به گزارش تابناک سیاسی و مجلس، نشست علنی امروز سهشنبه (۱۹ دی ۱۴۰۲) مجلس شورای اسلامی با سوال برخی نمایندگان از بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز و قرار شد؛
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ سوال برخی نمایندگان مبنی بر اینکه چرا با توجه به زحمات پرستاران و کادر درمان در زمان شیوع کرونا و به رغم وعدههای داده شده برای جذب پرستاران و تبدیل وضعیت کادر درمان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام به تعدیل کادر بیمارستانی و عدم تمدید طرح پرستاران کرده است، پاسخ داد: یکی از مشکلات اساسی ما تأمین نیروی انسانی است. در آزمونهایی که در وزارت بهداشت برگزار شد، بسته به سابقه خدمت نیروهایی که در زمان کرونا فعالیت داشتند، امتیاز داده شد و از دو درصد تا ۲۰ درصد نمرات لحاظ شده و در آزمون اول حدود ۲۸ هزار و ۹۶۱ نفر استخدام شدند که ۲۲ هزار و ۹۷ تن از این تعداد امتیاز آزمون کرونا را داشتند و از ۹۸۸ هزار تن که در آزمون جدید شرکت کرده بودند، ۵۰ هزار تن از امتیاز کرونا استفاده کردند و این آزمون پس از طرح سوال نماینده گرگان بود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه نتایج این آزمون به زودی اعلام می شود ـ البته حدود ۲۵ هزار نفر هم اضافه خواهند شد ـ افزود: در واقع نزدیک به ۳۲ هزار پرستار طی این چند سال اضافه شده و حدود ۲۲ هزار تن هم بر اساس قانون ایثارگران جذب شدند؛ هرچند نیاز ما به نیروی انسانی بیش از این تعداد است و از اداره استخدامی تأمین ۷۵ هزار نیرو را درخواست کردیم که از این تعداد از ۲۵ هزار تن آزمون گرفته شد و ۱۴ هزار تن از این تعداد نیز کارکنان حوزه پرستاری و اتاق عمل هستند.
عین اللهی با یادآوری اینکه در دولت سیزدهم ۱۶ هزار تخت و دو هزار خانه بهداشت افتتاح شده است، گفت: ما به تأمین نیروی انسانی بیشتری احتیاج داریم که این موضوع بر اساس بخشنامه تمدید طرح نیروی انسانی به ویژه برای کسانی که در دوره کرونا فعالیت داشتند و فرآیندی بین وزارت بهداشت، سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه برای تأمین نیروی انسانی وجود دارد، در حال شکلگیری است.
وی تربیت نیروی انسانی را یکی از اقدامات موثر برای تأمین نیروی مدنظر دانست و ادامه داد: سالانه حدود ۱۰ هزار نیروی پرستاری در کل کشور در حال تربیت هستند و در رشتههای تخصصی و حدود ۳ هزار و ۲۰۰ نیروی رزیدنت و تخصصی داشتیم که این تعداد را به ۵ هزار و ۴۰۰ نیرو افزایش دادیم البته ۴ سال طول میکشد که این تعداد نیرو فارغالتحصیل شوند و این نیروها در تمامی مناطق کشور بکارگیری خواهند شد.
در ادامه جلسه امروز گزارش نهایی کمیسیون انرژی با موضوع بررسی عملکرد وزارت نیرو در خصوص توسعه ظرفیت نیروگاهی صنعت برق کشور از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ در صحن علنی قرائت و گزارش کمیسیون با ۱۲۲ رای موافق، ۵ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از ۱۳۶ آرای ماخوذه به قوه قضاییه ارسال شد.
در این گزارش آمده است: تجربه تلخ خاموشی های گسترده در تابستان سال ۱۴۰۰ آسیب های زیادی را به مشترکان خانگی و صنعتی وارد کرد. به طوری که عدم النفع کشور ناشی از مدیریت مصرف برق مشترکان صنعتی در این سال، حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود. ریشه های شرایط نامساعد صنعت برق در سال های اخیر را می توان در میزان اجرای قوانین مربوطه توسط دولت (وزارت نیرو) جستجو کرد؛ بنابراین، با توجه به مشکلات ایجاد شده برای بخش های مختلف کشور در نتیجه کمبود برق، مجلس شورای اسلامی ضرورت تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو در دولت های یازدهم و دوازدهم در خصوص توسعه ظرفیت های نیروگاهی صنعت برق کشور از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ را به تصویب رساند.
در ادامه این گزارش اشاره شده است: طبق بررسی روند تولید و مصرف برق در سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ مجموع ظرفیت اضافه شده به شبکه برق کشور در این سال ها برابر با ۱۸،۹۱۰ مگاوات و در سال های اجرای برنامه ششم توسعه برابر با ۱۱،۴۲۳ مگاوات و بیش از ۸۰ درصد ظرفیت برق کشور وابسته به سوخت های فسیلی بوده است. میانگین ظرفیت سالانه اضافه شده در دولت های یازدهم و دوازدهم برابر با ۲،۱۰۰ مگاوات و معادل سالانه ۲.۷ درصد بوده، در حالی که در حوزه مصرف به طور متوسط، مصرف برق در کشور سالیانه ۵.۲ درصد افزایش یافته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.