به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست مجازی گروه دوستان ابتکار توسعه جهانی برای اجرای سریع دستور کار ۲۰۳۰ افزود: ما به سرعت در حال نزدیک شدن به نیمه زمان باقی مانده برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار هستیم. پیشرفت در خطر است.
گوترش تصریح کرد: همه گیری کرونا، بهبود اقتصادی شکننده و ناهموار جهانی و تغییرات اقلیمی و درگیریها، ما را از رسیدن به اهداف دور می کنند. ما شاهد این نتایج پیرامون خود هستیم.
دبیر کل سازمان ملل هشدار داد: فقر و گرسنگی، نابرابری در داخل و بین کشورها، محرومیت بیشتر از حقوق اولیه بشر از جمله برای دختران و زنان، که هنوز به ناحق از مدارس، مراکز قدرت و اتاقهای مدیریت تجارت محروم هستند و توزیع شرم آور و نابرابر واکسنهای کرونا از جمله این نتایج هستند.
گوترش ادامه داد: تعهدات برای دستیابی به هدف ۱.۵ درجه گرمایش جهانی کافی نیست و کشورها به دلیل بدهی های گسترده، تورم و سیستم مالی جهانی که علیه فقرا تنظیم شده است، قادر به سرمایه گذاری در توسعه نیستند.
دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر اینکه ما باید بهتر از این عمل کنیم و می توانیم بهتر عمل کنیم، ابراز امیدواری کرد مذاکرات از طریق طرح توسعه جهانی بتواند پیشرفت و توسعه در همه کشورها را محقق سازد.
سازمان ملل پیش از این، هشدار داد که اگر بنادر اوکراین که به دلیل جنگ بسته شده اند، بازگشایی نشوند، میلیونها نفر در جهان با خطر گرسنگی مواجه خواهند شد.
اوکراین یکی از سه صادرکننده بزرگ غلات در جهان است که به عنوان "سبد نان اروپا" شناخته می شود. پس از آغاز جنگ در این کشور، بنادر اوکراین در دریای سیاه مسدود شده و میلیون ها تن غلات در سیلوهای این کشور باقی مانده است.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل گفت که محموله های بیشتری از غلات تولید شده در اوکراین در کشتیهای این کشور وجود دارد و آنها قادر به حرکت نیستند و اگر بنادر به زودی باز نشوند، کشاورزان اوکراینی جایی برای ذخیره محصول بعدی برداشتی خود در ماه ژوئیه و اوت نخواهند داشت.
این شرایط احتمال نابودی میلیون ها تن غلات در میان بحران فزاینده گرسنگی در جهان را کاهش می دهد.
در آغاز سال ۲۰۲۲ حدود ۲۷۶ میلیون نفر در سراسر جهان با گرسنگی حاد مواجه بودند، اما انتظار می رود در صورت ادامه درگیری در اوکراین، ۴۷ میلیون نفر به این افراد به ویژه در کشورهای جنوب صحرای آفریقا افزوده شود.
"دیوید بیزلی" مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: ما باید این بنادر را باز کنیم تا مواد غذایی بتوانند از اوکراین صادر شوند یا به داخل این کشور منتقل شوند.
وی افزود: زمان ما رو به اتمام است و هزینه عدم اقدام در این زمینه بیشتر از تصور همه است. من از همه طرفهای درگیر میخواهم که اجازه دهند محموله های غذا از اوکراین به مناطقی که به شدت به آنها نیاز است منتقل شود تا بتوانیم از خطر گرسنگی در آینده جلوگیری کنیم.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه همچنان ادامه دارد.
مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.