تابناک : پس لرزههای افشای اخباری مبنی بر سفر نزدیکان رییس مجلس به کشور ترکیه به رغم توضیحات چندباره برخی افراد نزدیک به وی و برگزاری یک جلسه غیر علنی در مجلس و بیان توضیحات مفصلی برای نمایندگان همچنان ادامه دارد و انتشار یک فایل صوتی هم که اخیرا حاوی بیانات و ادعاهای جنجالی بود، به ادامه این روند دامن زده است و عدم اقناع سازی درباره این ماجرا، مشکلات و ابهامات را افزونتر کرده، به طوری که احمد توکلی از نمایندگان ادوار مجلس می گوید اگر قبول کنیم این مساله به اعتبار رئیس مجلس آسیب زده است (که زده) تنها راه، شفافیت تمام ماجراست. این وظیفه دکتر قالیباف است که با شفاف سازی ابهامات را از رئیس مجلس بزداید.
احمد توکلی بر این باور است، به طور نسبی بهترین موضع درباره این ماجرا را آقای الیاس قالیباف، فرزندشان گرفته و زمان ابراز موضع و محکوم کردن رفتار چنان بود که صدق در موضعگیری به چشم می آمد.
توکلی متذکر می شود: الیاس با صراحت تام سفر را نابخشودنی خواند و برای مصون ساختن پدر چند خبر را در بیانیه اش منتشر کرد. پدر با سفر مخالف بود. ضمن عذرخواهی از مردم موکدا عذرخواهی خانواده را نیز ضروری دانست. در عین حال از مردم درخواست کرد خطای فرزند را به اسم پدر ننویسند و بر این واقعیت تاکید کرد که سفر به آبروی پدر آسیب وارد کرد.
طائب: افشای سفر پشت پرده داشت
اما بر خلاف نامه و توصیه های توکلی مهدی طائب رییس قرارگاه فرهنگی عمار برداشت دیگری از ماجرا داشته و در فایل صوتی که از او منتشر شد، ابهامات و شبهات دیگری را به این ماجرا افزود.این فعال سیاسی اصولگرا، مدعی است که جبهه پایداری، عدالتخواهان، احمدینژاد و جبههی اصلاحات نمیخواهند قالیباف رئیس مجلس بماند.
بنا بر فایل صوتی که ساعاتی قبل از سخنان آقای طائب در جلسهای خصوصی، در رسانههای خارج کشور منتشر شده و مشخص نیست که چطور درز کرده است، وی دربارهی سفرهای شخص قالیباف به ترکیه توضیح میدهد که این سفرها برای همکاری با سردار سلیمانی و پشتیبانی از نیروی قدس سپاه پاسداران بوده است. این فعال سیاسی از نقش میثم نیلی، فعال رسانهای اصولگرا و از نزدیکان رئیس دولت سیزدهم در افشای سفر ترکیه میگوید و مدعی است که جبهه پایداری، عدالتخواهان، احمدینژاد و جبههی اصلاحات نمیخواهند قالیباف رئیس مجلس بماند.
طائب با بیان اینکه در افشای ماجرای سیسمونی نوهی قالیباف «نمیدانیم وزارت اطلاعات نقشی داشته یا نه» میگوید: با شناختی که از قالییاف دارم، او آدمی نیست که زن و بچهاش را برای خرید سیسمونی به خارج بفرستد.این فعال سیاسی اصولگرا در این فایل صوتی با اشاره به حمایتهای مقامات ارشد نظام از قالیباف مدعی شده که در پاسخ به نامهی علیرضا زاکانی در مورد انتخاب رئیس مجلس یازدهم از محمدباقر قالیباف حمایت شده است.
وکیل نیلی: شکایت می کنیم
البته همان گونه که تصور می شد، وکیل میثم نیلی با رد هرگونه ارتباط وی با حواشی سفر خانواده رئیس مجلس با موکلش اعلام کرد، از مهدی طائب به دلیل طرح اتهامات بی اساس و تشویش اذهان عمومی شکایت کرده است. وکیل نیلی تصریح کرد: «سخنانی از حجتالاسلام طائب منتشر شد که وی ادعا میکند، میثم نیلی یک سر خط ماجرای افشای سفر خانواده رئیس مجلس به ترکیه بوده است.»
وی ادامه داد: «علیرغم توهینها و افتراهای متعدد علیه موکل بنده در رسانهها، از آن جهت که این مورد بهطور جدی تکمیل کننده نقشه القای اختلاف میان سران قوا بوده و پس از گذشت دو روز هیچ اقدام اصلاحی از سوی حجتالاسلام طائب مشاهده نکردیم، در نهایت مجبور به ثبت شکایت شدیم.»
وی با بیان اینکه «ادعای آقای طائب کذب محض است و آقای نیلی در ماجرای حواشی اخیر مربوط به رئیس مجلس بهرغم انتقادات جدی، دوستان رسانهای را از تکمیل نقشه دشمن بر حذر میداشت»، گفت که شکایت از طائب، در دادسرای ویژه روحانیت تهران ثبت شد.
طائب: توبه می کنم
در پی این شکایت، روز گذشته حجتالاسلام مهدی طائب در گفتوگویی ضمن عذرخواهی از اظهارات خود تأکید کرد: «فایلی در فضای مجازی سر از بیبیسی و صدای آمریکا و گاوهای شیرده آنان یعنی عربستان و تلویزیون وابسته به آنان درآورده که موجب آزردگی خاطر متدینین و حزباللهیها و دغدغهمندان انقلاب و دلسوزان و فدائیان راه اسلام شده است.»
وی افزود: «اینکه این حرفها کجا زده شده، خصوصی بوده و اینکه چه کسی آن را منتشر کرده، هیچکدام مهم نیست؛ به دلیل اینکه اگر مطلبی چه در خصوصی و عمومی بگویم، قبل از اینکه در این دنیا پاسخگو باشم باید در آخرت پاسخگو باشم و سن و سال من هم در حدی است که منافع دنیوی باعث نمیشود حرفی بزنم که نخواهم در آخرت پاسخگو باشم.»
رئیس قرارگاه عمار در ادامه با بیان اینکه در این فایل سه مطلب وجود دارد، توضیح داد: «اولاً باید عرض کنم که این جلسه حدود دو ساعت و نیم تا سه ساعت بود. جلسه تحلیل سیاسی برای یک تعدادی انجام شد و مهمترین مسألهای که در این جلسه مطرح است، پاسخ به شبهاتی است که پیرامون قوای مجریه، مقننه و قضاییه است. شبهاتی وجود دارد و بنده در این جلسه پاسخ به این شبهات را میدهم. من صحبتهایی درباره قوه مجریه و قضاییه انجام دادم و در پایان درباره قوه مقننه یک سؤالی درباره شخص رئیس قوه مقننه پرسیده شد، گفتوگوهایی انجام میشود. بنده صحبتم این بود که حمله به رئیس مجلس جدید نیست و یک جریانی دارد. خیلی هم به دنبال آن نبودم و این صحبتها مربوط به آخر جلسه بود و این جواب درباره آن سؤال بود.»
وی افزود: «درباره آن سؤال یکی از افراد حاضر در آن جلسه ادعایی را مطرح کرد . گفت من زمانی در روزنامهای کار میکردم. برادر ما آقای میثم نیلی هم در آنجا بود و آن زمان میگفتند مطالبی که درباره آن بنده خدا وجود دارد جمعآوری کنید. حرف، حرف او بود و توجه اعضای جلسه به صحبتهای این فرد جلب شد و من برای آنکه مشخص باشد حرفهای او چیست، حرفهای او را تکرار میکردم که در بین صحبتها او آمد گفت که این جریان مربوط به زمانی است که آقای احمدینژاد رئیس جمهور بود و آن موقع این صحبتها مطرح شده است. منتهی چون این صحبتها در بیان محاوره است، این کلمات حذف شده و وقتی شما آن را تقطیع کنید، انگار آن جملات را من دارم میگویم. در حالی که مطلب او بوده و درباره گذشته هم صحبت شده است.»
طائب همچنین تأکید کرد: «اصلاً نسبت به قضیهای که الآن هست مطرح نبود. چیزی که الآن مطرح است این که مسأله اخیر را الآن چه کسی راه انداخته است؟ لذا اگر در آن جلسه هم کسی بود حرف این بود که من نمیدانم این مسأله را چه کسی راه انداخته؟ از کجا شروع شده؟ در حالی که اگر من فرض بفرمایید آقای میثم نیلی را الآن متهم کرده بودم صراحتاً میگفتم این است. این حرف، حرف او بود و چون پایان جلسه هم بود دیگر فرصت نبود و جلسه تعطیل شد و باید میرفتیم؛ بنابراین، بنده عرض میکنم که ساحت حضرت آقای نیلی از این حرفها پاک و مُبرّاست و اعتقاد دارم ایشان اصلاً در این فضا نیست.»
طائب در پایان با تأکید بر اینکه «اگر اتهامی به دیگران زدهایم نباید در پستو توبه کنیم بلکه باید برای همه بیان کنیم و منتشرکنندگان فایل وظیفه شرعی دارند این حرفها را هم بگذارند»، خاطرنشان کرد: «حضرت آقای رئیسی الآن بار مشکلاتی روی دوشش است که بخش عمدهای از ابتکارات دولت قبل و از مشکلاتی است که آنها خروار خروار روی دوش دولت موجود گذاشتند و این با وضعیت بسیار سخت در ساحت بین المللی جمع شده است. ما هرگز در طول این ۴۳ سال هیچگاه، هیچ زمانی مثل الآن نبود که یکباره آذوقه در سطح بین الملل گران شود. الآن آنها و این مسائل داخلی همه بارش روی دوش این دولت است و این دولت فرصت اینکه صغیر و کبیرش به دنبال این مسائل برود ندارد. کسی که باید الآن با تمام وجود به آقای رئیسی کمک کند، برادر عزیز و حزباللهی میثم نیلی است.»
هرچند این گونه کنش و واکنش ها در ظاهر از آرام شدن اوضاع و فروکش کردن اختلافات سیاسی بین جناح ها حکایت دارد، درواقع آنچه در این میان مورد توجه قرار نگرفته، ابهامات و شبهاتی است که از ابتدای ماجرای سفر وجود داشته و اقناع سازی شفاف و صادقانه ای درباره علت و اصل ماجرای سفر بیان نشده تا به کمک افکار عمومی بیاید و قضاوت عادلانه ای رخ دهد
از سوی دیگر، بر خلاف آنچه از سوی مهدی طائب گفته می شود، عذرخواهی و حتی توبه نمی تواند کفاف آن همه ادعاهایی باشد که از سوی او در آن فایل صوتی مطرح شده و از همه مهمتر «کلیدواژه هایی» که در این ماجرا به واسطه این سخنان تولید شده تا مدتها در اذهان خواهد ماند.