تاثیر بازگشت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بر بورس

وزیر اقتصاد و امور دارایی از بازگشت محاسبه نرخ خوراک گاز صنایع به فرمول تا پایان برنامه هفتم توسعه خبر داد. بازگشت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها چه تاثیری بر بازار سرمایه خواهد داشت؟
کد خبر: ۱۱۹۰۹۱۷
|
۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۴ 02 September 2023
|
2298 بازدید

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، سید احسان خاندوزی با انتشار نامه محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور درخصوص بازگشت نرخ خوراک به روش محاسبه با فرمول، در صفحه توئیتر خود نوشت: همانطور که هفته قبل خبررسانی شد و با هدف تقویت و پیش بینی پذیری اقتصاد، دولت تا پایان برنامه هفته، روش محاسبه نرخ خوراک گاز صنایع را فرمول بازگرداند.

خبر مهم خاندوزی درباره نرخ خوراک |تاثیر بازگشت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بر بورس  

متن نامه به شرح زیر می‌باشد:

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۵/۲۲ به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های نفت، امور اقتصادی و دارایی، نیرو، تعاون کار و رفاه اجتماعی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران سازمان هدفمند‌سازی یارانه‌ها و سازمان برنامه و بودجه کشور و پیرو جلسات با صنایع و مجامع مختلف از جمله پتروشیمی‌ها و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای جزء (۱) بند (الف) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور تصویب کرد تصویب نامه شماره ۱۶۸۵۰ م ت ۶۱۱۶۹ هـ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۲۹ ضمن خروج ازطبقه بندی محرمانه به شرح ذیل اصلاح میگردد:

الف - متن زیر جایگزین بند (۱) میشود-۱ نرخ پایه خوراک گاز واحد‌های پتروشیمی تا پایان برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بر اساس ابلاغیه شماره ۲/۵۰۳۲۸۰-۲۰ مورخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۶ وزارت نفت به شرح زیر تعیین میشود به نحوی که:

یک- قیمت گاز در بازار تعیین شده از پنجاه هزار (۵۰۰۰۰) ریال کمتر نشود از میانگین ماه قبل قیمت صادراتی گاز ایران بیشتر نشود.

دو - نرخ خوراک گاز واحد‌های تولید متانول مشروط به تسویه بهای خوراک طی سی روز پس از دریافت صورتحساب معادل نود و پنج درصد (۹۵) نرخ پایه تعیین گردد.

ب- بند (۲) به شرح ذیل اصلاح میشود:-۲- نرخ سوخت گاز واحد‌های پتروشیمی، پالایشگاهها، تلمبه خانه‌ها و واحد‌های احیای فولاد (به استثنای واحد‌های کوره بلند) معادل شصت درصد (۶۰)، واحد‌های تولید فلزات (شامل واحد‌های احیای کوره بلند) چهل و پنج درصد (۴۵) واحد‌های تولید سیمان پانزده درصد (۱۵) و سایر واحد‌های صنعتی ده درصد (۱۰) نرخ پایه خوراک گاز واحد‌های پتروشیمی تعیین می‌شود. پ- دو بند به شرح ذیل به عنوان بند‌های (۳) و (۴) به مصوبه الحاق می‌شود:

به منظور تنظیم بازار روغن موتور شوینده‌ها نوشیدنی‌ها و صنعت نساجی قیمت پایه روغن پایه لوبکات، آلکیل بنزن، خطی پلی اتیلن ترفتالات و پلی استایرن در بورس کالا به تشخیص کارگروهی متشکل از وزارت خانه‌های نفت، صنعت معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی از طریق تعدیل بهای خوراک دریافتی تولید کنندگان این محصولات تعدیل خواهد شد. قیمت پایه عرضه تلفیقی از اجرای این بند مستثنی است.

 تعرفه گاز طبیعی تاسیسات گردشگری و صنایع دستی دارای پروانه بهره برداری از وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی مشابه تعرفه سال ۱۴۰۱ محاسبه و اخذ میگردد

تاثیر بازگشت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بر بورس

یک تحلیلگر اقتصادی گفت: با بازگشت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به فرمول هم جذب سرمایه‌گذار در صنعت پتروشیمی افزایش می‌یابد و هم خوراک با قیمت منطقی‌تری در اختیار واحد‌های پتروشیمی قرار می‌گیرد.

محمد پورتدین، تحلیلگر اقتصادی در پاسخ به این پرسش که بازگشت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به فرمول چه تاثیری بر صنعت پتروشیمی و کلیت بازار دارد گفت: به دنبال این موضوع، سرمایه گذار ضمن نگاه بلندمدت، سرمایه‌گذاری مناسب‌تری را می‌تواند در این صنعت و بازار سرمایه داشته باشد.

وی عنوان کرد: در همین راستا جذب سرمایه‌گذار در صنعت پتروشیمی حتما افزایش یافته و افزون بر این، نفت خام و یا نرخ خوراک گاز با قیمت منطقی‌تر در اختیار واحد‌های پتروشیمی قرار می‌گیرد.

پورتدین تاکید کرد: به طور قطع، سرمایه گذاران بیشتری به سوی صنعت پتروشیمی جذب شده و تاثیر آن بر بازار سرمایه مثبت ارزیابی می‌شود.

این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از ۴۰ درصد بازار سرمایه به صنعت پتروشیمی اختصاص دارد؛ اگر صنعت نفت و فرآورده‌های نفتی را هم جزو این صنعت در بازار سرمایه بدانیم، به طور حتم بالغ بر ۵۰ درصد بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد؛ صنعتی که ۵۰ درصد بازار سرمایه را در دست دارد، اگر افق سرمایه‌گذاری برای آن روشن و شفاف باشد، قطعا تأثیر مثبتی بر کلیت بازار سرمایه خواهد داشت.

پورتدین درباره نرخ تسعیر و تاثیر آن بر بازار سرمایه اظهار کرد: زمانی که نرخ دلار آزاد با نرخ دولتی حدود ۲۰ درصد اختلاف دارد، این اختلاف باعث رانت‌هایی خاص برای افرادی خاص که دسترسی به منابع دارند، خواهد شد. بنابراین، اگر بتوان رانت‌ها را کنترل و یا اختلاف نرخ را از بین برد، صنعت مورد نظر شفاف‌تر شده و می‌توان محاسبه سودآوری آن‌ها را با کیفیت بیشتر انجام داد تا منابع مالی کمتری هدر برود.

تحلیلگر اقتصادی افزود: به طور قطع نرخی که براساس عرضه و تقاضای واقعی باشد و به صورت شناور مدیریت شود، تاثیر مثبتی هم بر صنعت پتروشیمی و هم برای تمام صنایع دلار محور خواهد داشت

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟