به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، قدمت این ماده به یک میلیون سال می رسد؛ چنین مواد قدیمی میتواند مسیری را برای مطالعه پاسخهای بلندمدت اکوسیستمهای اقیانوسی به تغییرات آب و هوایی باز کند. این شناخت همچنین به ارزیابی تغییرات فعلی و آینده حیات دریایی در اطراف قاره یخ زده کمک خواهد کرد.
قطب جنوب یکی از آسیب پذیرترین مناطق زمین در برابر تغییرات آب و هوایی است. بنابراین مطالعه واکنشهای گذشته و حال اکوسیستم دریایی قطبی به تغییرات محیطی و آب و هوا بسیار حیاتی و فوری است. تجزیه و تحلیل DNA باستانی رسوبی (sedaDNA) یک تکنیک جدید است که به رمزگشایی "چه کسی" در گذشته و "چه زمانی" در اقیانوس کمک می کند. چنین دانشی میتواند به ما کمک کند تا پیشبینی کنیم که چگونه حیات دریایی در اطراف قطب جنوب به تغییرات آب و هوایی جاری و آینده منجر میشود.
داده ها نشان می دهد که دیاتوم ها ( گروهی از جلبکها ) به طور مداوم در طول دوره های آب و هوایی گرم فراوان بودند. آخرین چنین تغییری در شبکه غذایی دریای اسکوشیا حدود ۱۴۵۰۰ سال پیش رخ داد. این یک تغییر جالب و مهم است که با افزایش گسترده و سریع سطح دریاها و از بین رفتن گسترده یخ در قطب جنوب به دلیل گرم شدن طبیعی مرتبط است و گرم شدن هوا ظاهرا باعث افزایش بهره وری اقیانوس ها در اطراف قطب جنوب شد.
این مطالعه نشان میدهد که تجزیه و تحلیلهای sedaDNA دریایی را میتوان تا صدها هزار سال گسترش داد و مسیری را برای مطالعه تغییرات دریایی در سطح اکوسیستم و تغییرات در بهرهوری دیرینه در طول بسیاری از چرخههای عصر یخبندان باز کرد. این دورههای تغییرات آب و هوایی طبیعی همچنین میتوانند بینشی در مورد گرمایش آب و هوای کنونی و آینده، گرمایش آب و هوای ناشی از انسان و چگونگی واکنش اکوسیستم به آن ارائه دهند.