بین الملل تابناک: سیصد و پنجاه و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان به اروپا هشدار داد که ارسال سلاح های مرگبار بیشتری به اوکراین می تواند آن را وارد رویارویی مسلحانه مستقیم با روسیه کند.
خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: ویکتور اوربان در سخنانی تاکید کرد: آلمان با ارسال کلاه جنگی به اوکراین کمک به کی یف را آغاز کرد و اکنون در حال جمع آوری گردان های تانک است و درباره جت های جنگنده صحبت می کند.
وی گفت: ما بزودی هم چیزهایی درباره اعزام نیروهای به اصطلاح صلحبان خواهیم شنید.
اوربان افزود: اگر شما در تامین سلاح، ارائه اطلاعات ماهواره ای و آموزش سربازان به یکی از طرف های درگیر نقش دارید و کل دولت آن را تامین مالی می کنید و در عین حال، طرف دیگر را تحریم کرده اید، حالا با هر عنوانی که آن را توصیف می کنید، شما هم در جنگ شرکت دارید.
نخست وزیر مجارستان چنین استدلال کرد که دولت متبوعش با این دیدگاه که روسیه تهدیدی علیه مجارستان و سایر کشورهای اروپاست، موافق نیست.
وی گفت: وقتی درباره سلاح های هسته ای صحبت می کنیم، جنگ اوکراین تهدید احتمال استفاده از این سلاح ها را نه افزایش و نه کاهش داده است. اوکراینی ها تلاش می کنند اروپا را متقاعد کنند روسیه تا زمانی که اوکراین عضو ناتو نشده دست از اقدامات خود بر نخواهد داشت... جهان خواهد دید که ارتش روسیه در وضعیتی نیست که بتواند به ناتو حمله کند و به این زودی ها هم در این موقعیت نخواهد بود.
نخست وزیر مجارستان افزود: درگیری در اوکراین باید در نهایت در میز مذاکره حل شود و با طولانی تر شدن یافتن راه حل مذاکره از سوی روسیه و آمریکا، باید هزینه بالاتری پرداخته شود.
از زمان آغاز جنگ اوکراین در ماه فوریه سال گذشته (اسفند) مجارستان کمک های انسان دوستانه را در اختیار این کشور قرار داده اما بارها از درخواست ها برای ارسال سلاح خودداری کرده است.
اوربان همچنین گفت اشتباه است که مجارستان منافع اوکراینی ها را در اولویت مردم خود قرار دهد. حذف نفت و گاز و سوخت هسته ای روسیه به اقتصاد ملی مجارستان ضربه می زند. مخالفت بوادپست با تحریم های روسیه آن را از اروپایی ها منزوی می کند اما بسیاری از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا نیز در این بی میلی مجارستان سهیم هستند.
دبیرکل ناتو درخواستهای اوکراین برای گرفتن بمبهای خوشهای را رد کرده و گفت: این ائتلاف نظامی، تجهیزات توپخانهای و دیگر تسلیحات را به کییف تحویل میدهد.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در گفتوگویی با شبکه خبری آرتیال (RTL) در نشست خبری مونیخ گفت: ناتو چنین تسلیحاتی را توصیه و تامین نمیکند. ما تجهیزات توپخانهای و دیگر مهمات را به اوکراین تحویل میدهیم، نه بمبهای خوشهای.
پیش از آن وزیر زیرساخت اوکراین در حاشیه نشست امنیتی مونیخ خواستار تامین بمبهای خوشهای شد که در بسیاری از کشورها و بر اساس کنوانسیون مهمات خوشهای ممنوع است.
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز به خبرنگاران گفت، کییف عضوی از این کنوانسیون نیست و فرض میکند که تحویل چنین مهماتی از نظر قانونی امکانپذیر باشد.
کشورهای غربی حمایت نظامی از اوکراین را پس از حمله روسیه به این کشور در ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۲ تشدید کردند. در دسامبر همان سال، کییف اعلام کرد که امیدوار است تانکهای غربی را در سال ۲۰۲۳ دریافت کند.
در فوریه سال جاری میلادی، دولت اوکراین مذاکرات با متحدانش را درباره تامین موشکهای دوربرد و جنگندهها آغاز کرد. کرملین بارها نسبت به افزایش تنشها که میتواند ناتو و آمریکا را مستقیما وارد این جنگ کند، هشدار داده است.
برگزاری رزمایش گسترده اتمی روسیه در آستانه سفر بایدن به اروپا
روز یکشنبه، رکن اطلاعات ارتش اوکراین مدعی شد که روسیه در حال برگزاری رزمایش های گسترده برای نیروهای راهبردی اتمی خود است.
به گزارش منابع خبری، رکن اطلاعات ارتش اوکراین آماده سازی روسیه برای پرتاب موشکهای بالستیک دریایی و زمینی و همچنین موشکهای کروز هوا به سطح را تایید کرده است.
گفته میشود که نیروهای راهبردی اتمی روسیه در بالاترین سطوح آمادگی رزمی قرار دارند و خدمه یک زیردریایی موشکی راهبردی دستور رزمی ورود به منطقه پرتاب را دریافت کرده و آمادگی رزمی آنها ۲۴ ساعته حفظ میشود. اوکراین به جزئیات بیشتری از این رزمایش و مکان برگزاری آن هیچ اشارهای نکرده است.
وزارت دفاع اوکراین مدعی شده که این رزمایش روسیه با هدف ایجاد اختلال در سفر رئیس جمهور آمریکا به اروپاست.
سفیر روسیه در آمریکا: هدف واشنگتن، تشدید بحران اوکراین است
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن در واکنش به اظهارات ضد روسی اخیر کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا گفت که واشنگتن با متهم کردن روسیه به جنایات ادعایی در اوکراین میکوشد، اقدامات خود با هدف تشدید بحران اوکراین را توجیه کند.
شنبه هریس در کنفرانس امنیتی مونیخ مدعی شد، شکی نیست که روسیه مرتکب جنایت علیه بشریت شده و افراد درگیر بازخواست خواهند شد.
آنتونوف در واکنش به این اتهامات گفت: شکی نیست که هدف چنین حملاتی، توجیه اقدامات خود واشنگتن برای دامن زدن به بحران اوکراین است. اول از همه مربوط به نظامیسازی افسارگسیخته اوکراین است. زمانی آمریکاییها گفتند که فقط تسلیحات دفاعی به اوکراین میدهند اما اکنون خودروهای زرهی سنگین، توپخانه، سامانههای موشکی پرتاب چندگانه با مهمات دوربرد ارسال میکنند. ایالات متحده اطلاعات در اختیار نازیهای کییف قرار داده و شبهنظامیان را آموزش میدهد.
او تاکید کرد که مقامات در واشنگتن، استفاده از مهمات ممنوع کور توسط نیروهای مسلح اوکراین که در مقادیر زیاد به آنجا تحویل داده میشود را نادیده میگیرد.
این دیپلمات ارشد روس افزود: واشنگتن ترجیح میدهد به صحنههای وحشتناک تیراندازی به سربازان اسیر غیرمسلح روس توجه نکند. آمریکا سوزاندن وحشتناک مردم در ساختمان اتحادیه کارگری در اودسا در سال ۲۰۱۴ را فراموش کرد. ایالات متحده سال هاست حملات علیه غیرنظامیان در دونباس را نادیده گرفته است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، آنتونوف تاکید کرده که برنامههای غرب برای وارد کردن شکست استراتژیک به روسیه شکست خورده است.
سفیر روسیه در واشنگتن پیشتر هم در اشاره به اقدامات غربیها در تسریع روند تسلیح اوکراین گفت که مسکو دشمنی با آمریکا ندارد؛ اما به نظر میرسد جنگ علیه روسیه آغاز شده است.
از سوی دیگر، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرده که طرحهای غرب برای منزوی کردن روسیه و محاصره آن، شکست خورده است. وزیر امور خارجه روسیه افزود که مسکو با وجود اقدامات غربیها، همچنان به تقویت روابط دوستانه خود با بیشتر کشورهای جهان ادامه خواهد داد.