به گزارش «تابناک» به نقل از اقتصاد ۱۰۰، براساس این پیشبینی در سال ۲۰۲۴ رشد اقتصادی ایران با کاهش نسبت به سال ۲۰۲۳ به ۳.۷ درصد و در پیشبینی دیگر به ۲.۵ درصد خواهد رسید. مقایسه با کشورهای پیرامونی نیز حاکی از این است که ایران در رتبه ششم در میان ۱۸ کشور قرار خواهد گرفت.
کاهش سرعت رشد اقتصادی که از سال ۲۰۲۳ آغاز شده، اما همچنان تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد یافت؛ براساس پیشبینی IMF، رشد اقتصادی پیشبینیشده برای ایران در سال ۲۰۲۵ به ۲.۳ درصد میرسد و ایران در جایگاه دوازدهم منطقه قرار خواهد گرفت.
اتاق بازرگانی ایران نیز در گزارشی اعلام کرده به دلیل ادامه تحریمها، عدم سرمایهگذاری، کسری بودجه دولت و کاهش فروش نفت، ایران در سال آینده در رکود تورمی به سر میبرد.
حال باید دید دولت سیزدهم پیشبینی قریب به یقینتری از اقتصاد ایران ارائه داده است یا صندوق بینالمللی پول.
لازم به توضیح است که میانگین رشد اقتصادی در ۶ ماهه اول ۱۴۰۲، ۷.۵ درصد بود. بر همین اساس کارشناسان رشد اقتصادی در پایان سال ۱۴۰۲ را در خوشبینانهترین حالت ۷.۵ درصد و در حالت بدبینانه ۶.۱ درصد پیش میکنند.
تولید ناخالص داخلی (به سال پایه ۹۰) نیز براساس تخمینها تا پایان ۱۴۰۲ به ۸۷۸.۹ همت خواهد رسید. همچنین بر اساس آخرین نتایج حسابهای ملی فصل مرکز آمار کشور، تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت ۱۳۹۰ (واقعی) در تابستان ۱۴۰۲ به رقم ۲۱۹۰ هزار میلیارد ریال با احتساب نفت و ۱۸۵۰ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است.
مقایسـه تولید ناخالص داخلی واقعی تابستان ۱۴۰۲ با تابستان ۱۴۰۱ گویای آن است که رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ۷.۱ درصد و رشــد آن بدون نفت ۴.۲ درصد بوده است. در تابستان ۱۴۰۲ گروه صنایع و معادن، اما رشد منفی ۰.۴ درصدی داشته است.