فرد نویسنده این توئیت چقدر اطلاعات تاریخی ضعیفی دارد همچنین ایشان در زندان فوت نکرد بلکه برای رسیدگی به مسئله فرزندش به زندان رفته بود که آنجا دچار سکته مغزی می شود و در بیمارستان قلب مرحوم می شود.
وی در پایان سخنان خود گفت: من میخواهم این را بگویم که آقای دهباشی در یک مطلب کوتاه اخلاق را رعایت نکرده و فاقد اطلاعات تاریخی درست است. توصیه من به کسانی که وارد حوزه تاریخ می شوند این است که ورود و قضاوتشان در خصوص مسائل تاریخیِ بدیهی همراه با مطالعات دقیق باشد.