با پایان جلسات کمیسیون تلفیق برای اصلاح لایحه بودجه ۱۴۰۱، نشستهای علنی مجلس جهت بررسی جزییات گزارش کمیسیون تلفیق از ابتدای اسفندماه تشکیل میشود.
به گزارش تابناک، حدود یک ماه پیش به دلیل تغییر آیین نامه داخلی مجلس، کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ در مجلس بررسی و تصویب شد و سپس کمیسیون تلفیق به بررسی جزییات پرداخت.
بیستم بهمن بررسی جزییات لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق به پایان رسید و گزارش آن در سامانه قوانین مجلس جهت ارائه پیشنهادهای نمایندگان بارگذاری شد و پس از ده روز یعنی از ابتدای اسفندماه رسیدگی به جزییات بودجه در صحن علنی آغاز میشود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صفحات شخصی خود در توییتر، مروری بر مهمترین مصوبات کمیسیون تلفیق داشتند؛ غلامرضا شریعتی نماینده بهشهر، رویکرد مهم کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ را پایان دادن به موضوع امضای طلایی مدیران و اعمال سلیقه برخی از کارمندان دانست.
محسن دهنوی، نایب رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: بنا بر مصوبه جدید تلفیق، همه دستگاههای صادرکننده مجوز به سنگاندازی در صدور مجوزهای کسبو کار پایان میدهند و بساط امضای طلایی مدیران و اعمال سلیقه برخی از کارمندان جمع خواهد شد؛ لذا از سال آینده، مردم به جای مراجعه به ادارات و دستگاههای مختلف و تعداد زیادی از درگاههای ظاهرا الکترونیکی، اما بدتر از فرآیندهای حضوری، فقط به «درگاه ملی مجوزهای کشور» مراجعه و تمام استعلامها و مجوزهای مربوط به کسبوکار خود را دریافت میکنند.
او با ارائه مثالی توضیح داد: برای اهمیت این مصوبه باید به آمار عملکرد درگاه مجوزدهی جهاد کشاورزی ـ که حتی جزو دستگاههای پیشرو هست ـ نگاهی انداخت. طبق آمار رسمی درگاه مجوزهای وزارت جهاد کشاورزی، از بیش از ۶۶ هزار متقاضی اخذ مجوز در سال ۹۷، کمتر از ۴۵ درصد موفق به اخذ مجوز شدهاند. وزارت صمت نیز اخیرا اخذ مجوز «اینماد» را اجباری کرده بود که بسیاری از کسبوکارهای نوپا با مشکل مواجه شده بودند. این بساط را باید جمع کنیم تا بیش از این شاهد مهاجرت جوانان و کارآفرینان به کشورهای شیخنشین خلیج فارس نباشیم.
رمضانعلی، سنگدوینی نماینده گرگان به مصوبه کمیسیون تلفیق برای همسان سازی بازنشستگان اشاره کرد و گفت: بازنشستگان سال آینده هم ۹۰ درصد شاغلان دریافتی خواهند داشت. کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ بر تداوم اجرای قانون همسان سازی بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ موافقت کرد. بر اساس این پیشنهاد بازنشستگان کشوری و لشکری در سال ۱۴۰۱ باید ۹۰ درصد دریافتی حقوق و مزایای شاغلان را دریافت کنند.
مالک شریعتی نماینده تهران نیز گفت: طبق مصوبه تلفیق همه بانکهای کشور موظف شدند مشخصات کامل تسهیلات گیرندگان کلان شامل اطلاعات سببی و نسبی اشخاص ذیربط (مدیران ارشد بانکها و شرکتهای زیرمجموعه و اعضای خانواده) را بطور برخط به بانک مرکزی ارائه دهند تا در وبگاه خود به اطلاع عموم برساند.
آرا شاوردیان عضو کمیسیون عمران مصوبه کمیسیون تلفیق در الزام بانکها به انتشار اسامی وام گیرندگان کلان و ذینفعان را گام بسیار مهمی در جهت شفافیت مالی دانست و گفت با اجرای این قانون، مردم بی واسطه به اسامی ابر بدهکاران بانکی دسترسی دارند و نیازی نیست لیست این افراد دستاویز اهداف نمایشی و بازیهای سیاسی باشد.
علی حدادی نماینده کرج با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق برای اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان جهت اجرای لایحه رتبه بندی معلمان ابراز امیدواری که شان و منزلت معلمان گرانقدر، آنگونه که باید و شاید حفظ شود.
زهره الهیان نماینده تهران هم به مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق برای وام ازدواج جوانان اشاره کرد و گفت: گنجاندن وام قرضالحسنه ازدواج ١٢٠ و ١۵٠ میلیون تومانی در قانون بودجه ١۴٠١ نشان از عزم راسخ مجلس در تسهیل ازدواج جوانان دارد. کمیسیون تلفیق با بازگردان شیوه اجرای بیمه ناباروری به تبصره ١٧ اقدام مثبت خود را تکمیل کند.
علی علیزاده نماینده مراغه هم گفت: متاهلین با دو فرزند بدون پرداخت هزینه یا جریمه کارت معافیت دریافت میکنند.
مهدی عسگری نماینده کرج بیان کرد: کمیسیون تلفیق با توجه به عدم ارائه طرح مشخص و مکتوب از سوی دولت، با حذف ارز ترجیحی موافقت نکرد. ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تامین دارو و کالاهای اساسی در سال۱۴۰۱ اختصاص یافت؛ این رقم بدون ارز مربوط به گندم است که مقرر شد با افزایش قیمت خرید از کشاورزان، از تولید داخل تامین شود.
غنی نظری عضو کمیسیون تلفیق هم گفت که در راستای حمایت از سربازان و با کمک همکارانم در کمیسیون تلفیق، حقوق سربازان مجرد در مناطق غیر عملیاتی و عملیاتی به ترتیب ۶۰ و ۷۵ درصد و سربازان متاهل ۹۰ درصدِ حداقل حقوق کارکنان نیروهای مسلح تصویب شد.