در سال ۱۴۰۲ کدام گروه‌ها بازدهی بهتری خواهند داشت؟

کارشناس بازار سهام گفت: دو گروه پتروشیمی و پالایشی نسبت به سایر گروه‌های بورسی در سال ۱۴۰۱ بازدهی بهتری را بدست آورده‌اند. در سال ۱۴۰۲ کدام گروه‌ها بازدهی بهتری خواهند داشت؟
کد خبر: ۱۱۶۸۹۵۶
|
۰۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۱ 26 March 2023
|
6176 بازدید

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، مجتبی دیبا کارشناس بازار سرمایه گفت: در سال ۱۴۰۲ دو نوع از سهم‌ها نسبت به سایر سهام توان رشد بالاتری دارند، اول، سهام دلاری است و دوم سهام ریالی که توان تورم بالایی را دارند، مانند صنایع غذایی، صنایع دامپروری و دارویی ها. در این راستا وی افزود در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی پیشرو خواهد بود.

این تحلیل‌گر بازار سهام گفت: شاخص آینده بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲ حول محور سهام‌ دلاری است، به خصوص در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ شرکت‌های پتروشیمی و همچنین شرکت‌های پالایشی پیشرو خواهد بود. این شرکت‌ها در اسفند ماه ۱۴۰۱ قدم‌های اول برای رشد را برداشته‌اند، بنابراین شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی جذابیت زیادی برای رشد دارند.

این فعال بازار سرمایه بیان داشت: اگر کسی از من سوال کند که در سال ۱۴۰۲ کدام یک از سهام توان رشد بالایی را دارد، بنده شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های پالایشی را معرفی می‌کنم، زیرا این شرکت‌ها نسبت به سایر شرکت‌ها عقب ماندگی بیشتری دارند و همچنین P/E این شرکت‌ها نسبت به سایر گروه‌های بورسی کمتر است.

دیبا گفت: دو گروه پتروشیمی و پالایش نسبت به سایر گروه‌های بورسی در سال ۱۴۰۱ بازدهی بهتری را بدست آورده‌اند، اما این سهام‌ها در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ رشد نکرده و از کلیت بازار سهام عقب مانده‌اند؛ بنابراین این دو گروه بورسی ذاتا جذاب هستند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: شرکت‌های پالایشی در سال آینده می‌توانند کرک اسپرد بسیار بالایی بدست بیاورند و اگر قیمت نفت را بین ۷۰ تا ۹۰ دلار برای سال ۱۴۰۲ در نظر بگیریم، این حجم از قیمت نفت بسیار جذاب است. به خصوص سهم‌های پالایشی در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ بازدهی بیشتری را تجربه خواهند کرد. همچنین گروه‌های پالایشی نسبت به خیلی از سهم‌ها، EPS (سود) بیشتری را در بین سهام داران تقسیم خواهند کرد. EPS بالا یکی از ابزار‌های سرمایه گذاران برای خرید سهام است.

 

آینده خودرو را بورس کالا مشخص می‌کند

وی افزود: صنعت خودرو در حال حاضر التهاب زیادی دارد، زیرا طریقه قیمت گذاری خودرو مشخص نیست، صنعت خودرو برای این که از شرایط کنونی رهایی یابد، باید دو اقدام صورت گیرد، اول این که برجام به سرانجام برسد تا شرکت‌های برتر خودرو سازی خارجی که تکنولوژی بالاتری نیز دارند به صنعت خودرو ایران ورود کنند، مانند سال ۹۲ که برجام روی داد.

دیبا تصریح کرد: دوم این که ورود خودرو‌ها را به بورس کالا ادامه دهیم و اگر معاملات خودرو در بورس کالا به همین شکل ادامه یابد صنعت خودرو دچار تحول خواهد شد.

دیبا بیان داشت: بورس کالا در حال حاضر حکم اهرم را پیدا کرده است، یعنی زمانی که خودرو در بورس کالا مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد و خودرو در بورس کالا می‌تازد، خودرو را در بورس کالا با یک خبر منفی با دست انداز رو به رو می‌کنند و پس از مدتی مجددا خبر خوب به بورس کالا تزریق می‌کنند.

وی افزود: مسئولان باید تصمیم‌های خود را در مورد خودرو نهایی کنند و مصوبات خودرویی باید شفاف باشد و چشم انداز یک ساله صنعت خودرو کاملا مشخص شود، اثر گذاری این مصوبه حتی از رفع تحریم‌ها نیز بیشتر است.

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: خودرو صنعتی مصرفی است که در حال حاضر مردم به عنوان وسیله‌ای برای سرمایه‌گذاری نگاه می‌کنند که می‌تواند بازدهی خوبی نیز داشته باشد.

دیبا در پایان تاکید کرد: صنایع دیگر همانند فولادی‌ها به صنعت خودرو سازی وابسته هستند و اگر صنعت خودرو به جلو حرکت کند صنایع دیگر را نیز تحریک خواهد کرد.ایبنا

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟