بین الملل تابناک: توقیف اثر باستانی دو هزار ساله ایرانی در فرودگاه لندن، تصاویر ماهوارهای از تحرکات هستهای گسترده کره شمالی، یادداشت اعتراضی سفارت ایران به وزارت خارجه آذربایجان، حملات موشکی اسرائیل به سوریه و سفر وزیر خارجه سوریه به مصر پس از ۱۲ سال، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
توقیف اثر باستانی دو هزار ساله ایرانی در فرودگاه لندن
یک نشریه انگلیسی از کشف و توقیف سنگنگاره دو هزار ساله متعلق به دوران ساسانی در فرودگاه استنستد لندن خبر داد و اعلام کرد که این اثر باستانی پس از نمایش در موزه بریتانیا به ایران مرجوع میشود.
روزنامه آبزرور روز یکشنبه در گزارشی نوشت: این مجسمه تقریبا دو هزار سال پیش تراشیده شده و اثر مهمی است که اگر امروز در بازار هنر ظاهر شود، میتواند بیش از ۳۰ میلیون پوند به فروش برسد؛ اما این یک اثر باستانی است که پیشتر ثبت نشده و هرگز نمیتوان آن را فروخت.
بر اساس این گزارش، اثر یادشده که ارتفاعش کمی بیش از یک متر است، مستقیم از دل کوه یا به اصطلاح انگلیسی آن از «سنگ زنده» بریده و جدا شده است.
آبزرور نوشت: این مجسمه در مسیر قاچاق به بازار سیاه در بریتانیا بود که در فرودگاه استنستد توقیف شد. ماموران نیروی مرزی با دیدن بسته بندی شلخته آن مشکوک شده و احتمال دادند قاچاقچیان میخواستند با چنین بستهبندی وانمود کنند این یک شیء بیارزش است.
«سنت جان سیمپسون» باستانشناس ارشد موزه بریتانیا به نشریه آبزرور گفت، تاکنون ندیده در قاچاق آثار باستانی کار تا جایی پیش برود که قطعهای را از دل صخره یا کوه جدا کنند.
وی اقدام صورت گرفته را سطح دیگری از بیرحمی دانست و افزود: شما حتی میتوانید جای ماژیک را ببینید که خط کشیدهاند و بعد با دستگاه فرز سنگ را اریب بریدهاند. سپس آن را به طرزی باورنکردنی بد، در یک جعبه کوچک و تقریباً بدون محافظ بسته بندی کردند که با میخ محکم شده است.
سیمپسون این اثر باستانی را یک مجسمه سنگی منحصربهفرد توصیف کرد که مربوط به دوره امپراتوری ساسانیان است.
از نظر این باستانشناس، سنگنگاره کشف شده از جایی در استان فارس و اطراف شیراز میآید، چون سبکش به نقشبرجستههای آنجا شباهت دارد.
وی افزود: فکر میکنم این بخشی از یک سنگنگاره بزرگتر باشد و ممکن است قطعات دیگری وجود داشته باشند.
این باستان شناس انگلیسی، با اشاره به حالت ایستادن مرد در سنگنگاره میگوید، اینکه او انگشت اشارهاش را بلند کرده نشاندهنده آن است که این مرد در حضور شاه یا خاندان سلطنتی است و همین باعث میشود که او احتمال دهد این نقشبرجسته «بخشی از یک ترکیببندی بزرگتر است که شاه در سمت راست آن به تصویر کشیده شده و افراد دیگری پشت سرش قرار دارند.»
وی اضافه کرد با توجه به اینکه نوشتهای روی این سنگنگاره حکاکی نشده، تشخیص هویتش غیرممکن است اما از روی پوشش او مشخص است که فردی از طبقات بالا بوده است.
این پرونده بر اساس گزارش آبزرور، توسط پلیس اینترپل و آژانس ملی جرایم جنایی در دست بررسی قرار دارد اما تاکنون کسی دستگیر نشده است، البته روی بسته بندی مشخصات فرستنده، گیرنده و مقصد قید شده است.
این نشریه انگلیسی افزود: موزه بریتانیا از دولت ایران اجازه نمایش آن را به مدت سه ماه دریافت کرد و سپس آن را به موزه ملی تهران ارسال خواهد کرد.
در همین حال سیدمهدی حسینی متین کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن در بیانیهای اعلام کرد: ما صمیمانه امیدواریم که گسترش بیشتر همکاری بین موزه بریتانیا و سفارت ایران در لندن همچنان در مبارزه با قاچاق غیرقانونی اموال فرهنگی و حفاظت از میراث فرهنگی بشر موثر باشد.
تصاویر ماهواره ای از تحرکات هسته ای گسترده کره شمالی
تصاویر ماهوارهای ثبتشده از تأسیسات اتمی کره شمالی، نشان از افزایش فعالیتها بعد از دستور رهبر این کشور برای افزایش تولید سوخت موشک حکایت دارد.
یک اندیشکده آمریکایی روز شنبه گزارش داد که تصاویر ماهوارهای، سطح بالایی از فعالیت در سایت اصلی هستهای کره شمالی را نشان میدهد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پروژه نظارتی موسوم به «۳۸-شمال» مستقر در واشنگتن میگوید فعالیتی که بر اساس تصاویر گرفته شده در سوم و هفدهم مارس مشاهده کرده، میتواند نشان دهد که یک راکتور آزمایشی آب سبک (ELWR) در تأسیسات «یونگ بیون» در حال تکمیل و انتقال به وضعیت عملیاتی است.
در این گزارش آمده است که این تصاویر نشان میدهد که یک راکتور ۵ مگاواتی در یونگبیون به کار خود ادامه میدهد و ساخت یک ساختمان پشتیبانی در اطراف آن آغاز شده است.
علاوه بر این، تخلیه آب از سیستم خنککننده آن راکتور شناسایی شده و ساختوسازهای جدیدی نیز در اطراف کارخانه غنیسازی اورانیوم یونگبیون آغاز شده است.
به نوشته رویترز، این گزارش توضیح میدهد: «به نظر میرسد این تحولات منعکسکننده دستورالعمل اخیر کیم جونگ اون برای افزایش تولید مواد شکافتپذیر این کشور برای گسترش زرادخانه تسلیحات هستهای خود است».
یادداشت اعتراضی سفارت ایران به وزارت خارجه آذربایجان
روابط عمومی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (شنبه) ۱۲ فروردین ماه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: در پی تداوم اقدامات خارج از نزاکت و توهین آمیز توسط برخی رسانههای جمهوری آذربایجان، سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو با ارسال یادداشت اعتراض شدیدالحنی به وزارت امور خارجه این کشور، ضمن درخواست توقف این روند و جبران آن، نسبت به عواقب منفی و خسارت بار تداوم این بداخلاقی رسانهای بر مناسبات آتی دو کشور هشدار داد.
حملات موشکی اسرائیل به سوریه
یک منبع نظامی سوری بامداد امروز (یکشنبه) اعلام کرد که در تجاوز صورت گرفته توسط رژیم صهیونسیتی از شمال شرق بیروت که حمص و حومه آن را هدف قرار داد، پنج نظامی زخمی شدند.
به گزارش سانا، یک منبع نظامی تصریح کرد: حدود ساعت ۰۰:۳۵ بامداد امروز، رژیم صهیونسیتی دست به تعدی هوایی از سمت شمال شرق بیروت زد و برخی مراکز در شهر حمص و حومه آن را هدف قرار داد.
این منبع عنوان داشت: پدافندهای هوایی ما با حملات موشکی مقابله کرده و برخی از آنها را سرنگون کردند و این تجاوز به زخمی شدن پنج نظامی و وقوع برخی خسارات مادی انجامید.
این حمله اسرائیل سومین تجاوز طی ۴۸ ساعت اخیر است.
در همین حال دو منبع اطلاعاتی غربی که نامی از آنها برده نشده است گفتند حمله موشکی بامداد امروز پایگاه موشکی T4 که در غرب شهر باستانی پالمیرا واقع شده است و فرودگاه الضبعه نزدیک شهر القصیر در مرز لبنان را هدف قرار داده است.
سفر وزیر خارجه سوریه به مصر پس از 12 سال
شبکه خبری المیادین اعلام کرد که «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه پس از حدود ۱۲ سال وارد کشور مصر شد.
برپایه این گزارش، قرار است که المقداد در این سفر با «سامح شکری» همتای مصری خود دیدار کند.
پیش از این وزارت امور خارجه و مهاجران سوریه اعلام کرده بود که این سفر به دعوت سامح شکری انجام میشود و در جریان این سفر در مورد تقویت روابط دوجانبه بین دو کشور برادر و آخرین تحولات منطقه و جهان بحث و تبادل نظر خواهد شد.
وزیر امور خارجه مصر ۲۷ فوریه گذشته از دمشق بازدید کرد و پیام عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر را به بشار اسد رئیس جمهوری سوریه ابلاغ کرد.
سفر المقداد به قاهره، نخستین سفر رسمی وزیر امور خارجه سوریه به مصر از زمان آغاز بحران و توطئه خارجی این کشور در سال ۲۰۱۱ میلادی به شمار میآید.