بین الملل تابناک: اعزام دومین ناو هواپیمابر آمریکا به شرق مدیترانه، هشدار آمریکا درباره حمله قریب الوقوع جمهوری آذربایجان به ارمنستان، دیدار امیرعبداللهیان با رهبران حماس و جهاد اسلامی فلسطین در قطر، حمله هوایی اسرائیل به فرودگاه حلب سوریه و آغاز رزمایش بزرگ ژاپن و آمریکا، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعزام دومین ناو هواپیمابر آمریکا به شرق مدیترانه
در ادامه کمکهای نظامی آمریکا به رژیم موقت صهیونیستی برای حمله به نوار غزه و جنگ با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس»، دومین ناو هواپیمابر این کشور هم راهی منطقه غرب آسیا شد.
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا بامداد یکشنبه گفت: «دستور حرکت ناو هواپیمابر آیزنهاور به شرق مدیترانه را صادر کردم.»
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، آستین در این باره توضیح داد: «حرکت ناو هواپیمابر دوم، بخشی از تلاشهای ما برای جلوگیری از خصومتها علیه اسرائیل یا گسترش دامنه جنگ است.»
وی همچنین افزود: «افزایش استقرار نیروهای ما نشان دهنده تعهد قاطع ما به امنیت اسرائیل و عزم ما برای جلوگیری از هر کشور یا نهادی است که به دنبال تشدید جنگ است.»
هشدار آمریکا درباره حمله قریب الوقوع جمهوری آذربایجان به ارمنستان
وزیر خارجه آمریکا از احتمال حمله جمهوری آذربایجان به ارمنستان در هفتههای آینده خبر داد.
به نوشته وبگاه «حتق» به نقل از وبگاه «پولیتیکو» «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده در روزهای اخیر به گروهی از قانونگذاران کنگره گفته در حال پیگیری این احتمال است که آذربایجان به زودی به ارمنستان حمله کند.
بر اساس این گزارش، به دنبال تماس تلفنی گروهی از قانونگذاران حزب دموکرات به بلینکن در مورد اقدامات احتمالی علیه جمهوری آذربایجان، بلینکن پاسخ داد که وزارت خارجه آمریکا به دنبال راه هایی برای مقابله با جمهوری آذربایجان است و قصد ندارد، معافیت طولانی مدتی را که به آمریکا اجازه میدهد به باکو کمک نظامی کند، تمدید نماید. به گفته بلینکن، احتمال حمله جمهوری آذربایجان به ارمنستان در هفتههای آینده وجود دارد.
این در حالی است که رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در روزهای گذشته در مورد چشم انداز صلح در «قفقاز جنوبی» سخن گفت.
«الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در نشست شورای وزیران امورخارجه سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در شهر «شوشا» گفت: اکنون شرایط تاریخی برای عادی سازی روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان، امضای معاهده صلح و تبدیل منطقه قفقاز جنوبی به فضای صلح و همکاری ایجاد شده است.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان تاکنون دو نوبت جنگ خونین داشتهاند. در جریان جنگ دوم، ارتش جمهوری آذربایجان موفق شد بخشی از نواحی را از ارمنستان باز پس بگیرد. ارتش این کشور در هفتههای اخیر نیز بخشی از منطقه قرهباغ ارمنینشین را به کنترل خود درآورد.
در پی این عملیات، جمهوری خودخوانده قرهباغ کوهستانی اعلام انحلال کرد و تقریباً همه ساکنان ارمنی این منطقه به ارمنستان گریختند.
بعد از این رویدادها ارمنستان از گفتوگو با طرف آذربایجانی سر باز زده اما یک رسانه جمهوری آذربایجان مدعی شد نخستوزیر ارمنستان با پیشنهاد رئیسجمهور جمهوری آذربایجان و برگزاری نشستی در قالب گروه ۳+۳ در تهران موافقت کرده است.
دیدار امیرعبداللهیان با رهبران حماس و جهاد اسلامی فلسطین در قطر
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ـ که در چهارمین مقصد سفرش به منطقه در دوحه حضور دارد ـ با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) دیدار و گفتوگو کرد؛ این دیدار بعد از تحولات اخیر در فلسطین و عملیات طوفان الاقصی و حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه صورت میگیرد.
امیرعبداللهیان پیش از این هم با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر دیدار و گفتوگو کرده بود.
وزیر امور خارجه در دیدار با همتای قطری گفت: در صورت ادامه جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم و شهروندان فلسطین، هیچ کس نمی تواند تضمین کند که شرایط در منطقه به همین شکل بماند.
حمله هوایی اسرائیل به فرودگاه حلب سوریه
رسانههای محلی بامداد یکشنبه از به گوش رسیدن صدای انفجار مهیب در آسمان استان حلب خبر دادند.
برخی گزارشهای غیررسمی نیز از حمله جنگندههای رژیم موقت صهیونیستی به فرودگاه حلب حکایت دارد.
دقایقی بعد سخنگوی ارتش رژیم تروریست صهیونیستی گفت که مواضع شبهنظامیان در استان حلب را هدف قرار دادهاند.
وی همچنین افزود: رئیس ستاد کل ارتش این رژیم دستور حمله به فرودگاه بینالمللی حلب در پاسخ به شلیک موشک از سوریه به فلسطین اشغالی را صادر کرده است.
منابع آگاه سوری میگویند در حالی که فرودگاه حلب صبح روز شنبه فعال شده بود، اصابت موشکهای صهیونیستها به باند فرود، بار دیگر این فرودگاه را از خدمت خارج کرده است.
گفته میشود، جنگندههای رژیم تروریست صهیونیستی از فراز دریای مدیترانه در شرق قبرس، چند فروند موشک به فرودگاه حلب شلیک کرده است.
همزمان صدای انفجارهایی که در لاذقیه شنیده شده، مربوط به تلاش سامانههای پدافندی ارتش سوریه برای جلوگیری از رسیدن موشکهای متجاوز به حلب است.
آغاز رزمایش بزرگ ژاپن و آمریکا
شبکه تلویزیونی دولتی ان اچ کی ژاپن شنبه گزارش داد که توکیو و واشنگتن رزمایش بزرگی را در استانهای جنوب شرقی کیوشو و اوکیناوا و جزیره شمالی هوکایدو برای تمرین دفاع از جزایر دور افتاده آغاز کردند.
در این گزارش آمده است: این رزمایش مشترک که حدود ۶ هزار و ۴۰۰ تن از نظامیان ژاپنی و آمریکایی در آن شرکت دارند، تا پایان ماه جاری (میلادی) ادامه خواهد داشت و در این رزمایش، ارتش ایالات متحده برای اولین بار در جزیره ژاپنی ایشیگاکی ژاپن که در نزدیکی جزیره تایوان قرار گرفته است، مستقر خواهد شد.
این گزارش میافزاید: در این رزمایش از هواپیمای نظامی آمریکایی اُسپری وی-۲۲ برای تمرین تخلیه سربازان مجروح استفاده خواهد شد.
در این گزارش آمده است: این رزمایش مشترک در واکنش به افزایش فعالیت محلی چین انجام میشود و نیروهای زمینی دفاعی ارتش ژاپن و تفنگداران دریایی ایالات متحده در آن مشارکت دارند.
توشیکازو یامانه، فرمانده نیروی زمینی ارتش غرب ژاپن در مراسم افتتاحیه این رزمایش که در شهر کوماموتو برگزار شد، گفت: اجرای این رزمایش ارتباط مستقیمی با امنیت ژاپن و منطقه هند و اقیانوس آرام دارد.
به گفته شبکه تلویزیونی ان اچ کِی، مقامات استان اوکیناوا از وزارت دفاع ژاپن خواستند با اندیشیدن تدابیر لازم، تاثیرات برگزاری این رزمایش را بر زندگی ساکنان این استان به حداقل برسانند.