کیوسک بین الملل تابناک: توضیحات وزیر داخله کردستان عراق درباره مقرموساد، رزمایش نظامی تایوان در نزدیکی چین، هشدار سازمان توسعه و همکاری اقتصادی درباره وخامت اقتصاد جهان، تصویب طرح لغو روابط تجاری نرمال با روسیه از سوی آمریکا و کمک 32 میلیون یورویی اتحادیه اروپا به قرقیزستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
توضیحات وزیر داخله کردستان عراق درباره مقرموساد
«ریبر احمد» وزیر داخله منطقه کردستان عراق، امروز (پنجشنبه)، از پارلمان عراق خواست که درباره حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران تحقیقات جامعی آغاز کند.
بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع) وزیر داخله منطقه کردستان در گفتوگو با رسانههای عراقی ابتدا اظهار داشت: «از پارلمان بابت میزبانی امروز برای [بررسی] حملهای که اربیل را هدف قرار داد، تشکر میکنم. [این میزبانی] نشان دهنده درک منطقه [کردستان] و مرکز در مواجهه با چالشها و هر گونه خطر علیه شهرهای عراق است».
ریبر احمد بدون اشاره به گزارش رسانههای آمریکایی درباره فعالیت یک هسته صهیونیستی در شمال عراق، اضافه کرد: «حاکمیت عراق یکپارچه است و نمیتوان آن را تفکیک کرد و هر گونه حمله تعرض به کل عراق است».
وی همچنین برخی گزارشها را که به صورت مستقیم نیز به آن اشارهای نکرد، «ادعای دروغ» خواند و در عین حال مدعی شد: «اعضای کمیته حقیقتیاب به موقعیت [مورد نظر] رفتند و خانه و اتاقها را بررسی کردند. خانه یکی از شهروندان بود و مایه خطری برای عراق و کشورهای همسایه به شمار نمیرفت».
این در حالی است که روزنامههای آمریکایی «نیویورک تایمز» و «واشنگتن پست» پس از حمله به نقل از یک مقام آمریکایی خبر داده بودند هدف حمله اخیر سپاه پاسداران، نه مواضع آمریکا بلکه یک هسته صهیونیستی در منطقه کردستان عراق بوده است. طبق گزارش دوشنبه این دو رسانه آمریکایی، یک مقام این کشور با اشاره به تماس تلفنیاش با همتای عراقی خود، در این خصوص گفته بود: «هدفها شامل خانههایی بودند که بهنظر میرسید یک هسته موساد از آنجا عملیات انجام میداد».
او با تکرار موضع دولت عراق در قبال این حمله، اشاره کرد که خواستار آغاز یک تحقیق جامع درباره این حمله با مشارکت بغداد، کشورهای عربی و جهان، سازمان ملل و همچنین جمهوری اسلامی ایران شده است. وی در ادامه اظهارات خود افزود: «بهویژه آنکه ما (ایران و منطقه کردستان) را روابط حسنهمجواری را به یکدیگر پیوند زده، منافع مشترک، روابط تجاری و همچنین سفرهای متقابل داریم».
احمد در پایان ادعا کرد: «طرف ایرانی اطلاعی نداده بود که این موضع تهدیدی برای کشورهای همجوار است». خبرگزاری رسمی عراق همچنین در کانال تلگرامی خود به نقل از وزیر داخله کردستان نوشت: «ما هر گونه دلیل درباره وجود عناصری که ایران درباره آن صحبت کرد، دریافت میکنیم».
ساعاتی پیش از این گزارش، پایگاه خبری «بغداد الیوم» گزارش داد که وزیر داخله منطقه کردستان در اظهاراتی به نوع موشکهای شلیک شده از ایران پرداخته و اظهار داشته که موشکهای شلیک شده «جنگی، هوشمند، دوربرد بودند که تنها در وضعیت جنگی از آنها استفاده میشود».
رزمایش نظامی تایوان در نزدیکی چین
ارتش تایوان رزمایشهایی را در جزیرهای در کمتر از ۵۰ کیلومتری سرزمین اصلی چین برگزار کرده است، درحالی که تایپه نگران است که حمله روسیه به اوکراین، پکن را برای انجام یک حمله مشابه آماده کند.
به گزارش رویترز، تمرینات ارتش تایوان در جزیره دونگین، واقع در جنوب شرقی فوژو، چین، شامل شلیک توپ و مسلسل به سمت اهداف شناور بود که نشان دهنده پیشروی نیروهای دشمن باشد.
وزارت دفاع ملی تایوان مانورها را با شلیک تیر جنگی" عادی" خوانده است، اما این مانورها در بحبوحه تنشهای فزاینده با پکن، که تایوان را بخشی از قلمرو مستقل خود میداند، انجام میشود.
گفته میشود تایوان موشکهای ضد کشتی و زمین به هوا را در جزیره صخرهای دونگین مستقر کرده است که حدود ۱۵۰۰ غیرنظامی در آن زندگی می کنند.
دونگین یک هدف اولویتدار برای نیروهای چینی است، زیرا در نقطهای است که در صورت حمله از شمال، یگانهای دریایی و هوایی احتمالاً از آن عبور میکنند.
هشدار سازمان توسعه و همکاری اقتصادی درباره وخامت اقتصاد جهان
سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) امروز پنج شنبه هشدار داد: اقتصاد جهان در نتیجه جنگ روسیه بشدت آسیب خواهد دید.
تارنمای هیل نوشت: در این گزارش برآورد می شود که تولید ناخالص داخلی جهان در نتیجه این جنگ ۱.۰۸ درصد کاهش خواهد داشت.
این سازمان درباره تولید ناخالص داخلی آمریکا گفت این کشور کاهش ۰.۸۸ درصدی را تجربه خواهد کرد و خشونت ها در شرق اروپا تولید ناخالص داخلی در منطقه یورو را ۱.۴ درصد کاهش خواهد داد.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی همچنین به مالیات و افزایش هزینه های دولت به عنوان راه های کاهش تاثیرات این جنگ اشاره کرد و گفت: افزایش هدفمند مخارج دولت به میزان ۰.۵ درصد تولید ناخالص داخلی برای یک سال در کشورهای عضو این سازمان می تواند تقریبا نیمی از کاهش تخمین زده شده در تولید ناخالص داخلی را که در نتیجه جنگ اوکراین پدید می آید بدون افزایش قابل توجه تورم جبران کند.
این گروه در بخش مالیات ها به مالیت بر بخش انرژی و سود شرکت ها اشاره کرد.
حمله روسیه به اوکراین روز پنجشنبه وارد چهارمین هفته خود شد در حالی که هیچ نشانه ای درباره کاهش آن وجود ندارد. آمریکا و متحدانش تحریم های بی سابقه ای را علیه مسکو اعمال کرده اند که شامل مقامات ارشد این کشور، بانک مرکزی روسیه و اولیگارش ها یا ثروتمندان روس می شود.
این مجازات ها ارزش روبل روسیه را کاهش داده و باعث تعطیلی چند هفته ای بازار سهام روسیه شده است.
جنگ در اوکراین همچنین بر اقتصاد آمریکا نیز تاثیرگذار بوده است. کاخ سفید افزایش نرخ تورم در این کشور را افزایش «هزینه های پوتین» توصیف کرده و چنین استدلال می کند که این امر عامل اصلی تورم چند ماهه در کشورش همزمان با افزایش بهای نفت و گاز بوده است.
سازمان توسعه و همکاری اقتصادی همچنین گفت درگیری ها در اوکراین باعث بحران انسانی در این کشور، تلفات جانی و خسارت به زیرساخت ها و خانه ها شده و بهبود اقتصادی جهان بعد از همه گیری کرونا را با تردید مواجه کرده است.
این سازمان اعلام کرده در بحبوحه چنین وضعیت نامعلومی رشد اقتصادی جهان امسال در نتیجه درگیری و جنگ در اوکراین بیش از یک درصد کاهش خواهد داشت در حالی که تورم که از همان ابتدای سال جدید میلادی نیز روندی صعودی داشته افزایش حدود ۲.۵ درصدی خواهد داشت.
تصویب طرح لغو روابط تجاری نرمال با روسیه از سوی آمریکا
طرحی که خواستار لغو «وضعیت دائمی روابط تجاری نرمال» روسیه است قرار است به صورت فوری در مجلس سنای آمریکا تصویب شود.
چاک شامر، رهبر دموکراتهای مجلس سنای آمریکا گفت که این طرح پس از تصویب با قید فوریت در مجلس نمایندگان آمریکا در مجلس سنا هم به صورت فوری پیش خواهد رفت.
شومر در مجلس سنا گفت: «وقتیکه مجلس نمایندگان این طرح را به تصویب برساند انتظار دارم که تصویب آن از حمایت دو حزبی قوی در سنا هم برخوردار باشد و من با همکارانم تلاش خواهم کرد که در این مجلس هم با سرعت پیش برود.»
کمک 32 میلیون یورویی اتحادیه اروپا به قرقیزستان
اتحادیه اروپا 32 میلیون یورو به قرقیزستان برای حمایت از بودجه این کشور در جهت اصلاحات بخش آموزشی اختصاص میدهد.
به گفته وزارت آموزش و پرورش جمهوری قرقیزستان، در 16 مارس 2022، این وزارتخانه میزبان دیداری بین «الماس بیک بیشنالیف»، رئیس بخش آموزش و «ادوارد اوئر» رئیس هیئت اتحادیه اروپا در قرقیزستان، بود.
در این نشست، «بیشنالیف» و «اوئر» در مورد ابتکارات مشترک قرقیزستان و اتحادیه اروپا در زمینه آموزش بحث کردند.
طرفین به ویژه، به تکمیل موفقیت آمیز موافقتنامه مالی اشاره کردند که بر اساس آن قرقیزستان کمک بلاعوض از اتحادیه اروپا به مبلغ 35.76 میلیون یورو دریافت کرد.
گفتنی است که این مبلغ برای حمایت از بودجه قرقیزستان استفاده شد.
لازم به ذکر است که طرفین همچنین درباره جزئیات انعقاد یک قرارداد کمک هزینه جدید بین قرقیزستان و اتحادیه اروپا برای اصلاحات در بخش آموزش بحث کردند.
این قرارداد که برای سالهای 2023-2027 طراحی شده است، اتحادیه اروپا کمکی به مبلغ 32.0 میلیون یورو به قرقیزستان اختصاص خواهد داد که همچنین برای حمایت از بودجه این کشور استفاده خواهد شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.