در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی بررسی شد

بهانه تراشی «میرکاظمی» باعث توقف ساخت مسکن روستایی شده است

کارشناس مسکن معتقد است، دولت به جای توقف پرداخت وام مسکن روستایی با تسهیلات کلانی که منجر به رشد و تولید و اشتغال نمی‌شوند، باید مقابله کند. مقاوم سازی واحد‌های آسیب پذیر اهمیت بسیاری دارد و باید این مهم قبل از وقوع حادثه انجام شود.
کد خبر: ۱۱۲۷۸۴۲
|
۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۸ 03 July 2022
|
33182 بازدید
|

به گزارش تابناک اقتصادی؛ با وجود گذشت بیش از نه ماه از آغاز کار دولت سیزدهم، هنوز هیچ قرارداد جدیدی برای احداث و بازسازی واحد‌های غیرمقاوم روستایی بین بانک‌ها و مردم منعقد نشده است.
 
این در حالی است که مطابق ماده ۵۹ برنامه ششم توسعه، دولت‌ها مکلف به پرداخت تسهیلات با کارمزد ۵ درصد و تامین مابه التفاوت سود تسهیلات برای بهسازی و نوسازی حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در سال شده اند. تکلیفی که در قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه نیز وجود داشته و حدود ۱۶ سال است در دولت‌های مختلف اجرا می‌شود.
 
۲۵ آبان سال گذشته در جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور مصوب شد وام مسکن روستایی از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کند، ولی عدم تضمین سازمان برنامه برای تامین مابه التفاوت سود تسهیلات منجر به این شده است که این مصوبه اجرایی نشود.

میرکاظمی: وام ساخت مسکن روستایی تورم زاست

بهانه تراشی «میرکاظمی» باعث توقف ساخت مسکن روستایی شده است
 
چهارشنبه هشتم تیرماه، سید مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه هیات دولت، علت ضمانت نکردن وام نوسازی واحد‌های غیرمقاوم روستایی را تورم زا بودن آن دانست و گفت: حل این مساله دو راهکار دارد: یا باید جزو بدهی دولت بانک‌ها شود که موجب بالارفتن پایه پولی می‌شود و تورم زیادی را ایجاد می‌کند، یا اینکه از محل صندوق مسکن تامین شود که البته منابع آن هنوز تامین نشده است.  


این در حالی است که ۲۴ خراد ماه، اکبر نیکزاد، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از توافق با سازمان برنامه در حضور رئیس جمهور برای پرداخت وام مسکن روستایی از ابتدای تیرماه خبر داده بود.  

خط قرمز دولت‌ها باید اجرای قانون باشد

در همین راستا مقداد همتی کارشناس مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: پرداخت تسهیلات مسکن روستایی تکلیف قانونی برنامه ششم است و اگر هر دستگاه اجرایی با تشخیص خود مانع اجرای بخشی از قوانین شود، اداره کشور مختل خواهد شد. خط قرمز باید اجرای قانون باشد.
 
وی درخصوص صحبت آقای میرکاظمی که محلی برای تامین مابه التفاوت سود تسهیلات مسکن روستایی وجود ندارد، گفت: سالیان سال است از دولت هشتم این تسهیلات پرداخت می‌شود و مابه التفاوت سود با یک نامه سازمان برنامه و بودجه به حساب بدهی دولت به بانک‌ها منظور می‌شود؛ معمولاً این بدهی آخر هر سال از محل تسعیر ارز تسویه می‌شود.
 
وی افزود: با توجه به حادثه خیز بودن کشورمان، مقاوم سازی واحد‌های آسیب پذیر اهمیت بسیاری دارد و باید این مهم قبل از وقوع حادثه انجام شود. متاسفانه به قوانین موجود عمل نمی‌شود و بعد از هر حادثه و خسارات مادی و جانی بسیار، دستگاه‌های مختلف با زحمت و دشوار هزینه بیشتری را برای جبران خسارات وارده انجام می‌دهند و در حالی که در آن زمان خسارات جانی و روحی رخ داده دیگر قابل جبران نیستند. برای مثال همین اتفاقی که متاسفانه در استان هرمزگان افتاده و بعضی از هموطنان مان را از دست دادیم.


لزوم توجه به روستا از منظر تولید محصولات اساسی

این کارشناس اقتصاد اضافه کرد: در اوضاع کنونی روستا‌های کشور به عنوان قطب اصلی تولید محصولات کشاورزی و دامپروری باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند و تامین نیاز‌های اساسی روستاییان مانند مسکن، ضروری است.
 
همتی افزود: بهبود وضعیت اشتغال در روستا‌ها و همچنین تسهیل تامین مسکن می‌تواند مشوق بسیاری از جوانان روستایی برای ادامه زندگی در روستا‌ها باشد. در این شرایط تسهیلات ساخت مسکن روستایی نقش مهمی ایفا می‌کند.

به جای وام مسکن روستایی با تسهیلات کلان و غیرمولد مقابله شود

مشاور وزیر مسکن در دولت‌های نهم و دهم افزود: باید با افزایش نقدینگی بی رویه و تسهیلاتی که منجر به تولید و رشد اقتصادی نشوند مقابله کرد. اتفاقا وام ساخت مسکن، تسهیلاتی است که کمترین انحراف را دارد. زیرا ابتدا پیشرفت کار تایید و سپس پرداخت وام انجام می‌شود. از طرفی واحد ساخته شده، وثیقه مطمئن برای بازپرداخت تسهیلات است.

وی افزود: در چندماهی که از شروع کار دولت گذشته، حدود ۲ هزار همت تسهیلات پرداخت شده است. آیا این حجم از تسهیلات رشد لازم در اقتصاد را فراهم کرده است؟ آیا اشتغال متناسبی فراهم کرده است؟ وثایق لازم را داشته اند؟ این در حالی است که تمام تسهیلات مسکن روستایی ۲ درصد از این عدد است. تسهیلاتی که ۲۰۰ هزار خانواده را از خطر آسیب دیدن در بلا‌های طبیعی در امان نگه می‌داشت و ۴۰۰ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم را فراهم می‌کرد.

باید اولویت‌ها و خط قرمز‌ها مشخص باشد و صدای واحدی از دستگاه‌های اجرایی کشور خارج شود

همتی با اشاره به وعده رئیس جمهور و تکلیف قانونی دولت در ساخت یک میلیون مسکن در سال گفت: نوسازی واحد‌های روستایی سهم ۲۰۰ هزار واحدی از این یک میلیون را دارند و اتفاقا نیازی به تامین زیرساخت، جاده، خدمات روبنایی و زیربنایی و تامین زمین و ... ندارند.

وی افزود: ضمنا اگر اشراف خوبی بر سیاست‌های ساخت مسکن در کشور وجود داشت، ابتدا تامین مسکن روستاییان و سپس شهرک‌های کوچک تسهیل و با سرعت بیشتری پیگیری می‌شد.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۶
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۸۱
مچید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
ایشان مگه قبلا چه گلی گاشته که الان ازش انتظار دارید
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
گل کاشته؟؟ ایشان گندی به زندگی کارمندا و خونوادشون زده که تو تاریخ ثبت بشه. امیدروارم تو اون دنیا این حق خوری عظیم رو تاوان بده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
دولت حرف
دولت می شود خواهد شد.
دولت خط قرمز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
این همونی نیست که میگفت اگه حقوق کارمندا رو زیاد کنیم تورم زا میشه؟؟؟؟ خوب چی شد استاد تورم اومد پایین یا کارمندان نهاد کتابخانه هارو بیشتر از قبل بدبخت تر کردین
فرهنگ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
متاسفانه بی دانشی مسولین باعث شده قوانین زیر پا گذاشته شود اقای میرکاظمی فقط دو کلمه رشد پایه پول و تورم رو مدام تکرار میکنند و از حقوق بازنشسته تا وام بهسازی که مطابق قانون باید اقدام شود به عنوان عامل تورم یاد میکنند این درحالیست که روزانه شاهد تورم درکشور هستیم و راهکاری هم برای ان ارایه نمیشود و وعده گرانی سال اینده را میدهند
جای تخصص خالیست بسی تاسف
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
تنها کسی که رعایت مصالح ملی را می کند همین اقای میر کاظمی است و معمولا چنین افرادی از سوی جریانهای خرد و کلانی که توسط این سیاست های ضد تورمی امثال ایشان منافعشان مورد تهدید قرار میگیرد مورد هجمه قرار می گیرند.در وضع کنونی اقتصاد کشور راهکارهای درست کاهش سود بانکی به 2 درصد،افزایش دستمزد سالانه به 2 درصد ،افزایش 10 ساله سن بازنشستگی در طول 10 سال اینده،کاهش 75 درصدی تعداد کارمندان دولت وخصولتی ها و پرداخت حقوق بیکاری پایه به ایشان،افزایش بودجه عمرانی و کاهش بودجه جاری می باشد.همچنین باید هر نوع دخالت دولت در بازار و قیمت کزاری رانتی و دستوری ممنوع شود.حالا شما فکر کن این کارها چقدر دشمن دارد؟
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
جناب مغز کل مگه تو این جامعه زندگی و خرید نمیکنی حرف های تو در صورتی درسته که تورم کنترل بشه نه اینکه قول کنترل تورم بدروغ بدی و حقوقو ده درصد افزایش بدب و بعدش تورمت بره بالای صد درصد و تو برخی کالاها چهارصد درصد
ناشناس
|
Romania
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
کار این تیم نتیجه ای جز خراب کردن وجهه رییسی در پی نخواهد داشت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
دقیقا کدام وجهه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
سيد محرومان
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
این یک حقیقت است که پرداخت وام روستایی در سالهای گذشته در مناطق ییلاقی و خوش آب و هوا منجر به گسترش ساخت ویلاها و در نتیجه نابودی باغات شده است. روال کار هم اینگونه بوده است که افراد با اصالت روستایی و حتی جدیدالورود به روستا و سالها مقیم شهر با قطعه کاغذی ممهور به مهر شورا و دهیار روستا به مراجع مراجعه و درخواست وام ساخت داده و به راحتی تا سقف مصوب وام دریافت میکرده اند.بدون آنکه الگوی ساختاز نظر متراژ یا سوابق سکونت مستمری در آن محل داشته باشند و فقط ضد زلزله بودن تنها شرط بوده است. و بیدلیل مشکلات نظارت در روستا چه بسیاری که در گذشته وام گرفتند اما هیچ نساختند. ضمن آنکه با مصوبه قیر مجانی به روستاها نیز در باغات جاده کشی و خیابان سازی کرده و به مرغوبیت ملک خود افزودند.
در آینده باید شرایط پرداخت وام روستایی تغییراتی کرده و حداقل منوط به سکونت دایمی متقاضیان در محل باشد.
ایرانی دلگیر شده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
اکثریت خانه های روستاهای شرق و جنوب و غرب کشور ، با شیوه های بسیار ابتدایی و استفاده از خشت خام و سنگ خشکه چین و تیر های چوبی سقف و فرسوده و غیر بهداشتی و خطرناک و ناایمن همچون هزار سال قبل ساخته و مورد استفاده قرار دارند

و روستاییان تابع کشور ایران عزیز با گذشت 43 سال هنوز منتظر دریافت وام و حمایت و راهنمایی و برنامه ریزی دولتها و مجالس مختلف بوده و هستند و با کوچکترین زلزله و سیل و رانش ، منازل سست و ضعیف و ناابمنشان بر سرشان اوار میگردد

مثلا در همین زلزله خمیر و روستای سایه خوش که تقریبا تمام خانه هو تخریب و بشدت آسیب دیدند ، اکثر قریب به اتفاق مساجدی که با بتن و مصالح مقاوم و استاندارد ساخته شده بودند ، تخریب نشدند و یا آسیب های بسیار نحدودی دیدند
حشمت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
دقیقا واحدهایی که جدیدا ساخته میشه رفته به سمت ویلا سازی و خبری از روستایی محروم نیست .در ظاهر کار خوبیه اما به مرور زمان تغییر ماهیت داده ،لازمه که ساخت واحد برای روستاییان واقعی تغییر ماهیت بده
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟