بین الملل تابناک: اعلام تغییر مکان برگزاری مذاکرات هستهای از وین به یک کشور عربی، سفر نخستوزیر عراق به عربستان و ایران، نگرانی رژیم اسرائیل از احتمال آغاز مذاکرات هستهای با ایران، حمله راکتی به شرکت اماراتی «دانه گاز» در شمال عراق و درخواست چین و ایران از آمریکا برای آزادسازی داراییهای بلوکه شده افغانستان، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعلام تغییر مکان برگزاری مذاکرات هسته ای از وین به یک کشور عربی
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست خبری تصریح کرد که بین ایران و آمریکا گفتوگوی مستقیمی انجام نخواهد شد، بلکه من و تیمم به عنوان هماهنگکننده گفتوگوها را تسهیل خواهیم کرد.»
بورل اضافه کرد: «اگر مذاکرات متوقف شوند، چشماندازی برای شروع مجدد آنها وجود نداشت. به لطف رایزنی امروز، طی روزهای آینده تماسهای نزدیک بین ایران و آمریکا از سر گرفته خواهد شد. این خبر خوبی است و باید امیدوار باشیم که این، برجام را بار دیگر به ریل بازخواهد گرداند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد که محل برگزاری مذاکرات میان ایران-اتحادیه اروپا و آمریکا شهر وین نخواهد بود، چون گفتوها در فرمت ۱+۴+آمریکا انجام نمیشوند.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت مذاکرات احتمالاً «در جایی نزدیکتر به خلیج فارس» و به عبارت مشخصتر «در یک کشور حاشیه خلیج فارس» برگزار خواهد شد.
سفر نخستوزیر عراق به عربستان و ایران
منابع خبری شنبه شب گزارش دادند، نخستوزیر عراق در سفر به عربستان سعودی در فرودگاه شهر جده مورد استقبال ولیعهد سعودی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در فرودگاه جده از «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق و هیأت همراه استقبال کرد.
بر اساس این گزارش، ولیعهد سعودی خود شخصا از نخست وزیر عراق و هیأت همراه در فرودگاه بین المللی ملک عبدالعزیز شهر جده استقبال کرده است.
این گزارش میافزاید، محمد بن سلمان و مصطفی الکاظمی با هم دیداری نیز داشتند که اخباری از آن تا کنون منتشر نشده است.
پیشتر شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی اعلام کرده بود که مصطفی الکاظمی به زودی عازم عربستان و ایران خواهد شد و در تهران و ریاض در خصوص مسائل منطقه رایزنی خواهد کرد.
به گفته المیادین، این سفر در راستای رایزنی درباره مذاکرات بین ریاض و تهران صورت میگیرد. همچنین قرار است که وی در سفر به این دو کشور چندین پرونده مهم را به بحث و بررسی بگذارد.
مذاکرات ایران و عربستان از چند ماه پیش در عراق آغاز شد و بر اساس اظهارات قبلی مقامهای دو کشور، دو طرف تاکنون ۵ دور مذاکره انجام دادهاند.
«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سوم خردادماه با ایراد سخنانی در نشست مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرده بود که پیشرفتهایی در مذاکرات با ایران شده است.
نگرانی رژیم اسرائیل از احتمال آغاز مذاکرات هسته ای با ایران
رژیم صهیونیستی به اظهارات مقامهای ایران و اتحادیه اروپا درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات رفع تحریمها واکنش نشان داد و ابراز نگرانی کرد.
کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی بعد از اظهارات «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره احتمال از سرگیری مذاکرات گفت تلآویو درباره احتمال آغاز مجدد مذاکرات مربوط به توافق هستهای با ایران نگران است.
یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی که اشارهای به نام او نشده به این شبکه تلویزیونی گفت: «اگر توافق فعلی امضا شود برای اسرائیل بسیار بد است.»
وی اضافه کرد: «این توافق ۲.۵ ساله است و به ایران اجازه خواهد داد با به دست آوردن منافع اقتصادی توانمندیهای نظامیاش در خاورمیانه را ارتقا دهد.»
حمله راکتی به شرکت اماراتی «دانه گاز» در شمال عراق
شرکت اماراتی «دانه گاز» واقع در غرب کرکوک (شمال عراق) برای سومین بار هدف حمله راکتی قرار گرفت.
به گزارش الجزیره، شرکت اماراتی «دانه گاز» در غرب کرکوک عصر روز شنبه برای سومین بار طی سه روز اخیر هدف حمله راکتی افراد ناشناس قرار گرفت.
این حملات با چهار راکت ۱۰۷ میلیمتری صورت گرفت و شرکت دانه و الهلال امارات در منطقه چمچال استان سلیمانیه (غرب کرکوک) هدف این حملات بودند.
عصر دیروز جمعه هم به تأسیسات شرکت دانه گاز در شمال عراق حمله راکتی شد. عصر چهارشنبه گذشته نیز این شرکت اماراتی «دانه گاز» هدف حمله راکتی قرار گرفت.
شرکت گاز «دانا» بزرگترین و نخستین شرکت منطقهای در بخش خصوصی است که در زمینه گاز طبیعی درخاورمیانه فعالیت میکند.
این شرکت در سال ۲۰۰۵ توسط سیصد موسس برجسته از تمامی دولتهای شورای همکاری خلیج فارس تشکیل شد که سهام آن در بازار بورس ابوظبی درج شد.
مقر اصلی آن در شارجه امارات است و دفاتری در عربستان سعودی، اقلیم کردستان، مصر و انگلیس دارد.
درخواست چین و ایران از آمریکا برای آزادسازی دارایی های بلوکه شده افغانستان
هوا چونینگ سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست با توجه به زلزله ویرانگر افغانستان، داراییهای مسدود شده این کشور را آزاد کند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، وی شنبهشب در توییتی نوشت: متوجه شدم که مقامات آمریکایی اعلام کردهاند واشنگتن در کنار مردم افغانستان است. پس چرا ۷ میلیار دلار داراییهای مسدود شده این کشور را آزاد نمیکنید؟
همچنین بسیاری از مردم در رسانههای اجتماعی خواستار آزادسازی داراییهای افغانستان از سوی آمریکا شدهاند.
زمین لرزه مرگبار ۶.۱ ریشتری روز سه شنبه افغانستان تاکنون یک هزار و ۱۵۰ کشته و بیش از ۲۰۰۰ مجروح در شرق این کشور بر جای گذاشته است.
سخنگوی وزارت خارجه چین افزود: حدود یک هزار و ۸۰۰ خانه در افغانستان به دلیل این زلزله تخریب شده است.
بر اساس برآوردهای کمیسیونر مدیریت بحران اتحادیه اروپا، حدود ۲۷۰ هزار نفر در مناطق آسیب دیده افغانستان به کمک نیاز دارند.
چین پیش از این، اقدام آمریکا در مسدود کردن داراییهای افغانستان را "دزدی" دانسته بود.
نماینده چین در ماه جاری در پنجاهمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد، آمریکا باید تحریمهای یکجانبه علیه افغانستان را لغو کند و داراییهای ملت افغان را بازگرداند.
وی تاکید کرد، با گذشت ۱۰ ماه از اوضاع حاکم بر افغانستان و پیشرفتهای حاصل شده از سوی دولت موقت، این کشور همچنان با چالشهای متعدد بشردوستانه، اقتصادی، امنیتی و سایر موارد روبه روست.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز روز جمعه با تسلیت به مردم افغانستان برای زلزله مرگبار اخیر خواستار آزادسازی داراییهای مسدود شده این کشور از سوی آمریکا شد.
ایران، پاکستان و هند از جمله کشورهایی هستند که کمکهای بشردوستانه برای زلزله زدگان افغانستان ارسال کردهاند. ژاپن، کره جنوبی، تایوان و امارات متحده عربی نیز روز پنجشنبه اعلام کردند که کمکهای بشردوستانه به افغانستان میفرستند.