این مکان با این نام عجیبش واقع در شهرستان ماهنشان زنجان و به کهن دژ یا قلعه بهستان نیز معروف میباشد. ساختار و معماری این قلعه کاملا متفاوت از قلعه های زمان خودش است. آنچه که امروز از دودکش جن باقی مانده و مشاهده میکنید، حاصل تغییرات جغرافیایی بر ساختار منارههای بلند این قلعه است.
در قسمتی از بافت قدیمی زنجان و در نزدیکی بازار اصلی این استان، مسجدی در زمان فتحعلی شاه قاجار توسط عبدالله میرزا دارا، پسر شاه ساخته شده. استفاده از کاشی های چند رنگ و طرح های گل و بوته و گچبری های منحصر به فرد در بنای مسجد جامع زنجان آن را تبدیل به مکانی زیبا کرده که نشانگر سبک معماری دوران قاجار است.
بیشتر بخوانید
عمارت ذوالفقاری نیز از بناهای دوره قاجار است؛ میتوان گفت بیشتر بناهای تاریخی زنجان پیشینه ی اولیه ای در دوران قاجار دارند. زمانی ساختمان موزه باستان شناسی زنجان مربوط به امور اداری حکمران این شهر بوده است اما در حال حاضر تبدیل به موزهای بزرگ شده که در آن مردان نمکی که مربوط به دوران هخامنشیان هستند را نیز میتوان مشاهده کرد. با این اوصاف دیدن موزه باستان شناسی زنجان هرگز خارج از لطف نخواهد بود.
این بنا با وجود قدمت بالایش هنوز بافت و ساختار خود را حفظ کرده. اما با تغییرات و مرمت مختصری روبرو شده و تزیینات اندکی چون ماکت آدمک های مومی به آن اضافه شده؛ مانند حمام وکیل شیراز. این مکان با وجود این تغییرات و تزیینات تبدیل به سفره خانه ای برای استفاده گردشگران شده است. کاشی کاری های گنبد این حمام بسیار خوش رنگ و نگار هستند.
در محور جنوبی حومه شهر و روی رودخانه زنجانرود پلی تاریخی وجود دارد که کاملا از آجر ساخته شده و در نمای داخلی بزرگترین طاقش نیز مشخصات جالبی از زمان ساختش حک شده. سازنده این پل نام خودش را روی آن گذاشت و اکنون هم در لیست آثار ملی ایران ثبت شده.
در نقاط محدودی از زمین تپه هایی رنگی میبینیم که ابتدا با خود فکر میکنیم فوتوشاپ شده اند! اما حاصل فعل و انفعالات جغرافیایی خاصی هستند که به این شکل درآمده اند. کوه و تپه های رسی زنجان شامل کوه های رنگی رنگی است که هنگام بارندگی با خیس شدن این تپه ها و کوه ها شاهد رنگهای زنده تر و واضح تری هستیم و چشم انداز شگفت انگیزی ایجاد میشود.
این دریاچه در سایت های خارجی و انگلیسی زبان هم مطرح شده و پیشنهاد شده که از آن دیدن کنید. دریاچه پری در دشتی وسیع قرار دارد که به خندقلو و شورگول هم معروف است. دریاچه خندقلو تنها دریاچه طبیعی زنجان است. آبشار شارشار نیز در شمال غربی زنجان در میان سنگ های صخره ای در منطقه تهم وجود دارد. چشم اندازی که این آبشار زلال به کمک درختان اطرافش به وجود آورده خارج از حد تصور گردشگران زیباست.
بزرگترین غار خشکی آبی جهان، غار کتله خور است که در جنوب خدابنده و در ۸۰کیلومتری استان زنجان قرار دارد. قندیل های رنگی آویزان از سقف و تونل های متعدد برای عبور و مرور بازدیدکنندگان از خصوصیات این غار است. این غار شامل سه طبقه است و هنوز بخش های حفاری نشده بسیاری دارد و میتواند ساعتها شما را مشغول تماشا نگه دارد. شباهت غار کتله خور به غار علیصدر زیاد است اما کتله خور کاملا خشک است و علیصدر غار آبی میباشد. همچنین ترکیب ستون های غار نیز درصد آهک بیشتری نسبت به دیگر غارها دارد که این خودش باعث عجیب و زیباتر بودن این غار شده.
از جاذبه های طبیعی و دیدنی های زنجان همین روز قزل اوزن است که یکی از طویل ترین رودهاست و به خاطر ترکیبات شیمیایی بسترش به رنگ قرمز است و به همین دلیل هم قزل اوزن نامیده شده. این رود از کوه های چهل چشمه در کردستان سرچشمه گرفته و آب زنجان را تامین میکند. مناطق و مناظر اطراف این رودخانه هم جذاب و دیدنی اند.
۴۵کیلومتر جنوب غرب زنجان نیز یک پیست اسکی در نزدیکی ایجرود زنجان وجود دارد که ۸۰ هکتار است و شیب های نسبتا ملایمی دارد. برای همین هم مورد استفاده مردم عادی که اسکی باز حرفه ای نیستند هم قرار میگیرد.
منبع: سایت آسمونی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.