چه کسانی می‌توانند خودروی کارکرده وارد کنند؟

کلیات واردات خودروهای کارکرده در مجلس به تصویب رسید. اما شرایط واردات خودروهای کارکرده چیست و چه کسانی می‌توانند خودروی دست دوم وارد کنند؟
کد خبر: ۱۱۷۸۹۷۸
|
۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۴ 13 June 2023
|
5220 بازدید
|
۷


 
به گزارش تابناک، تجارت نیوز نوشت: آنچه  در مجلس به تصویب رسید کلیات واردات خودروهای کارکرده بود و هنوز جزئیات این طرح تصویب و تعیین نشده است. اما پیش از این مقامات مسئول جزئیات و شرایط واردات این خودروها را اعلام کرده بودند.
 
شرط واردات خودروی دست دوم
 
به نظر می‌رسد که یکی از مهم‌ترین شرایط واردات خودروی دست دوم عمر این خودروهاست که نباید بالای پنج سال باشد. بنابراین در سال جاری اگر واردات خودروهای کارکرده آزاد و انجام شود، فقط خودروهای تولید سال ۲۰۱۸ به بعد می‌تواند وارد کشور شود.
 
شرط دیگر برای واردات خودرو این است که این خودروهای وارداتی باید استاندارد سازمان ملی استاندارد و سازمان محیط زیست را پاس کند. البته با توجه به کیفیت و استانداردهای داخلی، به نظر می‌رسد که خودروهای وارداتی باکیفیت راه سخت و دشواری برای ورود به ایران نداشته باشند. مگر اینکه ایران قرار باشد از کشوری مانند هند خودرو وارد کند که استاندارد برخی از خودروهای آن از خودروهای داخلی هم کمتر است.
 
تاکنون برای واردات خودروهای کارکرده شرط دیگری وضع نشده است. اما سوال دیگری که وجود دارد این است که چه کسانی می‌توانند خودرو وارد کنند؟
 
در ماجرای خودروهای نو، بر اساس آنچه در نهایت عنوان شد تنها خودروسازان می‌توانند خودروی نو وارد کشور کنند و واردات در ازای صادرات قطعه است. اما در ماجرای واردات خودروهای دست دوم گویا شرایط راحت‌تر است.
 
آن گونه که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، خبر داده که در قالب این طرح هر شخص حقیقی می‌تواند بدون داشتن کارت بازرگانی نسبت به واردات خودرو اقدام کند.
 
اما چندی پیش قائم‌مقام وزیر صمت این شرط را رد کرد و گفت: واردات خودرو اعم از نو و کارکرده می‌بایست در چارچوب آیین‌نامه مصوب دولت و بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه ازجمله واردات توسط واردکنندگان حقیقی و حقوقی دارای کارت بازرگانی معتبر، رعایت سقف تعیین‌شده در آیین‌نامه و رعایت منابع ارزی کشور با اولویت مصرف ارز برای کالاهای اساسی و ضروری صورت پذیرد.
 
گفته‌ای که نشان می‌دهد واردات خودروی کارکرده کار ساده‌ای نیست و هم نیاز به کارت بازرگانی دارد و هم محل تامین ارز مورد نیاز برای واردات باید مشخص باشد و ممکن است مجددا شرط واردات در ازای صادرات وضع شود. شرطی که در صورت تصویب شدن احتمالا واردات خودرو را تنها به تولیدکنندگان خودرو واگذار می‌کند. یعنی بر اساس این طرح، تنها خودروسازان و قطعه‌سازان می‌توانند خودروی دست دوم وارد کنند و نه افراد حقیقی.
 
واردات خودروی دست دوم، قیمت‌ها را کاهش می‌دهد؟
 
به گفته کارشناسان برای پاسخ این سوال باید ابتدا میزان واردات خودرو را بررسی کرد. اگر تعداد خودروهای وارداتی نو و یا کارکرده زیاد باشد، واردات می‌تواند قیمت خودروهای داخلی هم رده را کاهش دهد. اما اگر واردات محدود و اندک باشد، نمی‌تواند بر روند بازار تاثیر خاصی بگذارد.
 
 
اگر قرار باشد همین روند درباره واردات خودروهای کارکرده ادامه داشته باشد، نباید امیدوار بود که خودروی چندانی وارد کشور شود و این واردات هیچ تاثیر کاهشی بر قیمت‌ها ندارد.
 
اما اگر واردات به معنای واقعی کلمه آزاد شود، آن زمان می‌توان به کاهش قیمت‌ها امید داشت

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۷
بچه محل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
دوزار بده آش
به همین خیال باش...
ببخشید محترمانه تر از این پیدا نکردم در مورد کاهش قیمت خودرو...
آخرش هم همین گاری سازان داخلی بازار خودرو دست دوم را بدست خواهند گرفت و هم توبره می خورند و هم از آخور...
البته آقای میرسلیم هم بعنوان نماینده بی چون و چرای گاری سازان داخلی تا آنموقع فرق بین پژو 206 و لندکروز را متوجه خواهد شد...
ناشناس
|
Oman
|
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
منتظر آقای میرسلیم و دوستان باشید که اجازه بده شخص حقیقی خوذدرو وارد کنه
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
اینا حاضر نیستن از سود هنگفت فروش فرغونهای از رده خارج بی کیفیت داخلی و آشغالهای چینی بگذرن و بذارن مردم خودروی خوب سوار بشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
آقا شما چیکار دارید که فرد حقیقی منابع ارزی را از کجا تامین میکند ؟ شما قررات را بگذارید و بقیه اش را کار نداشته باشید اگر خودروسازان و بازرگانان میتوانستند درست عمل کنند که وضع ما اینگونه نبود ! زندگی مردم را با مافیا و دلالان خودرو گره نزنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
مجلس بهتر بود ورود خودروهاي برقي به كشور را با نرخ تعرفه صفر ازاد مي گذاشت و شرط آن را هم ايجاد زيرساختهاي شارژ خودرو قرار مي داد.
البته وزارت نيرو هم بايد از همين الان به فكر افزايش ظرفيت توليد برق در كشور باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
جيب اين آقايون ته نداره………ته نداره……ته نداره………دنبال چي هستين…اينا ميزارن ملت برن ماشين وارد كنن؟
بعد اين لگنها را به كي بفروشن؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
سوال بسیار بی موردی بود . یعنی شما نمی دانید چه کسانی میتوانند خودرو وارد کنن؟ یا ملت رو گوش دراز فرض کردین ؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟