سخنرانی آتشین پوتین و دستور ورود ارتش روسیه به دونتسک و لوگانسک/دستور واشنگتن برای خروج فوری آمریکایی‌ها از اوکراین/آنچه باید درباره دونتسک و لوهانسک بدانید

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه دوشنبه شب طی سخنرانی برای مردم این کشور، استقلال جمهوری‌های مردمی «دونستک» و «لوگانسک» را به رسمیت شناخت، موضوعی که بلافاصله با واکنش مختلف دولتمردان و مقام‌های مختلف بین‌المللی مواجه شد.
کد خبر: ۱۱۰۵۹۵۳
|
۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۴ 22 February 2022
|
108359 بازدید
|

سخنرانی آتشین پوتین و به رسمیت شناختن استقلال «دونستک» و «لوگانسک»/

بین الملل تابناک: «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه دوشنبه شب طی سخنرانی برای مردم این کشور، استقلال جمهوری‌های مردمی «دونستک» و «لوگانسک» را به رسمیت شناخت، موضوعی که بلافاصله با واکنش مختلف دولتمردان و مقام‌های مختلف بین‌المللی مواجه شد.

انگلیس: تحریم‌های اقتصادی سختی در انتظار روسیه است
۱۴۰۰/۱۲/۰۳ - ۱۴:۰۴

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس روز سه شنبه پس از آنکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دستور اعزام نیرو به دو منطقه جدایی طلب در شرق اوکراین را صادر کرد، گفت که لندن بی درنگ تحریم های اقتصادی سختی را علیه مسکو اعمال می کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جانسون افزود: ما به سرعت بسته ای از تحریم های اقتصادی را آماده می کنیم. باید تاکید کنم که این اولین ضربات پیاپی تحریم های اقتصادی انگلیس علیه روسیه است، زیرا انتظار داریم که رفتار غیرمنطقی مسکو افزایش یابد.

جانسون یادآور شد که تحریم ها نه تنها نهادهایی در "لوگانسک" و "دونتسک" را هدف قرار می دهد، بلکه داخل روسیه را نیز در بر می گیرد و منافع اقتصادی روسیه را تا حد ممکن شامل می شود.

بریتانیا تهدید کرده است دسترسی شرکت های روسیه به دلار آمریکا و پوند انگلیس را قطع می کند و این شرکت ها را از افزایش سرمایه در لندن محروم خواهد کرد.

انگلیس هنوز مشخص نکرده که چه کسانی مشمول تحریم ها قرار می گیرند، اما متعهد شده است که هیچ جایی برای پنهان شدن الیگارش های روسی وجود ندارد. به گفته بوریس جانسون اهداف می تواند شامل بانک های روسیه باشد.

جانسون که روز سه شنبه ریاست کمیته امنیت اضطراری ملی انگلیس را برعهده داشت، پس از این نشست به خبرنگاران، گفت: فکر می کنم فاجعه وضعیت فعلی این است که پوتین خود را با مشاوران همفکری احاطه کرده است که به وی می گویند اوکراین کشور مناسبی نیست و من فکر می کنم وی متوجه می شود که به شدت دچار اشتباه محاسباتی شده است.

نخست وزیر انگلیس همچنین در نشست کمیته امنیت اضطراری این کشور گفت که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه مصمم به تهاجمی کامل به اوکراین است.

برخی منابع اروپایی می گویند تحریم های اروپا علیه روسیه ممکن است محدود باشد اما برخی کشورها خواستار اعمال تحریم های گسترده شده اند. اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده که قرار است امروز درباره اعمال تحریم های اضطراری علیه روسیه تصمیم گیری کند.

زلنسکی از احتمال قطع روابط دیپلماتیک با روسیه سخن گفت
۱۴۰۰/۱۲/۰۳ - ۱۴:۰۲

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین روز سه شنبه ضمن تهدید به قطع روابط دیپلماتیک کشورش با روسیه گفت: تحریم های روسیه باید شامل تعطیلی کامل خط لوله گاز نورد استریم ۲ باشد.

 زلنسکی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهوری استونی در کی یف، پایتخت اوکراین گفت با این که تمامیت ارضی ما نقض شده است ما خواستار صلح هستیم.

زلنسکی با این همه افزود، کی یف امکان قطع روابط دیپلماتیک با روسیه را بررسی می کند.

رئیس جمهوری اوکراین گفت ما از روسیه می خواهیم بحران کنونی را از طریق مذاکره حل کند و ما آماده حضور در میز مذاکره هستیم.

مقام اوکراینی گفت اگر روسیه به اوکراین حمله کند این حمله تهدیدی علیه دیگر کشورها خواهد بود.

وی مدعی شد: زلنسکی : با اقدام روز گذشته فدراسیون روسیه در به رسمیت شناختن این مناطق برای حمله نظامی به اوکراین مشروعیت بخشید و با این اقدام، تعهدات بین المللی خود را تحت شعاع قرار داد.

بایدن سرمایه‌گذاری در دونتسک و لوهانسک را ممنوع کرد
۱۴۰۰/۱۲/۰۳ - ۱۱:۲۱

چند ساعت پس از آنکه رئیس جمهور روسیه حکمی را صادر کرد و در آن دو منطقه جدایی‌طلب دونتسک و لوهانسک در اوکراین را به عنوان مناطق مستقل به رسمیت شناخت، رئیس جمهوری آمریکا دستور اجرایی را امضا کرد که بر اساس آن سرمایه‌گذاری‌، تجارت و کمک‌مالی جدید آمریکا به این مناطق ممنوع شد.

به گزارش پایگاه خبری هیل، این دستور اجرایی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پس از سخنرانی طولانی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در خصوص این تصمیمش در مورد مناطق دونستک و لوهانسک واقع در منطقه‌ای تحت عنوان دونباس صادر شد. این دستور اجرایی همچنین به بایدن قدرت اعمال تحریم علیه هر شخصی را که در جمهوری‌های خودخوانده لوهانسک و دونتسک فعالیت داشته باشد، می‌دهد.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: ما اقدامی مشابه این را از جانب روسیه پیش‌بینی کرده‌ایم و آماده‌ایم تا فورا به آن پاسخ دهیم. این اقدام پوتین نقض فاحش تعهدات بین‌المللی روسیه است.

 

اعلام آمادگی ژاپن برای پیوستن به تحریم های آمریکا علیه روسیه
۱۴۰۰/۱۲/۰۳ - ۱۱:۲۰

فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن که روز پنجشنبه در تماس تلفنی با پوتین خواستار خویشتنداری شده بود، به خبرنگاران گفت که اقدام روسیه "غیرقابل قبول و نقض قوانین بین المللی" است و ژاپن برای پاسخی قوی که می تواند شامل تحریم ها باشد، آماده است.

 خبرگزاری رویتز با اعلام این مطلب افزود: ژاپن روز سه‌شنبه اعلام کرد در صورتی که ولادیمیر پوتین دستور حمله به اوکراین را صادر کند، آماده پیوستن به ایالات متحده و سایر کشورهای صنعتی گروه هفت در اعمال تحریم‌ها علیه روسیه است. این اعلام از سوی اقتصاد سوم جهان در حالی است که رهبر روسیه روز دوشنبه دستور اعزام نیروها به دو منطقه جداشده در شرق اوکراین را داد که روسیه اکنون آنها را به عنوان کشورهای مستقل به رسمیت می‌شناسد.

سقوط بی سابقه سهام موسسات مالی روسیه
۱۴۰۰/۱۲/۰۳ - ۱۱:۱۹

ه دنبال به رسمیت شناخته شدن استقلال جمهوری های مردمی دونتسک و لوگانسک ازسوی روسیه که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور دوشنبه شب با دو دستور ویژه خود آن را اعلام کرد، ارزش سهام شرکت ها و موسسات مالی بزرگ روسیه، سقوط بی سابقه در ۱۵ سال اخیر را تجربه کرد.

به گزارش بورس سهام مسکو، ارزش سهام اسبربانک به عنوان بزرگترین بانک روسیه که در همه شهرهای این کشور پهناور چندین شعبه دارد، بیشتر از بقیه شرکت ها و موسسات سقوط کرده است.

بامداد امروز ارزش سهام بانک دولتی اسبربانک (با ۱۸۰ سال سابقه فعالیت و ۸۱ میلیارد دلار سرمایه) در بورس سهام مسکو، ۱۹.۶۹ درصد سقوط کرده و از ۲۴۹.۱۵ واحد به ۱۹۹.۶۶ واحد رسید.

ارزش سهام گازپروم که بزرگترین شرکت گاز روسیه و جهان است نیز ۱۶.۸۶ درصد سقوط کرده و از ۳۰۹.۴۸ واحد به ۲۵۷.۱۳ درصد رسید.

شرکت دولتی تات نفت جمهوری تاتارستان هم که از شرکت های بزرگ روسیه است با سقوط ارزش سهام خود مواجه شد که طی آن با ۱۶.۱۷ درصد کاهش از ۴۷۰ واحد به ۳۹۱ واحد رسید.

ارزش سهام فروشگاه زنجیره ای ماگنیت که در همه شهرهای روسیه شعبه ها و فروشگاه های بزرگ دارد، ۱۵.۹ درصد کاهش و ارزش شرکت نفت دولتی روس نفت نیز ۱۵.۵۵ درصد کاهش یافت.

ارزش روبل روسیه در برابر دلار آمریکا و یورو نیز در ۲۴ ساعت اخیر کاهش قابل توجهی یافته و بر اساس اطلاعات بانک مرکزی روسیه، امروز یک دلار آمریکا ۷۸.۷۷ روبل و یک یورو ۸۷.۳۴ درصد عرضه می شود.

آنچه باید درباره دونتسک و لوهانسک بدانید
۱۴۰۰/۱۲/۰۳ - ۱۱:۱۵

دونباس یا دُنباس، یک منطقه تاریخی، اقتصادی و فرهنگی در جنوب شرق اوکراین است و از بخش‌های شمالی و مرکزی استان دونتسک، بخش جنوبی استان لوهانسک و منتهای شرقی استان دنیپروپتروفسک تشکیل می‌شود، اما از ۲۰۱۴ با یک سری تحولات روبرو شده است.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه شامگاه دوشنبه در سخنانی اعلام کرد، رهبران اوکراین نتوانستند یک کشور باثبات ایجاد کنند و این منجر به وابستگی آنها به کشورهای خارجی مانند ایالات متحده شده است. او گفت اوکراین استقلال و ثبات خود را از دست داده و به محلی برای فرصت‌طلبان تبدیل شده است.

پوتین همچنین اعلام کرد که روسیه، "لوهانسک" و "دونتسک" را که در منطقه دنباس در شرق اوکراین واقع شده‌اند، به عنوان جمهوری‌های مستقل از اوکراین به رسمیت می‌شناسد. به دنبال آن رئیس‌جمهوری روسیه دستور داد تا نیروهای کشورش به این دو منطقه اعزام شوند.

آنچه از دنباس می‌دانیم

دنباس در واقع حوضهٔ آبریز دونتس بخش شمالی رود دونتس است که از طریق رود دن به دریای آزوف می‌ریزد.

در مارس ۲۰۱۴ در پی "یورو-میدان" (اصطلاحی که به موج اعتراضات و ناآرامی‌های مردمی در اوکراین اطلاق می‌شود که آغازگر آنها تظاهرات مردمی شب ۲۱ نوامبر سال ۲۰۱۳ در کی‌یف، به منظور تحقق اتحاد و یکپارچگی بیشتر با اتحادیه اروپا بود) و انقلاب مردمی ۲۰۱۴ اوکراین، مناطق بزرگی از دنباس دچار ناآرامی شد. این ناآرامی‌ها بعدا به نبرد بین دولت پساانقلابی اوکراین و تجزیه‌طلبان جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک تبدیل شد.

تا پیش از جنگ، دنباس پرتراکم‌ترین منطقه اوکراین پس از پایتخت این کشور، کی‌یف، بود.

استان دونتسک تا پیش از جنگ پنجمین شهر بزرگ اوکراین و پایتخت غیررسمی دنباس به‌شمار می‌رفت. دیگر شهرهای بزرگ این منطقه لوهانسک، ماریوپول، ماکیئیفکا، هورلیفکا، کراماتورسک، اسلوفیانسک، آلچفسک، سیورودونتسک و لیسیچانسک بودند. امروزه شهر کراماتورسک مرکز اداری موقت استان دونتسک و سیورودونتسک مرکز اداری موقت استان لوهانسک به‌شمار می‌روند.

در طرف تجزیه‌طلب نیز دونتسک، ماکیئیفکا و هورلیفکا بزرگ‌ترین شهرهای جمهوری خلق دونتسک و لوهانسک و آلچفسک، بزرگ‌ترین شهرهای جمهوری خلق لوهانسک هستند.

استان دنباس با حدود چهار و نیم میلیون نفر جمعیت پرجمعیت‌ترین استان اوکراین است و با مساحتی بالغ بر ۲۶ هزار و ۹۰۰ کیلومتر مربع تقریبا ۴/۴ درصد از مساحت کل اوکراین را تشکیل می‌دهد. مرکز این استان شهر دونتسک است. این استان که در جنوب شرق اوکراین واقع شده تا نوامبر سال ۱۹۶۱ به افتخار ژوزف استالین به نام استان استالینو شناخته می‌شده‌ و اکنون دو میلیون نفر جمعیت دارد.

حدود ۵۷ درصد از مردم استان دونتسک از نژاد اوکراینی و ۳۸ درصد روس‌تبار و حدود پنج درصد از سایر نژادها هستند. ولی به لحاظ زبانی که در آن صحبت می‌شود، حدود ۷۵ درصد مردم استان دونتسک به زبان روسی صحبت می‌کنند و تنها ۲۴ درصد به زبان اوکراینی حرف می‌زنند.

در شمال شرق آن، استان لوهانسک و در شمال غرب آن استان خارکیف قرار دارد. این استان از غرب با استان‌های دنیپروپتروفسک و زاپروژیا هم ‌مرز است. این استان در جنوب ساحلی با دریای آزوف دارد و از شرق با کشور روسیه هم مرز است.

در ادامه تحولات اوکراین در سال ۲۰۱۴ و پس از رای مردم شبه جزیره کریمه به جدا شدن آن از اوکراین، روز یکشنبه ۱۱ ماه مه سال ۲۰۱۴ استان دونتسک هم‌زمان با استان لوهانسک شاهد برگزاری یک همه‌پرسی به منظور استقلال از کی‌یف بود. در این همه‌پرسی بیش از ۸۹ درصد رای‌دهندگان به خودمختاری استان دونتسک رای دادند.

استان لوهانسک، به روسی (لوگانسک) از استان‌های شرقی اوکراین است. مرکز این استان شهر لوهانسک است.

در سال ۲۰۱۴ و پس از جدا شدن شبه جزیره کریمه از اوکراین، روز ششم آوریل ۲۰۱۴ هواداران روسیه در سه استان لوهانسک، دونتسک، و خارکیف اقدام به تصرف ساختمان‌های دولتی کرده و خواستار برگزاری همه‌پرسی در مورد پیوستن این استان‌ها به روسیه شدند.

در ادامه این تحولات در روز ۱۱ ماه مه سال ۲۰۱۴، استان لوهانسک شاهد برگزاری همه‌پرسی کسب استقلال از کی‌یف بود که در این همه‌پرسی بیش از ۹۶ درصد رای‌دهندگان به خودمختاری لوهانسک رای دادند. در ۵ نوامبر سال ۱۹۳۵ این شهر تغییر نام داده و به افتخار کلیمنت ووروشیلوف، فرمانده نظامی شوروی و سیاستمدار، «ووروشیلوف‌گراد» نامیده شد.

در ۵ مارس سال ۱۹۵۸، با دستور خروشچف مبنی بر این‌که نام افراد زنده بر روی شهرها گذاشته نشود، نام قدیمی این شهر نیز به آن بازگشت. در ۴ مه سال ۱۹۹۰، با فرمان شورای عالی جمهوری سوسیالیستی شوروی اوکراین نام اصلی شهر به شهر لوهانسک بازگشت؛ جمعیت کنونی آن یک و نیم میلیون نفر است.

پیشینه این شهر به سال ۱۷۹۵ بازمی‌گردد. در آن تاریخ یک صنعتگر انگلیسی به نام «چارلز گاسکُنیه» یک کارخانه فلز در این مکان تاسیس کرد. این آغاز صنعتی بود که هنوز هم در این شهر به رونق خود باقی است.

لوهانسک در سال ۱۸۸۲ به عنوان شهر رسمیت یافت. این شهر که در حوضه آبریز رود دونتس قرار گرفته به یکی از مراکز مهم صنعتی در شرق اروپا تبدیل شد، به‌ویژه این‌که شرکت بزرگ لوکوموتیوسازی «لوهانسک‌تِپلووُز» در آن قرار گرفته‌ است.

لوهانسک از ۱۴ ژوئیه ۱۹۴۲ تا ۱۴ فوریه ۱۹۴۳ در اشغال آلمان نازی بود.

دنباس همچنین در مرکز نبرد فرهنگی بین کی‌یف و مسکو قرار دارد که می‌گوید این منطقه، بخش بزرگی از شرق اوکراین، روس‌زبان است و باید از ناسیونالیسم اوکراینی محافظت شود.

دنیس پوشیلین، که در سال ۲۰۱۸ در انتخابات مورد مناقشه کی‌یف انتخاب شد، رهبر به اصطلاح جمهوری خلق دونتسک است، در حالی که لئونید پاسچنیک منطقه جدایی‌طلب لوهانسک را رهبری می‌کند.

رئیس‌جمهور اوکراین: تصمیم روسیه، حمله به حاکمیت ما بود
۱۴۰۰/۱۲/۰۳ - ۰۹:۰۹

«ولودیمر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین بامداد سه‌شنبه گفت به رسمیت شناختن جدایی طلبان از سوی روسیه، حمله به حاکمیت اوکراین است.

زلنسکی طی سخنرانی اضطراری درباره تصمیم مسکو برای به‌رسمیت شناختن استقلال مناطق دونتسک و لوهانسک از اوکراین، توضیح داد: «اقدامات روسیه نقض حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین است. مرزهای بین‌المللی اوکراین بدون توجه به تصمیمات روسیه ثابت خواهد ماند».

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی با بیان اینکه اوکراین حق دفاع از منافعش را برای خود محفوظ می‌دارد، اظهار داشت: «برای هر چیزی، در هر مدت طولانی، آماده هستیم. اما کی‌یف متعهد به حل‌و‌فصل سیاسی و دیپلماتیک مشکلات است».

رئیس‌جمهور اوکراین در ادامه تاکید کرد: «ما از چیزی نمی‌ترسیم و هیچ چیزی را به کسی نمی‌دهیم. به رسمیت شناختن جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک به معنای خروج روسیه از توافق‌نامه‌های مینسک است».

بر اساس این گزارش، زلنسکی با بیان اینکه کی‌یف از غرب انتظار حمایت واضح و مؤثر در برابر روسیه دارد، افزود: «ما خواستار برگزاری نشست اضطراری اعضای فرمت نرماندی برای بحث در مورد آخرین اقدامات روسیه هستیم».

به نوشته اسپوتنیک، وی همچنین افزود: «تصمیم روسیه، حضور نیروهای این کشور در دنباس را قانونی می‌کند. روسیه تلاش‌های صلح را نابود کرد ولی ما هیچ بخشی از سرزمین خود را رها نمی‌کنیم».

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین خبر داد که با «رجب طیب اردوغان» همتای ترکیه‌ای خود در مورد به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه در شرق اوکراین توسط روسیه گفتگو خواهد کرد.

مقام امنیتی آمریکایی: پنجره دیپلماسی با روسیه را نمی‌بندیم
۱۴۰۰/۱۲/۰۳ - ۰۸:۳۸

 «جاناتان فاینر» معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید بامداد سه‌شنبه گفت آمریکا آماده پاسخگویی به اقدام اعلام شده از سوی روسیه درباره مناطق جدایی‌طلب شرق اوکراین است.

فاینر در مصاحبه با شبکه «سی‌اِن‌اِن» اظهار داشت: « ما قصد داریم روز سه شنبه در واکنش به تصمیم روسیه اقدامات بیشتری انجام دهیم.  ما انتظار داشتیم روسیه دست به اقدام نظامی بزند، اما همچنان راه دیپلماتیک را به آنها پیشنهاد می‌کنیم».

وی با تکرار ادعای حمله احتمالی روسیه به اوکراین، توضیح داد: «ما هنوز بر این باوریم که روسیه ممکن است بر اساس آخرین اطلاعات در هر زمانی علیه اوکراین دست به اقدام نظامی بزند. اقدام نظامی روسیه ممکن است امشب، فردا یا در روزهای آینده رخ دهد».

این مقام امنیتی آمریکایی ادعاهای خود را اینگونه ادامه داد: «همه نشانه‌هایی که روی زمین می‌بینیم، از جمله آنچه کرملین فاش کرد، نشان می‌دهد که روسیه با اقدام نظامی خود پیش می‌رود، نه دیپلماسی».

بر اساس این گزارش، فاینر اضافه کرد: «گامی که روسیه امروز برداشته است به دور از دیپلماسی است و توافق مینسک را به هم می‌زند. ولی ما درهای دیپلماسی را نبستیم و دیدار بایدن و پوتین بستگی به اتفاقات روزهای آینده دارد».

وی همچنین افزود: «در صورت اقدام نظامی مسکو در اوکراین، هیچ دیدار دیپلماتیکی بین وزیر خارجه آمریکا و همتای روس وی برگزار نخواهد شد».

دستور واشنگتن برای خروج فوری آمریکایی‌ها از اوکراین
۱۴۰۰/۱۲/۰۳ - ۰۸:۳۷

بعد از تصمیم روسیه برای اعزام نیروهای حافظ صلح به مناطق خودمختار شرق اوکراین، آمریکا نگران حضور اتباع خود در این کشور شد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، به دستور رئیس‌جمهور این کشور، تمام دیپلمات‌های آمریکایی باقیمانده در اوکراین، باید هرچه سریعتر این کشور را ترک کنند.

پایگاه خبری «بلومبرگ» بامداد سه‌شنبه به نقل از منابع مطلع گزارش داد: «ایالات متحده کارکنان سفارت خود در اوکراین را به دلایل امنیتی به لهستان منتقل می‌کند».

در این گزارش آمده است: «دولت بایدن به همه کارمندان باقیمانده وزارت خارجه در اوکراین دستور داده است که کشور را ترک کنند. در صورت عدم تهاجم روسیه، دیپلمات‌های آمریکایی می‌توانند اواخر امروز (دوشنبه) به اوکراین بازگردند».

پوتین در سخنرانی خود گفت: «استالین بود که اوکراین را آزاد کرد و سرزمین‌هایی برای تشکیل دولت، به این کشور داد. اوکراین تنها یک کشور همجوار برای ما به شمار نمی‌آید. ما فرهنگ و دین مشترک داشته و نزدیکانی در این کشور داریم و اوکراین مدرن بر اساس سرزمین‌های تاریخی روسیه بنا شد».

پوتین اضافه کرد: «وضعیت در منطقه دونباس به مرحله بحرانی و حادی رسیده است».

رئیس جمهور روسیه گفت: «اوکراین مدرن کاملاً به وسیله روسیه ایجاده است. اوکراین بخشی جدایی‌ناپذیر از تاریخ ما است. اوکراین همواره از همکاری با روسیه بهره می‌برده اما به تعهدات خود پایبند نبوده است».

وی در ادامه گفت: «منطقه دونباس از تحت حاکمیت روسیه خارج شد و به مناطق تحت حاکمیتی اوکراین منتقل شده بود. ما مجبوریم تصمیم‌های سختی درباره شرق اوکراین بگیریم».

پوتین اضافه کرد: «اوکراین توانایی دستیابی به یک کشور با ثبات را ندارد و بنابراین مجبور است به کشورهای خارجی مانند آمریکا تکیه کند».

رئیس جمهور روسیه گفت: «اوکراین هیچ وقت سنت حاکمیت حقیقی نداشت. اوکراین، از روسیه گاز طبیعی سرقت کرده و از مسئله انرژی برای اخاذی از روسیه استفاده کرده است».

وی گفت: «ما در فضایی دوستانه و مبتنی بر همکاری با اوکراین شراکت کردیم، در حالی که آنها فقط می‌خواستند بیشتر به دست بیاورند».

پوتین در ادامه نطق تلویزیونی خود گفت: «ویروس ملی‌گرایی و فساد، اوکراین را تضعیف کرده است و اوکراینی‌ها باید بهفمند که کشورشان تحت استعمار قرار گرفته است. اوکراین تحت سیطره آمریکا قرار گرفته و به کشوری غیر مستقل تبدیل شده است».

رئیس جمهور روسیه اضافه کرد: «سفارت آمریکا به بهانه مبارزه با فساد، به سفارت کنترل اوکراین و نهادهای این کشور تبدیل شده اما فساد همچنان در این کشور بیداد می‌کند».

وی ادامه داد: «اوکراین دارای زیرساخت‌هایی از دوران شوروی سابق بوده که به کمک آن می‌تواند به کشوری هسته‌ای تبدیل شود و اگر اوکراین بتواند سلاح‌های کشتار جمعی بسازد، این موضوع می‌تواند تاثیر بزرگی بر تمام اروپا بگذارد».

پوتین گفت: «ما نمی‌توانیم به این تهدید (تهدید ساخت سلاح هسته‌ای واکنش نشان ندهیم. دستیابی به سلاح اتمی (توسط اوکراین) تهدیدی دیگر علیه کشور ما است. از ۲۰۱۴ به این سو آمریکا میلیاردها دلار سلاح به اوکراین ارسال کرده است».

وی هشدار داد که پیوستن احتمالی اوکراین به ناتو، تهدیدی برای امنیت ملی روسیه به شمار می‌آید.

رئیس جمهور روسیه اضافه کرد: «قانون اساسی اوکراین اجازه ساخت پایگاه‌های نظامی خارجی در این کشور را نمی‌دهد اما آنها این قانون را دور زده، و آن را پایگاه ماموریت ناتو نامیده‌اند».

پوتین گفت: کشورها نمی‌توانند امنیت خودشان را به قیمت از دست رفتن امنیت دیگران به دست بیاورند. نگاهی به نقشه بیندازید و ببینید کشورهای غربی چطور به حرفشان برای عدم گسترش ناتو به شرق پایبند مانده‌اند».

وی گفت: «اطلاعاتی در دست داریم که آمریکا به دنبال ایجاد پایگاه‌های نظامی در اوکراین است و این تهدیدی علیه ما به شمار می‌آید. در سندهای رسمی آمریکا،‌ از روسیه با نام دشمن یاد می‌شود».

سخنرانی آتشین پوتین و به رسمیت شناختن استقلال «دونستک» و «لوگانسک»/

رئیس جمهور روسیه با اشاره به استقرار سامانه‌های موشکی آمریکا در اوکراین هشدار داد که این سامانه‌ها می‌توانند مناطق مختلف روسیه را موشک باران کنند.

وی افزود: «پهپادهای آمریکایی که بر فراز اوکراین به پرواز در می‌آیند همواره به جاسوسی از روسیه می‌پردازند».

پوتین اضافه کرد: «در ابتکار امنیتی‌مان خواستار عدم توسعه ناتو و بازگشت به مرزهای سال 1997 به عنوان مرزهای ناتو شدیم اما این درخواست روسیه نادیده گرفته شد».

رئیس جمهور روسیه گفت: «کشورهای غربی روسیه را به اعمال تحریم تهدید کرده‌‌اند و اعتقاد دارم که آنها در هر صورت آن را اعمال کرده و برای انجام آن بهانه‌ای بوجود خواهند آورد».

وی افزود: «موضع غرب عوض نشده است و هدف تحریم‌ها جلوگیری از رشد اقتصادی روسیه است، فقط به این دلیل که ما وجود داریم».

وی گفت: «سران منطقه دونباس تمایلی به حل مسالمت‌آمیز بحران در منطقه دونباس ندارند».

پوتین در ادامه گفت: «تصمیم گرفتیم که فورا استقلال دو منطقه دونتسک و لوهانسک برسمیت شناخته شود».

وی سپس با امضای دو فرمان،‌ استقلال این دو منطقه در دونباس را برسمیت شناخت.

پوتین پس از امضای این فرمان،‌ رؤسای این دو منطقه را به حضور پذیرفت.

رئیس جمهور روسیه سپس پیمان مودت،‌همکاری و کمک متقابل با دو جمهوری لوهانسک و دونتسک امضا کرد.

پوتین همچنین از پارلمان روسیه خواست تا استقلال دو جمهوری دونتسک و لوهانسک برسمیت شناخته شوند.

شبکه راشا تودی نیز پس از سخنرانی پوتین، با پخش تصاویری، گزارش داد که مردم در شرق اوکراین به رسمیت شناخته شدن دونتسک و لوهانسک توسط مسکو را جشن گرفتند.

این در حالی است که «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی توییتری این اقدام مسکورا محکوم کرد. برخی سران اروپایی نیز به رسمیت شناخته شدن دو منطقه دونتسک و لوهانسک در دونباس را نقض فاحش قوانین بین‌المللی توصیف کردند.

«ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین نیز در اولین واکنش به این رویداد در پیامی توییتری نوشت که با «جو بایدن» رئیس جمهور اوکراین تلفنی صحبت کرده است.

پوتین دستور ورود ارتش این کشور به دونتسک و لوگانسک را صادر کرد

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز دوشنبه پس از به رسمیت شناختن جمهوری‌های دونتسک و لوگانسک، دستور داد نیروهای حافظ صلح این کشور وارد این مناطق شوند.

سخنرانی آتشین پوتین و به رسمیت شناختن استقلال «دونستک» و «لوگانسک»/پوتین دستور ورود ارتش این کشور به دونتسک و لوگانسک را صادر کرد

به گزارش "اسپوتنیک"، رئیس جمهور روسیه بامداد سه شنبه به وزارت دفاع این کشور دستور داد تا نیروهای حافظ صلح را به دو منطقه دونتسک و لوگانسک اعزام کند.

واکنش‌ها به تصمیم پوتین در به‌رسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک

تصمیم «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در به‌رسمیت شناختن استقلال جمهوری‌های خودخوانده «دونتسک» و «لوهانسک» از اوکراین، با واکنش‌های تندی از سوی کشورهای غربی و متحدان کی‌یف همراه شد.

«بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس شامگاه دوشنبه گفت به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک توسط روسیه نقض تمامیت ارضی اوکراین است.

جانسون در این‌باره اظهار داشت: «تصمیم روسیه نشانه دیگری از این است که اوضاع در اوکراین در جهت اشتباه پیش می‌رود».

«لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس نیز مدعی شد: « آخرین اقدام روسیه نشان می‌دهد که مسکو راه رویارویی را به‌جای مسیر گفتگو انتخاب کرده است. ما پاسخ را با متحدان خود هماهنگ خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد که نقض تعهدات بین‌المللی توسط روسیه بدون مجازات بماند».

به نوشته رسانه‌های انگلیسی، تراس همچنین افزود: «روز سه‌شنبه تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه در واکنش به نقض‌قوانین بین‌المللی اعلام خواهیم کرد».

«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس هم گفت: «اجازه نمی‌دهیم روسیه بر رفتار منطقه‌ای هیچ کشوری تأثیر بگذارد و حمایت ما از اوکراین تزلزل‌ناپذیر نخواهد بود».

بر اساس گزارش‌ها، دولت انگلیس نیز طی بیانیه‌ای رسماً اعلام کرد روز سه‌شنبه در واکنش به تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک، تحریم‌هایی را اعلام خواهد کرد.

بعد از لندن، نوبت به اروپا رسید تا این تصمیم پوتین را محکوم کند. «اورسولا فن‌درلین» رئیس کمیسیون اروپا گفت: «به رسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک نقض قوانین بین‌المللی و حاکمیت اوکراین است».

اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد: «ما قاطعانه به تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن استقلال جدایی‌طلبان اوکراینی پاسخ خواهیم داد».

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اظهار داشت: «اتحادیه اروپا و متحدانش به تصمیمات پوتین به صورت متحد و محکم پاسخ خواهند داد».

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزارت امور خارجه لتونی درخواست کرد: «اتحادیه اروپا باید فوراً تحریم‌هایی را علیه روسیه به دلیل به رسمیت شناختن جدایی‌طلبان اعمال کند».

«ماتئوش موراویه‌تسکی» نخست وزیر لهستان گفت: «به رسمیت شناختن جمهوری‌های خودخوانده توسط روسیه، تجاوزی از سوی مسکو علیه اوکراین است. این اقدام روسیه باید با واکنشی در قالب تحریم های فوری مواجه شود».

به نوشته رویترز، موراویه‌تسکی همچنین خبر داد: «من جلسه فوری شورای اروپا را برای بحث در مورد آخرین تحولات را فرا می‌خوانم».

وزارت خارجه لهستان نیز تصریح کرد: «از روسیه می‌خواهیم نیروهای نظامی خود را برای اجرای تصمیم به رسمیت شناختن و حمایت از مرزهای بین‌المللی اوکراین تحت فشار نگذارد».

در ادامه، رئیس جمهور استونی نیز اعلام کرد: «ما هرگز تصمیم غیرقانونی روسیه برای به رسمیت شناختن مناطق دونتسک و لوهانسک را نمی‌پذیریم. واضح است که مسکو در دیپلماسی جدی نیست و به دنبال بهانه‌ای برای جنگ است».

بعد از این بیانیه‌ها، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، که سازمان متبوعش یکی از دلایل اصلی افزایش تنش‌ها بین روسیه و اوکراین است، گفت: «ما به رسمیت شناختن مناطق جدایی‌طلب از سوی روسیه را محکوم می‌کنیم و از استقلال اوکراین کاملا حمایت می‌کنیم».

استولتنبرگ در این‌باره توضیح داد: «ما از مسکو می‌خواهیم که عقل را به کار گیرد و دیپلماسی را انتخاب کند. روسیه همچنان به درگیری در شرق اوکراین دامن می‌زند. روسیه بهانه‌ای برای حمله به اوکراین می‌سازد».

وزارت امور خارجه نروژ نیز طی بیانیه‌ای گفت از برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت درباره تحولات بحران اوکراین و روسیه حمایت می‌کند.

اتحادیه اروپا سپس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «به همه کسانی که مسئول به رسمیت شناختن غیرقانونی جمهوری‌های جداشده هستند با تحریم پاسخ خواهیم داد».

در ادامه نوبت به آمریکا رسید تا به‌عنوان آتش‌بیار معرکه اوکراین، تصمیم روسیه را محکوم کند. کاخ سفید در این‌باره گفت: «[جو] بایدن [رئیس‌جمهور آمریکا] با صدور فرمان اجرایی، آمریکایی‌ها را از هرگونه معامله تجاری یا مالی با دونتسک و لوهانسک منع خواهد کرد».

کاخ سفید در ادامه افزود: «این فرمان اجرایی اجازه اعمال تحریم‌ها را علیه هر کسی که در آن مناطق اوکراین فعالیت می‌کند، صادر می‌کند. ما به زودی اقدامات بیشتری را در رابطه با نقض آشکار تعهدات بین‌المللی توسط روسیه اعلام خواهیم کرد».

در ادامه این بیانیه آمده است: «این اقدامات جدا از اقدامات سریع اقتصادی است که ما با هماهنگی متحدان در صورت تهاجم روسیه آماده می‌کنیم. ما به رایزنی نزدیک با متحدان و شرکا از جمله اوکراین در مورد گام‌های بعدی ادامه می‌دهیم. ما انتظار چنین اقدامی را از روسیه داشتیم و آماده پاسخ فوری به آن هستیم».

سازمان ملل نیز که معمولا نقشی خنثی و بی‌فایده را در بحران‌های مختلف در سراسر جهان ایفا می‌کند، گفت: «ما به طور کامل از تمامیت ارضی اوکراین حمایت می‌کنیم».

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل گفت: «ما خواستار حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در شرق اوکراین بر اساس توافقات مینسک هستیم. تصمیم روسیه نقض تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین است و با منشور سازمان ملل متحد مغایرت دارد».

سپس وزارت امور خارجه هلند اعلام کرد: «ما به رسمیت شناختن مناطق جدایی طلب در اوکراین توسط روسیه را محکوم می‌کنیم. ما قاطعانه، با هماهنگی با شرکای خود، به نقض آشکار قوانین بین‌المللی پاسخ خواهیم داد».

روزنامه «واشنگتن پست» طی یادداشتی مدعی شد: «به رسمیت شناختن رسمی استقلال دو منطقه اوکراین از سوی مسکو، بهانه احتمالی برای جنگ است».

بعد از این‌ها، «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان نیز گفت: «ما از روسیه می‌خواهیم که به رسمیت شناختن مناطق در شرق اوکراین به عنوان جمهوری‌های مستقل را لغو کند».

شبکه «فاکس نیوز» هم گزارش داد: «پنتاگون انتظار دارد پوتین امشب به سمت اوکراین و به سمت مناطقی که استقلال آنها را به رسمیت شناخته، پیشروی کند».

وزارت خارجه بلژیک نیز همراستا با دیگر متحدان اروپایی خود گفت: «به رسمیت شناختن مناطق جدایی‌طلب اوکراین از سوی روسیه را محکوم می‌کنیم».

سپس نوبت به کاخ الیزه رسید تا بگوید: «[امانوئل] ماکرون [رئیس‌جمهور فرانسه] به رسمیت شناختن جدایی‌طلبان اوکراینی توسط مسکو را محکوم کرد و خواستار تحریم‌های هدفمند اروپا شد».

بر اساس این بیانیه، ماکرون همچنین ضمن محکوم کردن تصمیم روسیه برای به‌رسمیت شناختن استقلال مناطق دونتسک و لوهانسک از اوکراین، خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل شد.

ریاست جمهوری فنلاند نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن مناطق جدایی طلب را محکوم می‌کنیم و به آن پاسخ خواهیم داد».

همچنین وزارت امور خارجه ترکیه هم بر اساس آخرین تحولات به شهروندان خود در شرق اوکراین توصیه کرد که این کشور را ترک کنند.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن مناطق جدایی‌طلب، نقض توافقنامه مینسک و نقض وحدت و حاکمیت اوکراین است. ما تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن مناطق جدایی طلب شرق اوکراین را رد می‌کنیم».

شبکه «الجزیره» گزارش داد، وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای از تماس «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با همتای اوکراینی خود خبر داد.

در بیانیه پنتاگون آمده است: «رئیس ستاد مشترک ارتش بر حمایت بی‌دریغ واشنگتن از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرد».

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: «به رسمیت شناختن جدایی دونتسک و لوهانسک توسط پوتین نیازمند واکنش سریع و قاطع است و ما با متحدان خود گام‌های لازم را برخواهیم داشت».

«لیندسی گراهام» سناتور تندروی جمهوری‌خواه آمریکایی نیز اظهار داشت: «به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک توسط پوتین نقض توافقنامه مینسک و اعلان جنگ روسیه علیه مردم اوکراین است».

دیگر قانونگذاران آمریکایی نیز در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: «پوتین و الیگارش‌های فاسدش باید بهای سنگینی برای تصمیماتش بپردازند. ما متعهد می‌شویم که برای تصویب هرگونه قانون اضطراری که ممکن است از متحدان ناتو یا مردم اوکراین حمایت کند، کار کنیم».

نشریه «آکسیوس» در مطلبی ادعا کرد: «به رسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک توسط پوتین احتمالاً اولین گام از یک عملیات نظامی گسترده است».

در ادامه وزارت خارجه ایتالیا نیز گفت تصمیم پوتین برای به رسمیت شناختن استقلال لوگانسک و دونتسک مانعی جدی برای جستجوی راه حل دیپلماتیک است.

دولت آلمان طی بیانیه‌ای اعلام کرد «اولاف شولتز» صدراعظم این کشور و رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه توافق کردند که اقدام مسکو نقض آشکار توافقنامه مینسک است.

روزنامه «گاردین» نیز به نقل از یک مقام ارشد اروپایی نوشت: «پوتین تمام اوکراین را می‌خواهد و این به رسمیت شناختن ممکن است تنها نقطه شروعی برای تشدید تنش باشد».

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۶
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۲۸۹
Javad
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
ایران باید محکوم کنه این حرکته روسیه رو و الا باید منتظر بشینه تا روسیه بیاد اذربایجانا رو هم بگیره و دم نزنه ...وزارت خارجه غیرت نشون بده و بگه احترام به مرزها و استقلال هر کشور خط قرمزه نباید مرزهای یه کشور رسمی اینجوری تغییر کنه و شهرهاش گرفته بشن ......بشدت باید محکوم بشه حرکت روسیه یعنی ایران الان به اندازه ترکیه که محکوم کرده یک کم وجهه بین المللی و جرات نداره ...؟؟؟؟!!!!!شرم کنید تا الان دم نزدید ....
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
کلمه مقدس آذربایجان را دهنت نیار. آذربایجانی خودش برای خودش تصمیم می کیرد لابد میدانی که همین ممالک محروسه را هم که رضا پالانی عامل انگلیس اسمش را ایران گذاشته ، آذربایجان ایجاد کرده و نگه داشته;
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
روسیه فرق میکنه

نازه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
ایران هیچ دخالتی نباید بکند. این دعوای بین شرق و غرب است
تنگسیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
یعنی انتظار داری به دایی جان پوتین نازکتر از گل بگن؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
قابل توجه کسانیکه دانسته و ندانسته بر روی دیوار

روسیه یادگاری نوشته و می نویسند !!!!؟؟؟


این خوی اشغالگری کشورها و نابودی زندگی ملتها

چون مردم فلسطین ، جزو ژنتیک صهیونیستهای روس

و اسلاو تبار و آیین ارتدکسها ست
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
ترکیه که خودش بخشی از خاک سوریه رو اشغال کرده اونوقت داره صحبت از تمامیت ارضی میکنه !!! به نظرم ایران نباید روسیه رو محکوم کنه چون استانهای از دست رفته خودشو داره پس میگیره کاری که ایران هم در آینده انجام خواهد داد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
این زمینه ساز اتفاقات و تقسیمات جدید توی منطقه اس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
اصلاً به ما مربوط نیست... یاد بگیریم که فقط منافع ملی ما باید در اولویت باشه... در درگیری بین اوکراین و روسیه، حمایت از اوکراین احمقانه ترین کاری است که ما میتونیم بکنیم. ... احساس نظر ندیم.. اینکه روسیه قلدری میکنه شکی نیست ولی دخالت ما فقط برای ما تبعات داره.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
پوتین مثل اصلاح طلبان نیست که بفکر نیاز امروز مردمش باشه،اون امنیت کشورش رو خوب میفهمه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
این درگیری مجموعا به نفع ایران است.
دنیای غرب به دنبال دشمنی با کسی بودن
اینم دشمن
ایرانو رها می کنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
چرت نگو. همین شماها مگه نمیگید این چیزا به ما چه ربطی داره؟ مگه نمیگید ما باید منافع خودمونو بچسبیم؟؟؟ الان منافع ما در راستای همین حمایت از روسیه است. پس حرف نزن و نظاره کن
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
دوستان یکم شرایط پیچیده تر از این حرفاست. ترکیه تو جبهه غربه و باید محکوم کنه. ترکیه کسیه که به اوکراین سلاح فروخته. اما ایران تو جبهه شرقه یا حداقل میشه گفت قطعا تو جبهه غرب نیست. اتفاقاتی که تو دنیا می افته مخصوصا تو این دوره زمانی که به نظر میاد انتقال قدرت یا حداقل توازن قدرت شرق و غرب داره اتفاق می افته اصلا شوخی نیست و حتی با یک موضع گیری اشتباه ممکنه یه کشور تبدیل به کانون جنگ جهانی بعدی بشه و قطعا ما نمی خوایم یه همچین اتفاقی برامون بیفته. پس لطفا بدون احساسات حذبی بذارید وزارت خارجه با تمرکز کامل تصمیم بگیره.
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
پوست موز رفت زیر پای روسیه خوشبحال چین و امریکا شد
ناشناس
| France |
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
روسیه تو روز روشن هواپیمای مسافری مالزی رو زد اینجا گفتند اوکراینی ها زدند.حضرت پوتین رو مگه میشه محکوم کرد؟
ناشناس
| Poland |
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
روسیه کاری با ایران نداره چون عملا ایران در جهت منافع روسیه کار میکنه مگر اینکه روزی ورق برگرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
ترکیه محکوم کنه . بندۀ خدا ترکیه اولین کشوری خواهد لود که به پوتین تبریک می فرستد . صبر کن تا ببینی .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
اوکراین وقتی مرزهای روسیه را با ورود آمریکا و و ناتو نا امن می کند همه مانند شما نیستند نگاه کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
آقا لطفا اگر از سیاست اطلاعی ندارید حرف بیهوده هم نزنید هیچ زمان روسیه چنین کاری نمی‌کند این موضوع هم این آمریکاست که همیشه در حال شیطنت کردن تست
اردبیلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
948 ایران نامش دراوستای چندهزارسال پیش اومده.آذربایجان هم که اولش آتروپاتن وبعدزمان ساسانی آذرابادگان وبعدنفوذاعراب آذربایجان شد نگین زیبای این ایران عزیز ماست ومردم آذربایجان حسابشونو از بدبختهای عوام وفریب خورده ای مثل تو جدا میدونند.
چی بگم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
تابی واقعا دست مریزاد.کامنت مزدوران متظاهربه پان رامنتشرمیکنی ولی جواب ماآذربایجانیهای اصیل ومیهن پرست را دردفاع ازایران عزیزمان غیرقابل انتشارمیکنی
خطاب به ناشناس 9:48
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
ادربایجان قرن ها قبل از اینکه تو از مغولستان بیای اینجا بخشی از ایران بوده و الانم در حد چند استان هست. بی جا حرف نزن.
ناشناس
| Italy |
۱۴:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
پوتین دیکتاتور جنایتکاری که پا جای پای استالین و هیتلر گذاشته
غافل از اینکه دوران این وحشیگری ها گذشته
یزدی
| United States of America |
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
سیزده16 که دوست داری خودتو آذربایجانی جا بزنی همون اوستایی که اسم ایران را آورده و شاهنامه فردوسی مرزهای ایران را هم مشخص کرده کشوری در شمال افغانستان کنونی بوده ربطی به آذربایجان و ممالک محروسه ندارد . ...
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
عجب پس بیستون درکرمانشاه نیست درافغانستانه
lمحمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
بابا ارباب ..ارباب رو ادم که ناراحت نمیکنه
نعمت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
اینجانب بلحاظ دانش و تخصص بالا و تجربه 48 ساله در امور بین الملل و کسب 8 دکترای افنخاری
ارز میکنم که در این خصوص این مساله مهم نذری ندارم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
ناشناس ۹:۴۸ تو غلط کردی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
ملغمه های بیشعوری و بیسوادی همه جا باید خودشون را نشون بدن؟اگر اسم ایران را رضاشاه انتخاب کرده پس نظامی گنجوی چجوری سروده
همه عالم تن است وایران دل....؟؟؟
غریبه نیمه شب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
ترکیه که خودش بخشی از خاک سوریه رو اشغال کرده اونوقت داره صحبت از تمامیت ارضی میکنه !!! به نظرم ایران نباید روسیه رو محکوم کنه چون استانهای از دست رفته خودشو داره پس میگیره که آمریکا و متحدانش اون رو از روسیه جدا کردند آمریکا و ناتو ۵ میلیون کیلومتر مربع از خاک روسیه رو که مال روسیه بود با توصیه به کشور های دشمن روسیه تبدیل کرد و اونها را از خاک روسیه جدا و به رسمیت شناخت و بعد هم اون هارو و عضو ناتو کرد بنظرت اگه کسی این همه کار علیه تو انجام بده تو علیهش دست به اسلحه نمی شی
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
سالی که زوره 13 ماهه میشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
اینقدری که اصلاحیون ضد روسیه و طرفدار اوکراین هستند خود اوکراین هم از خودش طرفداری نمی کنه
چه همه عکس پیرزن و دختر مدافع اوکراین را سایت های اصلاح طلب گذاشتند.
حالا برن از اوکراین دفاع کنند
جبار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
طبق منطق پوتین که هرجا روس تبارهست باید ملحق به روسیه بشه-طبیعتا مناطق غیرروس هم باید ازکشورروسیه جداشن که حدود80 درصد روسیه فعلی روتشکیل میدهندکه تزارها بتدریج اشغال کرده اند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
تویی که یک نفر هم بیشتر نیستی نشستی سنگ روسیه به سینه میزنی پشت سر هم جواب میدی و به همه بد و بیراه میگی... دهنتو ببند و چرند نگو به آمار مثبت و منفی ها احترام بزار
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
پوتین درروسیه داره کاری میکنه که قبلا میلوشویچ دریوگسلاوی کرد.و7-8 تکه شد.روسیه ازحدود80جمهوری یا خودمختارتشکیل شده که تزارها درطول زمان اشغال وبهم سنجاق کرده اند حالا این پوتینه که میخوادتزارکبیربشه نتیجه معکوس خواهدگرفت روسیه هم به سرنوشت یوگسلاوی دچارخواهدشد.
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
ایران به عنوان یک کشور مستقل و حامی صلح و ثبات وظیفه داره هر تجاوزی رو محکوم کنه، چه آمریکا به عراق، چه اسراییل به فلسطین، چه روسیه به اوکراین.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
به ما هیچ ربطی نداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
ایران به اندازه کافی سیاستمدار داره و خوب میدونه چه موضعی به مصلحت هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
هیچکدومشون به ما ربط نداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
به تو چه ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
این دو منطقه از اوکراین جدا شده بودن، هروقت وارد اوکراین شدند باشه این کار رو میکنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
و تجاوز روسیه و هم حضور آمریکا در اوکراین را محکوم کند
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
ایران به بحرین چی؟ بزودی اینم اتفاق می افته.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
شما آمریکا رو محکوم کن ، روسیه با بقیه
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
خوشحال نباشند بعضی ها روسیه در فرصت مناسب بر سر مسله دریای خزر سراغ ایران هم خواهد آمد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
در بقیه موارد همین دوستانی که الان میگن «به ما هیچ ربطی نداره» کلی داد و بیداد می کنن و میگن همه چی به ما ربط داره... به این میگن عدم استقلال در نگرش... به این میگن تعصب و این بسیار خطرناک است...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
تندروهای عاشق روسیه بدانند که همین روسها و اسلاو تبارهای که از روسیه کوچانده شدند

به فلسطین اشغالی و در انجا در حال کشتن مردم فلسطین هستند

حالا وارد کشور اوکراین شدند و در حال اشغال اوکراین و کشتن و فراری دادن مردم انجا هستند

خواستم بدانم مگر اشغالگری با هم تفاوتی دارد ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
ساندیسخورها انقلابی ها ارزشی ها حالا چرا نشستید و محکوم نمی کنید
سلطان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
لعنت به جنگ طلبان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
بله . واقعا لعنت به سلاح فروشها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
لعنت بر احمق هاي كج فهم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
پوتین جهانخوار
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
پوتین همان کاری رو کرده که آمریکا با کردستان های عراق و سوریه می‌کنه فقط با یک تفاوت که ۱۰۰۰۰ کیلومتر از مرزش فاصله نداره
مهدی
| Poland |
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
چندسال پیشم به گرجستان حمله کرد ومناطق شمالی این کشور رو ضمیمه روسیه کرد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
حالا یه عده یه جهانخوار یادت دادند ، تو هم درست استفاده کن . جهانخوار آمریکاست که مدت زمانی که در جنگ با دیگران بوده از مدت زمان تشکیلش ، بیشتره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
فعلا که آمریکا روسیه را تحریک می کند تا حمله کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
فعلا كه جهان در حلقوم آمريكا گير كرده!
ناشناس
|
Hong Kong
|
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
عملکرد روسیه در این مورد بسیار درست و عقلانی است
پاسخ ها
بچه محل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
اگر کسی بیاد کردستان و یا بلوچستان و یا خوزستان را هم از ایران جدا کند شما حتما حمایت میکنید....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
اگر اینطوره ما هم نقاط مشترک بسیار داریم پس تاجیکستان ازبکستان گرجستان اذربایجان و بقیه هم باید برگرده به کشور اصلی ایران
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
حقوقت را روسها قطع نکنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
تویی که یک نفر هم بیشتر نیستی نشستی سنگ روسیه به سینه میزنی پشت سر هم جواب میدی و به همه بد و بیراه میگی...چرند نگو به آمار مثبت و منفی ها احترام بزار
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
کسی کردستان و آذربایجان رو نمی تونه از ایران بگیره چون ۱۰ هزار سال مال ایران بوده ! اما ما می تونیم نسبت به باکو یا قفقاز یا بلوچستان پاکستان ادعا داشته باشیم . این تحلیل های مسخره و بی ربط رو پخش نکنید
بچه محل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
چون روسیه هست، موضوع شد استقلال جمهوری مردمی دونستک و ...
واقعا این همه وابستگی و انفعال نسبت به روسیه و چین که هر کار وحشتناک آنها را تایید کنیم خجالت آور است...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
پس مانده های حزب منحوس توده روسیه در داخل ایران هنوز هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
این اروپا و آمریکای قلدر چرا در زمان ترامپ که جولان سوریه را به اسراییل بخشید واکنش نشان ندادند گواینکه همین روسیه در آن موقع عملا سکوت اختیار کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
اروپا و آمريكا به جاي خود، غرب گداهاي داخلي را بگو چرا عكس العمل نشان ندادند، نه تنها به بخشش سرزمين سوريه به رژيم صهيونيستي اعتراض نكردند بلكه به اشغال سوريه توسط تركيه هم اعتراض نكردند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
به‌گمونم درست گفتید: «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین نیز در اولین واکنش به این رویداد در پیامی توییتری نوشت که با «جو بایدن» رئیس جمهور اوکراین تلفنی صحبت کرده است.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
دیدید که بالاخره روسیه به اوکراین حمله کرد و دروغش رو شد...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
هنوز كه حمله نكرده ولي انتظار نداشته باشد به طرفت سنگ پرتاب كنند و تو هم ساكت بماني
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟