به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از تارنمای شبکه خبری تی آر تی ترکیه، حاجی نورالدین عزیزی سرپرست وزارت بازرگانی و صنایع حکومت طالبان سهشنبه به خبرگزاری رویترز گفت، طالبان قرارداد موقتی را با روسیه امضا کردهاند که بر اساس آن مسکو بنزین، گازوئیل، گاز و گندم برای افغانستان تامین میکند.
عزیزی افزود، این وزارتخانه برای تنوع بخشیدن به شرکای تجاری خود تلاش میکند و روسیه به دولت طالبان تخفیفهایی بر مبنای قیمت متوسط جهانی کالاها ارائه کرده است.
وی تصریح کرد: این قرارداد شامل عرضه سالانه حدود یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن گازوئیل، ۵۰۰ هزار تن گاز مایع و ۲ میلیون تن گندم توسط روسیه خواهد بود.
عزیزی گفت که این توافق برای یک دوره آزمایشی نامشخص اجرا میشود و پس از آن انتظار میرود هر دو طرف در صورت رضایت، قرارداد بلندمدتی را امضا کنند.
به گزارش تی آر تی، این قرارداد پس از آن نهایی شد که یک تیم فنی افغان چندین هفته در مسکو حضور داشت و مشغول مذاکره بود. این گفتوگوها پس از بازدید عزیزی از روسیه، در ماه گذشته همچنان ادامه داشت.
این اقدام، اولین معامله بزرگ اقتصادی بینالمللی شناخته شدهای محسوب میشود که طالبان از زمان بازگشت به قدرت بیش از یک سال پیش، منعقد کرده و میتواند به کاهش انزوای این حکومت کمک کند که عملاً ارتباطش آ با سیستم بانکی جهانی قطع شده است.
گروه طالبان که سال گذشته با حمله نظامی بر افغانستان مسلط شد، تا کنون از سوی هیچ کشوری بهطور به رسمیت شناخته نشده است.
روسیه نیز به طور رسمی دولت طالبان را به رسمیت نمیشناسد، اما مسکو میزبان رهبران این جنبش در آستانه سقوط کابل بود و سفارت آن یکی از معدود سفارتخانههایی است که در پایتخت افغانستان باز مانده است.
هفته پیش نیز واشنگتن از ایجاد یک صندوق امانی در سوئیس برای برخی از ذخایر بانک مرکزی افغانستان در ایالات متحده خبر داده است.
از زمانی که طالبان دوباره قدرت را به دست گرفتند، افغانستان پس از قطع کمکهای توسعهای که کشور به آن متکی بود و در بحبوحه تحریمهایی که بخش بانکی را تا حد زیادی منجمد کرده است، در بحران اقتصادی فرو رفته است.
طالبان خواستار آزادی کل مبلغ حدود ۷ میلیارد دلار افغانستان نزد آمریکا شده و گفته است که این وجوه باید برای عملیات بانک مرکزی مصرف شود.
عزیزی گفت که دادههای بینالمللی نشان میدهد که بیشتر افغانها زیر خط فقر زندگی میکنند و وزارت بازرگانی طالبان برای حمایت از تجارت و اقتصاد از طریق ارتباط بینالمللی تلاش میکند.
وی افزود: «افغانها به شدت نیازمند هستند. هر کاری که انجام میدهیم، بر اساس منافع ملی و منافع مردم انجام میدهیم.»
عزیزی ادعا کرد که افغانستان مقداری گاز و نفت از ترکمنستان و ایران نیز دریافت میکند و روابط تجاری قوی با پاکستان دارد، اما می خواهد تنوع ایجاد کند.
وی اضافه کرد: «یک کشور نباید تنها به یک کشور وابسته باشد، ما باید راههای جایگزین داشته باشیم.»