بین الملل تابناک: ششصد و بیست و چهار روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزارت دفاع روسیه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که ارتش این کشور در مسیر دونتسک ۶ حمله نیروهای کییف را دفع کرد و اوکراین بیش از ۲۴۰ سرباز و ۳۱ پهپاد را در ۲۴ ساعت گذشته از دست داد.
در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: «مجموع تلفات دشمن در مسیر دونتسک بیش از ۲۴۰ سرباز کشته و زخمی، یک تانک، یک خودروی جنگی پیادهنظام، ۲ دستگاه خودرو و یک هویتزر Msta-B بوده است.»
به گفته این وزارتخانه، روسیه در جهت جنوب دونتسک، ۲ دستگاه خودرو و یک هویتزر ردیابی خودکششی کراب (Krab) ساخت لهستان را از بین برده است.
وزارت دفاع روسیه همچنین خبر داد که سامانههای پدافند هوایی این کشور ۲ موشک از سامانههای هیمارس (HIMARS) و ویلخا (Vilkha) را رهگیری و ۳۱ پهپاد اوکراینی را در ۲۴ ساعت گذشته منهدم کردند.
شبکه خبری «سیانان» نیز گزارش داد که مزدوران خارجی در ارتش اوکراین هنگام درگیریهای شدید، قرارداد خود را فسخ کردهاند.
دیمیترو کوستیوک ستوان ارتش اوکراین در این باره گفت: جوخه من با کمبود نیرو مواجه بود و از همین رو، جنگجویان خارجی به ما پیوستند. آنها [نیروهای خارجی] درک نمیکنند که وارد چه چیزی میشوند. نمیدانند که چقدر توپخانه وجود دارد و تمام روز، زیر آتش هستیم.
وی ادامه داد: آنها برخلاف اوکراینیها، به راحتی میتوانند قراردادشان را فسخ کنند و برای [نیروهای] من این موضوع بسیار اتفاق افتاد.
از سوی دیگر خبرگزاری اسپوتنیک به تازگی با اشاره به «وابستگی فزاینده اوکراین به مزدوران خارجی»، نوشت: پس از شکست «حمله تابستانی» ارتش اوکراین که تخمین زده میشود تلفات نیروهای کییف بیش از ۹۰ هزار نفر باشد، خطوط اوکراین همچنان پا برجاست و یکی از عوامل اصلی آن، حضور هزاران مزدور خارجی در ارتش اوکراین است.
سفیر سابق اوکراین در آمریکا گفت، اوکراین باید برای یک بحران سیاسی احتمالی در ایالات متحده آماده شود؛ بحرانی که میتواند کمکهای نظامی بیشتر به کییف را تضعیف کند.
«والری چالی» سفیر سابق اوکراین در آمریکا طی مصاحبهای با تلویزیون اوکراینی «اسپرسو» بیان کرد: دولت ما خوشبینانهترین سناریو را در نظر دارد اما آنچه اکنون در حال رخ دادن است، بدترین سناریو میباشد.
او که از سال ۲۰۱۵ الی ۲۰۱۹ سفیر اوکراین در آمریکا بود، با اشاره به جمهوریخواهان و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا افزود: ما نمیدانیم در آینده چه پیش خواهد آمد اما مشخص است که کمکهای آمریکا به اوکراین کاهش پیدا خواهد کرد. البته انتظار دارم این کمکها تا فصل تابستان به طرز چشمگیری کاهش نیابد.
والری چالی ضمن هشدار نسبت به «بحران سیاسی احتمالی» در آمریکا تاکید کرد: اما اکنون باید به پاییز سال آینده فکر کنیم؛ هنگامی که ایالات متحده احتمالا وارد بحران سیاسی خواهد شد و این موضوع، بودجه و کمکها به اوکراین را دشوار خواهد ساخت.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه، یک روز مانده به موعد تعطیل شدن نهادهای دولتش با امضای یک لایحه بودجه موقت دیگر جلوی تعطیلی آنها را گرفت.
با امضای این لایحه بودجه موقت توسط جو بایدن، نزاع با جمهوریخواهان کنگره بر سر بودجه فدرال به سال آینده میلادی کشیده شده و بنبست بر سر کمکهای واشنگتن برای اوکراین و رژیم صهیونیستی در کنگره نیز همچنان ادامه مییابد.
سخنگوی کرملین گفت: دولت روسیه موفق شد از فروپاشی اقتصادی که کشور را پس از اعمال تحریمهای بیسابقه در سال ۲۰۲۲ تهدید میکرد، جلوگیری کند.
خبرگزاری تاس نوشت: دیمیتری پسکوف در مصاحبه با برنامه «مسکو. کرملین. پوتین» (کانال تلویزیونی روسیه ۱) گفت که (بعد از اعمال تحریمهای بیسابقه) خطر فروپاشی (اقتصادی) وجود داشت و ما واقعا باید همه منابع و نیروهای داخلی خود را بسیج میکردیم تا از این فروپاشی جلوگیری کنیم.
سخنگوی کرملین خاطرنشان کرد که در آن زمان اقتصاد روسیه تحت فشار تحریمهای بیسابقه آسیب دید.
پسکوف با بیان این که هیچ کشوری در جهان با چنین تهدیدی مواجه نبوده است و قاعدتا هیچ کشوری در جهان نمیتواند در برابر چنین ضربهای مقاومت کند، افزود: روسیه نه تنها توانست وضعیت موجود را تثبیت کند بلکه به سمت «روند رشد» حرکت کرد.
وزیر خارجه مجارستان میگوید که بسیاری از سیاستمداران عالیرتبه اتحادیه اروپا وقتی پای جنگ اوکراین و روسیه به میان میآید، «ارتباطشان با واقعیت» را از دست میدهند!
به گزارش راشاتودی، پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه مجارستان با اشاره به رویکرد غیرواقعبینانه بسیاری از سیاستمداران اروپایی نسبت به جنگ روسیه و اوکراین، گفت که به نظر میرسد «آنها فکر میکنند جنگ اوکراین یک بازی ویدئویی است!»
مجارستان خلاف سایر کشورهای اتحادیه اروپا، از تامین کمک یا سایر تسلیحات نظامی مرگبار به اوکراین خودداری و همواره تاکید کرده است که بر یافتن راهحلی دیپلماتیک و صلحآمیز برای خاتمه دادن به جنگ تمرکز دارد.
سیارتو با اشاره به بازی ویدئویی مشهور و چندنفره «فورتنایت» گفت: بخش قابل توجهی از سیاستمدارهای برجسته اروپایی عملا عقل سلیم را از دست دادهاند. برخی خودشان را در (بازی) فورتنایت تصور میکنند!
وی افزود: آنها مبتلا به روانپریشی نظامی هستند و به علتی نامعلوم، معتقدند که محمولههای تسلیحاتی میتواند پیامآور صلح باشد! برای ما روشن است که بهجای سلاح به صلح نیاز داریم. هرکسی که به همسایه ما سلاح ارسال کند، جنگ را طولانی میکند.
وزیر خارجه مجارستان تاکید کرد: هر چه جنگ طولانیتر شود، انسانهای بیشتری میمیرند و ویرانی بزرگتری برجا خواهد ماند.
بوداپست تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه را بهشدت مورد انتقاد قرار داده است. ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان این تحریمها را شکست توصیف و تاکید کرده که محدودیتهای اعمالی علیه روسیه، صرفا به تشدید بحران انرژی و افزایش تورم در سراسر قاره اروپا منجر شده است.
اوربان اوایل ماه جاری گفت که کییف «سالهای سال تا پیوستن به اتحادیه اروپا فاصله دارد.» اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ و بلافاصله پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در این کشور، درخواست پیوستن به این بلوک را مطرح کرد و امیدوار است روند الحاق با عملیات نظامی جاری مسکو، تسریع شود.
حملات سنگین ارتش روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین
منابع خبری بعد از ظهر یکشنبه به وقت تهران از تداوم حملات هوایی روسیه به زیر ساختهای اوکراین خبر دادند.
وبگاه «پراودا» نوشت، روسیه به یک انبار نفت در استان «اودسا» آسیب رساند. علاوه بر این، حملات روسیه بر تاسیسات انتقال برق در برخی استانهای اوکراین تأثیر گذاشته است . یک خط لوله انتقال گاز در یکی از مناطق استان «دنیپروپتروفسک» هدف حملات هوایی روسیه قرار گرفت.
یک مقام ارشد دولت اوکراین اخیرا گفت که ارتش روسیه تنها در 2 روز موفق شده ۳۰ درصد زیر ساختهای انرژی این کشور را تخریب کند.
«هرمان هالوشچنکو» وزیر انرژی اوکراین در مصاحبهای با شبکه خبری «سیانان» گفت، روسیه در حملات موشکی خود در روزهای دوشنبه و سه شنبه، حدود ۳۰ درصد از زیرساختهای انرژی اوکراین را هدف قرار داد.
هالوشچنکو با مطرح کردن نیاز به دریافت سامانههای پدافند هوایی برای مقابله با روسیه گفت: «ما این پیام را به شرکای خود میفرستیم که باید از آسمان خود محافظت کنیم.»
بر اساس این گزارش، تاسیسات انتقال برق در استانهای «ژاپروژیا» و اودسا در جریان حملات روسیه آسیب دیدند و ۴۱۶ شهرک در خاموشی بهسر میبرند. ۶۳ شهرک در استان ژاپروژیا نیز به دلیل بمباران روسیه بدون برق باقی مانده است. برق ۶ شهرک در استان «چرنیهیو» نیز به طور کامل قطع شد.
اوکراین از مردم خواسته از وسایل خانگی مانند اجاق گاز و ماشین لباسشویی برای صرفه جویی در مصرف برق استفاده نکنند زیرا ممکن است با توجه به حملات هوایی روسیه میلیونها نفر با خاموشی مواجه شدند.
حمله یک پهپاد اوکراینی به پایتخت روسیه
وزارت دفاع روسیه بامداد یکشنبه اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور یک پهپاد اوکراینی را بر فراز منطقه مسکو منهدم کرد.
این وزارتخانه در بیانیهای گفت: ساعت یک بامداد یکشنبه به وقت محلی، تلاش رژیم کییف برای انجام حمله تروریستی به خاک روسیه با استفاده از یک پهپاد ناکام ماند. پدافند هوایی یک پهپاد را بر فراز «بوگوردکسکوی» در خارج از مسکو نابود کرد.
اوکراین در ماههای اخیر حملات پهپادی متعددی را در روسیه انجام داده است که شماری از این پهپادها توسط سامانههای پدافند هوایی روسیه منهدم شدهاند.
زلنسکی ۳۷ نهاد و ۱۰۸ فرد مرتبط با روسیه را تحریم کرد
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین ۳۷ نهاد و ۱۰۸ فرد مرتبط با روسیه را تحریم کرد و گفت که هدف از این اقدام مبارزه با «تروریسم روسیه» و ربوده شدن کودکان از اوکراین است.
زلنسکی شنبه شب در پیامی ویدیویی اظهار کرد: ما فشار دولتی بر این افراد و نهادها را افزایش میدهیم و هر کدام از آنها باید پاسخگوی اقدامات خود باشند.
زلنسکی مشخصا به اقدامات این افراد و نهادها اشاره نکرد. اما طبق فرمانی که صادر کرده است تحریم افراد، ۱۰ سال و تحریم نهادهای غیرانتفاعی از جمله «بنیاد کودکان روسیه» پنج سال طول میکشد.
رئیس جمهوری اوکراین گفت که فهرست تحریمها شامل افراد و نهادهایی است که «در ربایش و انتقال کودکان اوکراینی از مناطق اشغالی این کشور» نقش داشتند. به گفته او، افراد تحریمی «به شیوههای گوناگون به ترور علیه اوکراین کمک کردند.»
دمیترو تاباچنیک وزیر پیشین آموزش و علوم اوکراین و میکولا آزاروف نخست وزیر پیشین این کشور از جمله افرادی هستند که تحریم شدهاند.
اوکراین مدعی است که ۲۰ هزار کودک بدون رضایت والدین و اولیای آنها به روسیه یا مناطق تحت کنترل روسیه برده شدهاند که بر اساس تعریف سازمان ملل از نسلکشی، مصداق جرایم جنگی است.
دانشگاه ییل آمریکا نیز پنجشنبه نتایج تحقیقی را منتشر کرد که در آن آمده است بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ کودک اوکراینی ۶ تا ۱۷ ساله به ۱۳ مرکز در بلاروس منتقل شدهاند.
این گزارش توسط گروهی که بودجه خود را از وزارت خارجه آمریکا دریافت میکند، نوشته شده و حاکی است که انتقال این کودکان با هماهنگی میان ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو روسای جمهوری روسیه و بلاروس انجام شده است.