عقب‌ نشینی استرالیا برای اقدام علیه سپاه پاسداران

یک رسانه صهیونیستی گزارش داده تلاش‌های کمیته‌ای در مجلس سنای استرالیا برای ممنوع اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مانعی جدی مواجه شده است.
کد خبر: ۱۱۶۳۴۸۱
|
۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۲ 10 February 2023
|
6877 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از فارس، یک رسانه صهیونیستی گزارش داده تلاش‌های کمیته‌ای در مجلس سنای استرالیا برای ممنوع اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مانعی جدی مواجه شده است.

طبق گزارش رسانه صهیونیستی «جوئیش‌نیوز استرالیا» دفتر دادستان کل استرالیا در پاسخ به سوال کمیته امور خارجی، دفاعی و تجارت مجلس سنای یان کشور گفت که قوانین موجود، مسیری برای قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی تدارک ندیده‌اند.

دفتر دادستانی کل روز سه‌شنبه گفته است: «به عنوان یک دولت-ملت، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آن نوع سازمان‌هایی که در قوانین مجرمانه مشمول سازمان‌های تروریستی می‌شود نیست.»

پیش از این گزارش‌هایی از مخالفت‌ها در کابینه دولت انگلیس با اقدام علیه سپاه پاسداران منتشر شده بود. یکی از مقام‌های ارشد وزارت کشور انگلیس روز دوشنبه گزارش‌های پیشین در خصوص اختلاف در کابینه دولت این کشور برای اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را تأیید کرد.

«تام تاگنهات»، مشاور امنیتی وزیر کشور انگلیس که از مقام‌های تندرو در دولت انگلیس علیه ایران محسوب می‌شود به انتقاد از گروه دیگری در کابینه پرداخت که ظاهراً با اقدام علیه سپاه پاسداران مخالف هستند.

پیش از این روزنامه تایمز انگلیس در گزارشی مدعی شده بود ه وزارت خارجه انگلیس از بسته شدن کانال‌های ارتباطی با جمهوری اسلامی ایران در نتیجه اقدام علیه سپاه ابراز نگرانی کرده و جلوی آن را گرفته است. در آن گزارش تصریح شده بود وزیر کشور انگلیس یکی از وزیرانی است که از اعلام سپاه به عنوان سازمان اصطلاحاً تروریستی حمایت می‌کند.

تام تاگنهات که در مجلس عوام صحبت می‌کرد از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان «سازمانی شرور» نام برد و یادآوری کرد که آمریکا در سال ۲۰۱۹ این نهاد را در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» قرار داده است.

تاگنهات در این جلسه گفت که او و رئیسش، «سوئلا باورمن» (وزیر کشور انگلیس) در خصوص این موضوع اتفاق‌نظر دارند. او در پاسخ به سوال یک نماینده مجلس انگلیس به اختلاف‌ها در کابینه بر سر این موضوع اشاره کرد.

تاگنهات گفت: «ایشان باید بداند کسی که در خصوص این موضوع [دولت را] مجاب کرده من نیستم و کارهای زیادی هستند که من از انجام آنها حمایت می‌کنم. می‌توانم به ایشان اطمینان خاطر بدهم که این دولت کاملاً به چیزی که گفتند گوش می‌دهد. من و وزیر کشور موافق انجام این کار هستیم.»

آن‌طور که روزنامه تایمز چندی پیش گزارش داد مقام‌های وزارت خارجه انگلیس در توضیح درباره دلایل مخالفت با اقدام علیه سپاه تصریح کرده‌اند سپاه، بر خلاف «گروه‌های تروریستی» نهاد نظامی رسمی یک حکومت است.

یک منبع گفت: «مقام‌های وزارت خارجه نگرانی‌هایی واقعی درباره چنین اقدامی دارند چون می‌خواهند دسترسی‌شان را حفظ کنند. وزارت کشور و در سطحی وسیع‌تر، دولت از این اقدام (علیه سپاه حمایت می‌کنند. سپاه پاسداران بایستی تا الان در فهرست قرار گرفته بود، اما کل این فرایند روی یخ قرار گرفته است [به معنی اینکه به تأخیر افتاده است.]»

تایمز نوشته وزارت کشور امیدوار به نظر می‌رسد که این فهرست‌گذاری در نهایت اتفاق خواهد افتاد اما انتظار می‌رود این روند اگر نگوییم چندین ماه، چندین هفته به تأخیر بیفتد.»

یک مقام دولت انگلیس در این خصوص به روزنامه تایمز گفته است: «در حالی که دولت فهرست سازمان‌های تروریستی را در دست بررسی دارد ما درباره اینکه آیا یک سازمان خاص برای قرار گرفتن در فهرست تحت بررسی هست یا نیست اظهارنظر نمی‌کنیم.»

ماه پیش، در حالی که گزارش‌هایی از قصد دولت انگلیس برای اقدام علیه سپاه پاسداران منتشر شده بود روزنامه ایندیپندنت گزارش داد یک نهاد نظارتی هشدار داده اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عنوان «سازمان تروریستی»، تعریف بریتانیا از تروریسم را بی‌ثبات می‌کند و نیروهای نظامی متحدان بین‌المللی لندن را در محدوده قانون تروریسم قرار می‌دهد.

در گزارش ایندیپندنت تصریح شده بود «جاناتان هال کِی‌سی» رئیس سازمان دولتی «بازبین مستقل قوانین تروریسم» هشدار داده اعلام رسمی سپاه به عنوان گروه تروریستی عواقب گسترده‌ای خواهد داشت.

در گزارشی که به رویت ایندیپندنت رسیده، آمده بود: ممنوع کردن یک نهاد دولتی تحت قانون تروریسم ۲۰۰۰ فاصله گرفتن از سیاست بدون تغییر و چند دهه‌ای بریتانیا است و تعریف تروریسم که تا امروز کاربردی و موثر بوده را زیر سوال می‌برد. اگر بتوان نیروهای دولتی را با تروریسم مرتبط کرد، باید به این سوال که چطور تعریف تروریسم در خصوص سایر نیروهای دولتی اعمال می‌شود، به قیمت خطر بر هم خوردن معنای ثابت تروریسم در قوانین داخلی پرداخته شود.

او هشدار داد که اگر سوئلا براورمن وزیر کشور بریتانیا سپاه پاسداران را ممنوع کند، «منطق این خواهد بود که همه نیروهای دولتی از جمله نیروهای متحدان باید در برخی مواقع یا همیشه با تروریسم مرتبط شوند». وی افزود «این که شبه‌نظامیان و افرادی را که دولت را از طریق خشونت سرنگون می‌کنند، تروریست بدانیم یک چیز است اما به کار بردن واژه تروریست برای نهادهای دولتی که مرسوم است از انحصار برای استفاده مشروع از خشونت برخوردار هستند، کاملاً متفاوت است».

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟