به گزارش فارس: کریستالینا جورجیوا، مدیرکل صندوق بینالمللی پول، معتقد است که نرخهای بهره بالا در ایالات متحده برای بقیه جهان خوب نیست و اگر برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، ممکن است موجب نگرانی شود.جورجیوا در عین حال افزود: «ما معتقدیم که فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده) عاقلانه عمل میکند.» مدیرکل صندوق بینالمللی پول در یک رویداد به میزبانی اندیشکده شورای آتلانتیک در واشنگتن گفت که دولت ایالات متحده همچنین میتواند اقدامات دیگری را برای کنترل تورم در نظر بگیرد.
این مقام بینالمللی توضیح داد: نرخهای بهره بالا برای بقیه جهان خبر خوبی نیست، نرخهای بهره بالا موجب جذابیت بیشتر آمریکا میشود، بنابراین جریانهای مالی به سمت آنجا میرود و این باعث می شود بقیه دنیا تا حدودی متضرر شوند.وی ادامه داد: نرخ بهره بالا در آمریکا همچنین به افزایش ارزش دلار کمک کرده و باعث تضعیف ارز سایر کشورها شده است.
فدرال رزرو آمریکا از جولای 2023 (مرداد ماه) نرخ بهره کلیدی را بین 5.25 تا 5.50 درصد (که بالا در نظر گرفته است) نگه داشته است.
جورجیوا گفت: «اگر این نرخ بهره بالا برای مدت طولانی ادامه یابد، می تواند از نظر ثبات مالی کمی نگران کننده شود.»مقامات فدرال رزرو نگران هستند که پیشرفت روند کنترل تورم در این کشور ممکن است متوقف شود و مهار تورم در بزرگترین اقتصاد جهان مستلزم تمدید محدودیتهای پولی برای مدت طولانی تری باشد.
سرمایه گذاران که پیش از این انتظار داشتند نرخ بهره در ژوئن آینده کاهش یابد، بر این باورند که سپتامبر آینده محتمل ترین زمان برای شروع چرخه تسهیل پولی پس از انتشار دادههای قویتر از حد انتظار در مورد تورم قیمت مصرف کننده برای سومین بار در سال است.
جورجیوا اظهار داشت که اقتصاد آمریکا موفق است زیرا نوآورتر است و راه را برای کارآفرینی در زمانی که تغییرات تکنولوژیک در حال شتاب است باز می کند.نرخ بهره یکی از مهمترین ابزارهای سیاست پولی است که توسط بانک مرکزی هر کشوری برای کنترل تورم، تحریک رشد اقتصادی و تعادل ارزش پول ملی استفاده میشود و افزایش نرخ بهره معمولاً باعث تقویت ارزش پول ملی میشود، زیرا سرمایهگذاران و سپردهگذاران به دنبال بازدهی بالاتر هستند و این تقاضا برای پول ملی را افزایش میدهد. از طرف دیگر، کاهش نرخ بهره میتواند باعث ضعیف شدن ارزش پول ملی شود، زیرا سرمایهگذاران به دنبال فرصتهای سرمایهگذاری با بازدهی بالاتر در کشورهای دیگر میروند.
در همین حال تورم آمریکا در ماه مارس از 3.2 درصد ماه فوریه به 3.5 درصد افزایش یافت در حالی که پیشبینیها حاکی از افزایش تورم به 3.4 درصد بوده است.شبکه خبری سیانان در گزارشی با اشاره به این آمار تازه از تورم آمریکا هشدار داد درست زمانی که جو بایدن، رئیس جمهور این کشور، پس از ماهها انتقاد از سوی مردم آمریکا شروع به گرفتن نمرات بهتری در اقتصاد کرده بود، نرخ تورم دوباره افزایشی شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.