به گزارش «تابناک»؛ آنچنان که مورد اشاره قرار گرفت، در میان اخبار و حوادثی که در هفته گذشته در فضای مجازی مطرح شد، تعدادی از اخبار برای مدت قابل توجهی در کانون توجهات قرار داشتند که در این بسته خبری به اهم آنها اشاره میشود. با این توضیح، علاوه بر اشاره به اصل موضوع و یا خبر، تلاش میکنیم تا مقداری نیز در مورد چرایی ترند شدن و جزئیات آن توضیح دهیم.
طی هفت روز گذشته، هوای بسیاری از مناطق کشور یکباره به سمت سردتر شدن رفت و با توجه به عدم بارش قابل توجه، شاهد تشدید آلایندههای جوی در کلانشهرها بودیم که متاثر از پدیده وارونگی دما رخ میدهد.
به دنبال این موضوع، شائبههایی مبنی بر تعطیلی ادارات و مدارس به ویژه در شهر تهران در فضای مجازی مطرح میشود که همین موضوع سبب شده تا عبارت تعطیلی مدارس و ادارات بخاطر آلودگی هوا مورد توجه کاربران قرار بگیرد.
در همین خصوص رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه تعطیلی مدارس در ایام تشدید آلودگی هوا، راهکاری برای کاهش آلودگی هوا نیست، به رسانهها گفت: هدف از تعطیلی مدارس، کاهش مواجهه دانش آموزان با آلودگی هوا و همچنین کاهش حضور مردم در خیابان و در معرض قرار گرفتن آنها با آلایندهها است.
رفیعی با اشاره به تعطیلی مدارس در برخی نقاط کشور و فعالیت آنها به صورت غیر حضوری به دلیل تشدید آلودگی هوا تاکید کرد: قطعاً تعطیلی مدارس راهکاری برای کاهش آلودگی هوا نیست؛ چه بسا در دوران کرونا نه تنها مدارس بلکه دانشگاهها و اماکن عمومی نیز تعطیل یا غیر حضوری دایر بودند، اما شاهد بودیم که آلودگی هوا کاهش پیدا نکرد.
درگذشت پروانه معصومی در ششم آذر ماه سال جاری سبب شد تا خیلی زود نام این هنرمند مردمی کشورمان نیز به یکی از عناوین پربازدید و پرکاربرد فضای مجازی تبدیل شود.
در این خصوص برخی عبارات مرتبط مانند دیدار ایشان با رهبر انقلاب و نیز مواضع ایشان در ایام اغتشاشات ۱۴۰۱ نیز در کانون توجهات قرار گرفت.
مرحوم معصومی در واکنش به اغتشاشات ۱۴۰۱ با انتشار پیامی نوشت: «انقلاب اسلامی ما را از بند ظلم و اسارت نفس رها کرد و تا آخریننفس برای حفظش میجنگیم.
توکل میکنم به آن زندهای که هر گز نمیمیرد.»
ببینید
صحبتهای پروانه معصومی با رهبر انقلاب
در روزهای گذشته، خبری عجیب و البته ترسناک در فضای مجازی شایع شد که ناظر بر شیوع بیماری جدید تنفسی در کشور چین بود.
انتشار اخباری کوتاه از این موضوع در رسانههای ایرانی کافی بود تا موجی از نگرانی در میان کاربران فضای مجازی ایجاد شود و عبارت بیماری جدید تنفسی در چین در کانون توجه کاربران قرار بگیرد.
در تازهترین خبرها در این خصوص سخنگوی وزارت بهداشت چین در خصوص نگرانیهای سازمان بهداشت جهانی، خاطرنشان کرد که ویروس «آنفلونزا» موجب تشدید بیماریهای تنفسی در این کشور شده است و ویروس جدیدی در کار نیست.
رسانههای چینی در گزارشی اعلام کردند که از روز سهشنبه (۳۰ آبان) پکن وارد دوره بیماریهای تنفسی شد، به طوری که تعداد کسانی که دچار بیماری آنفلونزا شدهاند، در حال افزایش است. کارشناسان مرکز پیشگیری و کنترل بیماری پکن در این خصوص تاکید کردند، «آنفلونزا، آدنوویروس و ویروس سنسیشیال تنفسی» سه ویروسی هستند که در کودکان بیمار مشاهده شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: به ندرت پیش میآید که سازمان جهانی بهداشت درخواست اطلاعاتی بیشتری از کشورها کند، اما افزایش بیماری تنفسی در پکن موجب شده تا مقامات این سازمان از روش مکانیسم حقوق بین الملل درخواست اطلاعات بیشتری از مقامات چینی شده است.
هنوز اخبار غزه و جنگ حماس و اسراییل مورد توجه کاربران فضای مجازی است و تحولات نوار غزه به شدت از سوی کاربران مورد توجه قرار میگیرد.
در تازهترین خبرهای مهم در مورد تحولات نوار غزه اعلام شد که گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در یک اقدام غافلگیرانه و معنادار، اسیران صهیونیست را در مرکز نوار غزه به صلیب سرخ تحویل داد.
بر اساس این گزارش، اسیران رژیم صهیونیستی در سومین مرحله از تبادل، بر خلاف دو مرحله پیشین، نه تنها در گذرگاه رفح تحویل داده نشدند، بلکه در اقدامی معنادار در مرکز غزه تحویل و توسط صلیب سرخ به شمال نوار غزه منتقل شدند.
«عامر السبایله» تحلیلگر استراتژیک و استاد علوم سیاسی در این باره گفت: حماس با این کار خود و ارسال پیام میخواست، بحرانی را در میان صهیونیستهای ساکن در سرزمینهای اشغالی ایجاد و بحران سیاسی موجود را عمیقتر کند.
السبایله در گفتوگو با «العربی ۲۱» افزود: حماس میخواست ثابت کند، همه اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره شمال غزه دروغ است و تسط کامل اشغالگران بر این منطقه یک اقدام تبلیغاتی در طول جنگ علیه غزه بود.
وی اضافه کرد: آنچه در مرکز شهر غزه و نمایش اسیران صهیونیست در این منطقه انجام شد، پاسخ به این پروپاگاندا بود و این موضوع قطعا به تعمیق بحران سیاسی میان صهیونیستها منجر خواهد شد.
چهار روز پیش بود که اولین ویدیو از باران کوثری در نقش فروغ فرخزاد در فضای مجازی منتشر شد و همین موضوع سبب شد تا نام باران کوثری و نیز بازی او در نقش فروغ فرخزاد مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار بگیرد.
توضیح بیشتر در این باره اینکه فیلم «من فروغ هستم» به کارگردانی جهانگیز کوثری و با بازی باران کوثری در نقش فروغ فرخزاد اولین اکرانش را در شهر تورنتو تجربه خواهد کرد. جهانگیر کوثری تهیه کننده و کارگردان این فیلم هم در این اکران حضور خواهد داشت.
پیشتر رسانهها در مورد این فیلم نوشتند: «فیلمنامهی این اثر، توسط جهانگیر کوثری و نعیمه اسلامی نوشته شده و باران کوثری به عنوان بازیگر نقش فروغ فرخزاد انتخاب شده است.
این نقش میتواند یکی از چالشبرانگیزترین نقشهای کارنامهی کاری باران کوثری باشد. این فیلم به چند مقطع سنی فروغ فرخزاد و اتفاقات پیرامون او خواهد پرداخت.»
سه روز پیش خبری عجیب ناظر بر کشف باند فساد در دانشگاه علوم پزشکی قزوین در فضای رسانهای کشور مخابره شد که همین موضوع عنوان دانشگاه علوم پزشکی قزوین را نیز به صدر اخبار آورد.
بر اساس این خبر اعلام شد که روابط عمومی سپاه حضرت صاحبالامر (عج) قزوین از دستگیری شبکه فساد اداری اقتصادی در دانشگاه علوم پزشکی توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) سپاه خبر داد و اعلام کرد: سربازان گمنام امام زمان عجل الله در سازمان اطلاعات سپاه استان قزوین در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در برخورد با مفاسد کلان اقتصادی و اداری و جلوگیری از ایجاد شبکههای فساد، تبانی و ارتشا در سال «مهار تورم و رشد تولید» با همکاری دادگستری استان قزوین اقدامات صیانتی اطلاعاتی ویژهای برای شناسایی و برخورد با مفسدان اقتصادی و اداری را در این استان در دستور کار خود قرار دادند.
در این اطلاعیه همچنین آمد: در این راستا با عنایت خداوند متعال و تلاش شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان عجل الله سپاه استان قزوین، شناسایی شبکه گسترده ارتشا و تبانی در معاملات دولتی در دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین از ابتدای سال ۱۴۰۲ آغاز شد و طی چند ماه کار اطلاعاتی و جمع آوری ادله و مستندات قضایی، شبکه مذکور مورد ضربه قرار گرفت. با دستور مقام قضایی تاکنون سه تن دستگیر شده اند که ۲ تن از آنان مدیران ارشد دانشگاه علوم پزشکی قزوین میباشند که شبکه مذکور را مدیریت میکردند و به دادسرا معرفی شدند.
سوم آذرماه خبر رسید که فردی به نام میلاد زهره وند که در اغتشاشات سال گذشته مرتکب قتل شده بود و فردی به نام علی نظری را به شهادت رسانده بود، به درخواست خانواده شهید قصاص شد.
این خبر خیلی زود بازتاب گستردهای در فضای مجازی پیدا کرد و نام میلاد زهره وند نیز به صدر اخبار آمد و به ویژه از سوی رسانههای معاند مورد توجه قرار گرفت.
در همین رابطه کانال تلگرامی صابرین نیوز نیز نوشت که میلاد زهره وند در «اغتشاشات» سال گذشته شهید علی نظری از پاسداران سپاه ناحیه ملایر را در روز چهارم آبان ماه با تیر مستقیم به شهادت رسانده بود و به درخواست خانواده این شهید به قصاص قصاص محکوم شده بود.
پیشتر حسن خانجانی، دادستان مرکز همدان روز ۲۲ آبان از تایید حکم اعدام میلاد زهرهوند در دیوان عالی کشور خبر داده و گفته بود این حکم برای اجرا به دادگستری کل استان ابلاغ شد.
همه ساله و از ۲۹ آبان تا پنج آذر در تقویم ایران به نام هفته بسیج نام گذاری شده است و همین موضوع سبب شد تا در سایه برنامههای متفاوت و متعددی که در این زمینه در نقاط مختلف کشور برگزار میشود، هفته بسیج نیز مورد توجه رسانهها و کاربران فضای مجازی قرار بگیرد.
در بخش ویکی تابناک در مورد هفته بسیج آمده است: هفته بسیج، بزرگداشت جان فشانیهایی است که برای سربلندی این سرزمین صورت گرفته است. گمان غلطی است اگر بسیج را حاصل جنگ تحمیلی یا انقلاب اسلامی بدانیم. بسیج، فهم درست اتحاد، اراده و اخلاص مسلمانان است که با ظهور اسلام تولد یافته و در ملتهای مسلمان رشد کرده است. هوشمندی حضرت امام خمینی رحمه الله و عدالت خواهی میلیونها انسان باایمان، تنها، تبلور دوباره بسیج در عصر حاضر بود.
پوریا افشاریان، پسر خداد افشاریان از داوران پیشکسوت ایرانی و رییس کمیته داوران کشور است که حواشی فراوانی پیرامون فعالیت او در عرصه داوری فوتبال کشور مطرح است.
وی اهل کهگیلویه و بویراحمد است و چند سالی است در عرصه داوری فوتبال فعالیت دارد و توانسته مسابقات مختلفی را در لیگ دسته سه و دست دوم قضاوت کند.
در روزهای اخیر و پس از حضور پدرش در برنامه فوتبال برتر، موضوع تغییر سن شناسنامهای از سال ۱۳۷۱ به سال ۱۳۶۹ مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت و پدر او با شیوهای عجیب در این باره با مجری صدا و سیما صحبت کرد که این فیلم نیز بازتاب گستردهای داشت.
حواشی پیرامون این فرد کم نیست؛ برای نمونه در مورد او رسانهها نوشته اند: اولین مسابقهای که او به عنوان داور وسط حضور داشت و اولین تجربه خود را در داوری به دست آورد مسابقه فوتبال میان تیم بهزیستی لرستان و بویراحمد یاسوج که پوریا افشاریان داور چهارم بود، به علت مصدومیت داور وسط، مجبور به جابجایی میشوند و یکی از کمکداورها به عنوان داور اول و پوریا افشاریان نیز به عنوان کمک داور اول به ادامه قضاوت این دیدار مهم میپردازند.
به گفته برخی دستاندرکاران فوتبال استان کهگیلویه و بویراحمد، در این دیدار در حالی از پوریا افشاریان استفاده شد که دو تا از داوران این استان از روی سکوها، به تماشای این دیدار پرداختند.