به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، الهام یاوری درباره نخبه پروری و نظام آموزشی و تعداد دانش آموزان سمپادی اظهار کرد: تعداد دانش آموزان سمپادی پایه هفتم تا دوازدهم، در مجموع بیشتر از ۱۲۰ هزار نفر و کمتر از ۱۳۰ هزار نفر است. این در حالیست که تعداد کل دانش آموزان آموزش و پرورش در مقطع هفتم تا دوازدهم حدود هشت میلیون نفر است.
سرانه دانش آموزان تیزهوش "صفر" است
وی با بیان اینکه حدودا بودجه سمپاد ۱۰۰ میلیارد است، توضیح داد: این بودجه برای ستاد سمپاد است و شامل پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان ستاد و برگزاری فوق برنامههایی است که حجم آنها زیاد است و ستاد برای مدارس برنامه ریزی و اجرا میکند.هیچ سهمی از آن به مدارس سمپاد نمیرسد. در واقع مدارس سمپاد هیچ بودجه ویژهای ندارند. حتی سرانهای که مدارس معمولی و دولتی دریافت میکنند را مدارس سمپاد دریافت نمیکنند و از بودجههای تجهیز و تعمیر هم سهم کمی دارند. میتوان گفت سرانه دانش آموزان تیزهوش در کشور ما صفر است.
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین در بخش دیگر سخنان خود افزود که در حال حاضر میتوان گفت خود مردم یا همان خانواده دانش آموزان حدود ۶۰۰ میلیارد شهریه به مدارس سمپاد پرداخت میکنند.
ریس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، با اشاره به مصوبه اخیر هیات دولت در خصوص تحصیل رایگان چهار دهک درآمدی اول جامعه در مدارس سمپاد، خاطر نشان کرد: هنوز زمینه اجرایی این مصوبه محقق نشده است چراکه مصوبهای جدید اما ارزشمند است. قول دادهاند برای امسال که منابع آن در بودجه دیده نشده است این امر به عنوان هدیه ویژه رئیس جمهور پرداخت شود که تحول خیلی خیلی مثبتی است؛ البته ما قبلا هم به این افراد تخفیفات جدی میدادیم اما الان خیال خانوادهها راحت و مشکل حل میشود چراکه دغدغه پرداخت شهریه نخواهند داشت.
وی در بخش دیگر سخنانش یادآور شد: در صورت محقق شدن بودجه، این مصوبه دولت از مهرماه ۱۴۰۲ اعمال میشود.
۷۰ درصد رتبههای زیر هزار کنکور دانش آموزان سمپادی هستند
به گفته یاوری به طور میانگین ۷۰ درصد رتبههای تک رقمی کنکور و نیز ۷۰ درصد رتبههای زیر هزار کنکور دانش آموزان سمپادی هستند.
انحصار کسب رتبههای تک رقمی کنکور توسط دانشآموزان کلانشهرها، شکسته شد
معاون وزیر آموزش و پرورش درباره رتبههای تک رقمی سمپادیها در کنکور نیز یادآور شد: ما در سال گذشته از شهر یاسوج، بروجن، سبزوار، نیشابور، شهر بابک و گرگان رتبه تک رقمی کنکور داشتیم. این افتخاری خیلی بزرگ برای سمپاد است چراکه انحصار رتبههای تک رقمی در مدارس مرکزنشین و استانهای بزرگ و برخوردار و مدارس غیرانتفاعی شکسته شده است.
ریس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان درباره نحوه ورود به سمپاد بیان کرد: ما در هر یک از پایههای دوره دوم متوسطه حدود ۳۰ هزار دانش آموز داریم که از این بین ۱۸ هزار و ۷۰۰ نفر در دوره اول وارد سمپاد میشوند. یعنی از پایه ششم به هفتم که فقط آزمون هوش از دانش آموز گرفته میشود وارد سمپاد میشوند و برای دوره شش ساله تربیتی به ما میپیوندند. از سوی دیگر حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر در دوره دوم متوسطه یعنی پایه نهم به دهم به سمپاد میآیند. بخشی از آزمون این مقطع آزمون استعداد تحصیلی و بخشی استعداد تحلیلی است. البته سوالات آزمون استعداد تحصیلی عمیق و محتاج به استعداد و نه حافظه محوری است.
میانگین ضریب هوشی دانشآموزانی که در دوره ششم سمپاد پذیرفته می شوند نسبت به پذیرفته نشدهها۱۰ نمره بالاتر است
وی با بیان اینکه ما یک دوره شش ساله پیوسته تربیتی برای بچههای سمپاد طراحی کردیم، عنوان کرد: آمارهایمان نشان میدهد بچههایی که از دوره اول سمپاد همراه ما بودند به شدت موفق تر هستد. برای مثال ۳ درصد از بین کل بچههای سمپادی که در المپیاد جهانی مدال آوردند، در دوره اول هم سمپادی بودند. واقعا این دوره شش ساله بهم پیوسته است. میانگین ضریب هوشی یا IQ بچههای که در دوره ششم پذیرفته می شوند نسبت به کسانی که پذیرفته نمیشوند ۱۰ نمره بالاتر است. البته این میانگین است و ممکن است خطاهای موردی رخ دهد اما نشان میدهد آزمونهایی که میگیریم موفق و نه ضعیف است.
ماجرای شکایت از سمپاد در دیوان عدالت اداری
یاوری درباره ماجرای شکایت از سمپاد در دیوان عدالت اداری، توضیح داد: کسی در دیوان عدالت اداری از سمپاد شکایتی کرده است مبنی بر اینکه چرا برخی بچهها را در دوره اول جذب میکنید و اینها را از آزمون دوره دوم معاف میکنید؟. البته این شکایت بر اساس اطلاعات نادرست است اما طی این شکایت درخواست این بوده که بچهها را در پایان سال نهم از سمپاد اخراج و دوباره از اول دانش آموز جذب کنید. این امر در هیات عمومی دیوان عدالت اداری تصویب شده اما متکی به اطلاعات نادرست است که در متن حکم آمده است. ما تقاضای تجدید نظر کردیم و اطلاعات درست را منتقل کردیم. امیدواریم در اولین جلسه هیات عمومی که تشکیل شود، موفق به تغییر این حکم شویم.
شرط ادامه تحصیل سمپادیهای متوسطه اول در مقطع متوسطه دوم بدون شرکت در آزمون پایه دهم
معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه این شکایت و حکم بر پایه اطلاعات نادرست شکل گرفته است، خاطر نشان کرد: دانش آموزان پایه دهم سمپاد که از پایه هفتم سمپادی بودند، به شرط اینکه معدل ۱۸ داشته باشند که خیلی معدل بالایی در سمپاد است، میتوانند بدون آزمون مقطع دهم در مدارس سمپاد ادامه تحصیل دهند. بقیه دانش آموزان که معدل زیر ۱۸ کسب میکنند باید از مدارس سمپاد بروند و یا اینکه با بقیه دانش آموزان در آزمون پایه دهم شرکت کنند.
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با حضور در شبکه آموزش سیما در بخش دیگر این برنامه در پاسخ به پیشنهاد یکی از میهمانان برنامه در خصوص قرار دادن سهمیه برای دانش آموزان چهار دهک اول به منظور افزایش حضور این دهکها در مدارس سمپاد، تاکید کرد: در چنین شرایطی وقتی دانش آموز با هر سهمیهای وارد کلاسی شود که بقیه بچهها از او قوی تر هستد، با سرخوردگی، ناامیدی، تخریب و نیز کند شدن کلاس برای بقیه دانش آموزان مواجه میشود. از این رو به نظرم این امر ایده خوبی نیست.
وی درباره حمایت سمپاد از دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد نیز توضیح داد: در دو الی سه سال گذشته ما ثبت نام دانش آموزان کمیته امداد در آزمون سمپاد را رایگان کردیم. از سوی دیگر از دوستان در کمیته امداد خواهش کردیم قدری بچهها را با مفهوم تست آشنا کنند. خودمان نیز دو فعالیت انجام دادیم. اول اینکه برنامه تلویزیونی "هوشیار" ساختیم و سعی کردیم این دانش آموزان را با فضای آزمون سمپاد آشنا کنیم. سعی کردیم سبک سوالات آزمون از سوالات بازاری که میتوان آنها را با ثبت نام در کلاسها خرید، متفاوت باشد. اینها باعث شد ما در دو سال متوالی با درصد قابل توجه و بیشتر شاهد حضور این بچهها در سمپاد باشیم. این آمار سال قبل حدود ۳۰ درصد افزایش یافت و امسال حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.