رشته ریاضی در دبیرستان‌ها در حال انقراض است

حتما خبر «تعطیلی رشته ریاضی برخی دبیرستان‌ها به دلیل عدم تقاضا» را شنیده‌اید، خبری که آماری هم به آن ضمیمه‌شده است: «کمتر از ۱۵ درصد دانش آموزان متوسطه دوم، رشته‌ ریاضی را انتخاب می‌کنند» اما کاهش کمی و کیفی دانش‌آموزان این رشته، باتوجه به آنکه در زمره علوم پایه قرار دارد، قطار پیشرفت و توسعه کشور را به مخاطره می‌اندازد.
کد خبر: ۱۱۱۷۷۳۵
|
۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۸ 09 May 2022
|
14901 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، روزنامه رسالت در ادامه نوشت: نکته بعدی، برهم خوردن توازن رشته‌ای است که به‌عنوان زنگ هشداری از سوی کارشناسان به صدا درآمده و آمار ثبت‌نام‌کنندگان در کنکور امسال، عدم توازن و تراکم بیش‌ازاندازه در رشته تجربی را تایید می‌کند. امسال فقط۱۰ درصد دانش‌آموزان در کنکور ریاضی شرکت می‌کنند، درحالی‌که این رقم برای رشته تجربی ۳۹ درصد است.

آمار اعلامی در یک دهه قبل، با آنچه اکنون ارائه‌شده متفاوت است و براین اساس ۲۵ درصد دانش‌آموزان در رشته ریاضی و ۴۲ درصد در رشته تجربی ثبت‌نام کرده‌بودند. اما چرا رشته تجربی مورد استقبال قرارگرفته است؟ رشته‌ای که تا چندی پیش عمدتا برای دختران جذاب بود و حالا در کمال ناباوری، پسران هم به آن تمایل زیادی نشان می‌دهند.

در این رابطه فرضیات زیادی مطرح است که عباس فرجی- کارشناس مشاوره در آموزش‌وپرورش تأکید می‌کند هرکدام این فرضیات دلایل خاص خود رادارند، به‌عنوان‌مثال شغل پزشکی فی‌نفسه جذاب است و اغلب دانش‌آموزانی که به رشته تجربی می‌روند خود را با روپوش سفید یا در اتاق عمل می‌بینند. فرضیه دومی که می‌توان متصور شد پول است که با توجه به شرایط اقتصادی، پول‌سازی این رشته برای دانش آموزان و والدین اهمیت دارد. حال‌آنکه دانشگاه‌ها، این‌همه ظرفیت برای پذیرش دانشجو در رشته پزشکی را در اختیار ندارند و آیا با فرض بر اینکه بسیاری از دانش‌آموزان در رشته پزشکی تحصیل کنند، جامعه به این‌همه پزشک نیاز دارد؟

فرجی از سیاست‌های اشتباه در آموزش‌وپرورش می‌گوید که اوضاع را روزبه‌روز بدتر کرده است و اگر همین روال ادامه یابد، سایر رشته‌ها با صندلی خالی مواجه خواهند شد.

پرسش مهم این است که چه فردی مسبب این عدم توازن بوده است؟ آیا اولیاء و دانش آموزان قدرت بر هم زدن توازن رشته‌ای را داشته‌اند؟ عباس فرجی، این فرض را بسیار کمرنگ می‌بیند ولی بی‌تأثیر نمی‌داند: «ازاین‌جهت می‌گویم کمرنگ است که هدایت دانش‌آموزان و برگه‌های آن‌ها همیشه توسط آموزش‌وپرورش تنظیم و در اختیار اولیاء و دانش‌آموزان قرار داده‌شده است و دانش آموزان فقط در انتخاب گزینه‌ها مخیر هستند نه بیشتر یعنی اگر این برگه‌ها کارشناسی و انتخاب رشته بر اساس یک الگوی برنامه‌ریزی‌شده طراحی می‌شد چه‌بسا هم‌اکنون درگیر چنین دردسرهایی نمی‌شدیم.»

به ‌رشته ریاضی بها نمی‌دهند

بدین طریق می‌توان سرچشمه اصلی اشکال را در آموزش‌وپرورش جستجو کرد، پروفسور امیدعلی شهنی کرم‌زاده- چهره ماندگار ریاضیات ایران نیز دلیل اینکه ریاضیات به چنین حال‌وروزی افتاده را آموزش‌وپرورش و دانشگاه و جامعه‌ای می‌داند که به آن بها نمی‌دهد؛ به فارغ‌التحصیلان ریاضی توجه نمی‌شود و بر اهمیت ریاضی تأکید نمی‌شود وگرنه ریاضی در تمام دنیا هم در دوران مدرسه و هم دانشگاه جایگاه ویژه‌ای دارد.

چهره ماندگار ریاضیات ایران بر این باور است که کم‌کاری از سوی آموزش‌وپرورش و وزارتخانه‌ها است وگرنه کم‌کاری از دانش‌آموزان نیست. او البته محیط خانواده را نیز بی‌تأثیر نمی‌داند؛ چراکه والدین برای فرزندان خود نگران‌اند و به فکر آینده شغلی آن‌ها هستند. وقتی خانواده‌ها می‌بینند که فارغ‌التحصیلان ریاضی امکانات شغلی ندارند اما در رشته‌های دیگر ازجمله پزشکی وضعیت خوب است، طبیعی است فرزندان خود را تشویق کنند که به سمت ریاضی نروند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴۴
انتشار یافته: ۱۹
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
اتفاقاً اینایی که میرن ریاضی به راحتی بعد از فارغ‌التحصیلی تو هر رشته‌ای می تونن اقدام به مهاجرت کنند ولی برای پزشکی ها مهاجرت سخته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
منقرض نمی شه کما اینکه رشته های انسانی و هنر و .. سالهاست هستند.رشته ریاضی هم به عاقبت رشته علوم انسانی است دچار شده.

مشکل اینه که به ازای هر شغل فنی بالای 300 متقاضی فارغ التحصیل مهندسی هست که تازه کار گیرش بیاد حقوقش کفاف زندگیش را هم نمی ده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
این کشور در همه امور به فنا رفته و بیش از هر چیز در آموزش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
اگر ریاضی بخوانند باید مهندس شوند
اگر مهندس شوند هم بیکارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
بهتر. رشته ای سخت و بی برکت
محمد حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
با سلام
همان کسانی که بانیان این وضع در اقتصاد کشور و اوضاع فلاکت بار این مردم هستند بانیان وضع فرهنگی و علمی کشور می باشند. طوری مینویسید قطار پیشرفت و توسعه که انگار در کشور های عربی در حال توسعه و یا ترکیه و یا خدای نکرده در اروپا و آمریکا و یا به طور کلی خارج از ایران ساکن هستین. همان تعداد اندک مهندسین موجود در کشور هم در حال فرار از کشور هستند. همان بهتر که نه فقط رشته ریاضی که همه رشته ها تعطیل شوند.
asd
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
مدت تحصیلات مدرک مهندسی را در دانشگاه ها 8 ساله و مختص رشته ریاض و فیزیک در دبیرستان کنید که مدرک مهندسی برابر با دکتری باشد . وگرنه رشته های فنی و کاردانش میانبری برای رشته ریاضی و فیزیک هستند.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
در این مملکت رشد، تولید ، سازندگی و خلق ثروت وجود ندارد و به عبارت دیگر با یک اقتصاد بدوی مواجه هستیم که مشتمل بر استخراج منابع معدنی و توزیع ناهمگون درامد ان بین مردم است پس فقط می توان از خدمات دهی به این جماعت فقیر کسب ثروت کرد پس مشاغلی مثل پزشکی،وکالت،حسابداری ، تعمیرات و فروشندگی تنها مشاغل موجود هستند.وقتی تولید و صنعت نداری مهندس می خواهی برای چه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
این اولین نشانه از فرار مغزها در این سالهاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
مملکتمون کجاش درسته که اینجاش درست باشه.
خودم به عنوان ی دهه شصتی که مهندسی گرفتم وقتی میبینم کسی که هم سن و سال من هستش و رفته کارگری و پادویی الان زندگیش به مراتب بهتر از منه چرا باید فردای روز بچه مو بذارم راه منو بره. این همه سختگیری در رشته های مهندسی و در آخر باید با بدبختی تو ی شرکت خصوصی تو ی شهرک صنعتی خارج از شهر کار کنی با حقوق 3-4 میلیون تومن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟