در نخستین جلسه ستاد آفریقا در دولت سیزدهم به ریاست معاون اول رئیس جمهور مطرح شد

عزم جدی دولت برای احیا و گسترش روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی/ افزایش سه برابری حجم روابط تجاری با آفریقا در دو سال گذشته

در نخستین جلسه ستاد آفریقا در دولت سیزدهم به ریاست معاون اول رئیس جمهور، بر شناسایی ظرفیت های کشورهای آفریقایی برای توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی تاکید شد و دکتر مخبر دبیرخانه ستاد آفریقا را مکلف کرد نقشه راهی دقیق و برنامه ای منسجم برای گسترش همکاری های اقتصادی به تفکیک هر یک از کشورهای آفریقایی تدوین و ارائه کند.
کد خبر: ۱۲۰۶۱۳۴
|
۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۳ 22 November 2023
|
2598 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی ، محمد مخبر در این جلسه که با حضور وزرای نفت،‌ جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت،‌ تعاون، کار و رفاه اجتماعی،‌ رئیس کل بانک مرکزی و سایر مسئولین دستگاه های ذیربط برگزار شد،‌ از کشورهای آفریقایی بعنوان فرصتی غیرقابل تردید برای توسعه مناسبات تجاری یاد کرد و افزود: هیچ جای دنیا به اندازه آفریقا برای ما فرصت نیست اما علی رغم زمینه های فرهنگی، ظرفیت ها و توانمندی های موجود، در قاره آفریقا به لحاظ مراودات و فعالیت های اقتصادی تاکنون موفق نبوده ایم و اگرچه در دولت مردمی همکاری های اقتصادی با کشورهای آفریقایی احیا و سه برابر شده است اما هنوز نتوانسته ایم از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کنیم.

معاون اول رییس جمهور تقویت بخش آفریقای وزارت امور خارجه به جهت فعال سازی نمایندگی های جمهوری اسلامی در کشور های آفریقایی را مورد تاکید قرار داد و افزود:‌ دستگاه های دیپلماسی کشورمان باید رایزنی های لازم را برای افزایش مراودات تجاری با کشورهای آفریقایی و همچنین آسیب شناسی کاستی های گذشته انجام دهد.

وی همچنین نیازسنجی کشورهای آفریقایی برای توسعه صادرات و افزایش واردات محصولات قابل تامین از آفریقا را گامی در جهت ارتقاء مناسبات تجاری ایران با کشورهای آفریقایی دانست و گفت: فعال کردن بخش خصوصی برای توسعه مناسبات تجاری با آفریقا امری مهم و ضروری است و لازمه تحقق آن نیز فراهم شدن بسترهای حمل و نقل شامل کشتیرانی و هواپیمایی و مبادلات پولی و بانکی فیمابین است.

دکتر مخبر با اشاره به صادرات اقلام دارویی از ایران به برخی کشورهای آفریقایی خاطر نشان کرد: توسعه صادرات دارو به کشورهای آفریقایی و همچنین کشت فراسرزمینی در آفریقا از زمینه های مهم همکاری در جهت گسترش روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی است که باید به طور جدی مورد توجه و در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به ظرفیت ۳۲۰ میلیارد دلاری در آفریقا برای خدمات فنی و مهندسی از وزراتخانه های مربوطه خواست تا با همکاری شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی ظرفیت های موجود را احصا و از این بازار کار مناسب برای رونق بخش های مهندسی و فنی کشور بیشترین استفاده را ببرند.

معاون اول رئیس جمهور روسای کمیسیون های همکاری مشترک با کشورهای آفریقایی را مکلف کرد با محوریت معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جلساتی را به صورت مستمر برگزار و ضمن بررسی فرصت ها و مزیت های کشورهای آفریقایی، برنامه ای مشخص برای گسترش مراودات تجاری با آفریقا تدوین کنند.

وی همچنین بر لزوم تدوین پیوست فرهنگی برای فعالیت های اقتصادی میان ایران و کشورهای آفریقایی تاکید کرد و افزود: پیوست فرهنگی زمینه شکل گیری روابط اقتصادی پایدار را فراهم می کند که لازم است این موضوع نیز مورد توجه دستگاه های مرتبط قرار گیرد.

در این جلسه که رئیس سازمان توسعه تجارت،‌ مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و نمایندگان سایر دستگاه های مرتبط نیز حضور داشتند، گزارش های مختلفی از آخرین وضعیت همکاری های اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی و همچنین ظرفیت ها و مزیت های موجود برای توسعه روابط تجاری ارائه و مقرر شد معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بعنوان دبیر ستاد آفریقا جلساتی را با دستگاه ها و مسئولین ذیربط بصورت مستمر برگزار و نقشه راهی منسجم و دقیق برای توسعه همکاری های تجاری به تفکیک با همه کشورهای آفریقایی تدوین کنند.

همچنین گزارشی از آخرین وضعیت برگزاری اجلاس همکاری های بین المللی ایران و آفریقا به میزبانی جمهوری اسلامی و آمادگی ۳۵ کشور ارائه و مقرر شد هماهنگی های لازم برای برگزاری هرچه سریع تر آن صورت پذیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟