به گزارش تابناک به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس، محمد ثابت اقلیدی در جمع خبرنگاران گفت: کاوش باستانشناسی پناهگاه صخرهای پیر قوچ به مدت یک ماه توسط هیات باستانشناسی ایرانی انجام شد.
وی افزود: این پناهگاه که قدمتش به 7 تا 12 هزار سال پیش از میلاد مسیح میرسد، برای نخستین بار مورد کاوش باستان شناسان قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس گفت: کاوش با هدف مطالعات باستانشناسی دوره پیش از تاریخ انجام شده و دست آوردههای خوبی را نیز به همراه داشته است.
ثابت اقلیدی افزود: بر اساس شواهد باستانشناسی در دورههای پیش از تاریخ و حضور مستمر انسان در منطقه فارس، ضروری است به فعالیتهای باستانشناسی و تکمیل مطالعات باستانشناسی و شناخت دورههای تاریخی بیشتر پرداخته شود.
حسن افشاری؛ رئیس هیات کاوش باستانشناسی پناهگاه صخرهای پیر قوچ نیز گفت: با توجه به کشفیاتی که طی یک ماه در این محل داشتیم قدمت منطقه به حدود 14 هزار سال قبل برمیگردد.
وی افزود: ابزارهای سنگی و دادههای استخوان در این پناهگاه کشف شده است.
افشاری با بیان اینکه در کاوش اخیر یک گروه 10 نفره به مدت یک ماه مشغول فعالیت بودند، یادآور شد: این کاوش با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و حمایتهای مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس و یگان حفاظت میراث فرهنگی انجام شد.
وی ادامه داد: پناهگاه صخرهای پیر قوچ در نزدیکی روستای قصر جمال یکی از محوطههای مهم و ارزشمند به شمار میرود که دارای شواهد باستانشناختی مهمی است، اما از آنجا که محوطه طی سالیان گذشته مورد دستاندازی غارتگران میراث فرهنگی قرار گرفته، کاوش این محوطه بهمنظور شناخت لایههای فرهنگی، صنعت دستافزار، دیرینه اقلیم منطقه امری بسیار جدی و ضروری است.