به گزارش تابناک به نقل از جماران، کشتیهای نیروی دریایی روسیه روز چهارشنبه وارد بندر هاوانا شدند، اولین کشتی یک سوخترسان به نام «آکادمیک پاشین» و یک یدککش به نام «نیکولای چیکیر» بود، در حالی که یک ناوچه نیروی دریایی روسیه و یک زیردریایی با نیروی محرکه هستهای در خارج از ساحل منتظر بودند. وزارت دفاع روسیه روز گذشته اعلام کرد که این ناوچه و زیردریایی که بخشی از گروه چهار کشتی روسی هستند که روز چهارشنبه به سواحل کوبا رسیدند، در مسیر خود به این جزیره، تمرینات موشکی را در اقیانوس اطلس انجام دادهاند. کوبا هفته گذشته اعلام کرده بود که این دیدار یک رویه استاندارد برای کشتیهای نیروی دریایی از کشورهایی است که با هاوانا دوست هستند. وزارت امور خارجه دولت کوبا هم گفت که این کشتیها هیچ سلاح هستهای حمل نمیکنند، موضوعی که مقامات آمریکایی نیز بر آن تأکید کردند.
فاکس نیوز در گزارشی درباره ورود ناوگان کشتیهای جنگی روسیه به آبهای کوبا تحلیل می کند که این اقدام به عنوان هشدار مستقیمی به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا تلقی میشود. کارشناسان میگویند که این اقدام پاسخی به مجوز بایدن برای استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکایی علیه روسیه است. ورود این کشتیها همچنین به عنوان یادآوری به واشنگتن است که مداخله در نزدیکی مرزهای کشورها میتواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد.
ناوگانی از کشتیهای جنگی روسیه روز چهارشنبه در حالی که برای برگزاری رزمایش نظامی در کارائیب آماده میشوند، وارد آبهای کوبا شدند.
به گفته ربکا کوفلر، تحلیلگر اطلاعات راهبردی و نویسنده کتاب « بازی پوتین»، این استقرار احتمالاً هشداری به بایدن است که اخیرا اعلام کرده بود که نیروهای اوکراینی می توانند به برخی از اهداف در داخل روسیه با استفاده از تسلیحات ایالات متحده حمله کنند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با این اقدام به واشنگتن می گوید که ما هم می توانیم برای شما در همسایگی شما ازار و اذیت هایی ایجاد کنیم.
پوتین میخواهد در این زمان که بحران روسیه و اوکراین در مسیر تشدید قرار گرفته اند با توجه به مجوز بایدن به اوکراین، نیروهای روسی را تا حد ممکن به خاک ایالات متحده نزدیک کند و شاید حتی منافع ایالات متحده را هم از این طریق تهدید کند.
سه کشتی جنگی روسیه روز چهارشنبه وارد خلیج هاوانای کوبا شدند و همزمان روسیه اعلام اعلام کرد که زیردریایی موجود در این عملیات حاوی کلاهک هسته ای نیست. ورود این کشتی ها پس از آن صورت می گیرد که پوتین پیشنهاد کرد ممکن است از طریق کشورهای نیابتی اجازه حمله به ایالات متحده را بدهد، که به گفته او دقیقاً همان کاری است که ایالات متحده در اوکراین انجام می دهد.
بنجامین گدان، مدیر برنامه آمریکای لاتین در اندیشکده مرکز ویلسون مستقر در واشنگتن، گفت: «بیش از همه، کشتیهای جنگی یادآور این نکته به واشنگتن هستند که وقتی دشمن شما در منطقه جغرافیایی بسیار دورتر از شما در کار شما دخالت می کند، مسئله چقدر می تواند ناخوشایند باشد. این اقدام همچنین به دوستان روسیه در منطقه، از جمله دشمنان آمریکا، کوبا و ونزوئلا، یادآوری میکند که مسکو در کنار آنها است.
پوتین هفته گذشته تهدید مستقیمی را مبنی بر تامین سلاح برای همسایگان نزدیک ایالات متحده مطرح کرد: اگر آمریکا تحویل چنین تسلیحاتی به مناطق جنگی برای حمله به خاک ما و ایجاد مشکل برای ما را امکان پذیر میداند، چرا ما حق نداریم از همین نوع سلاحها را به برخی از مناطق جهان عرضه کنیم. جایی که می توان از آنها برای حمله به تاسیسات حساس کشورهایی که این کار را با روسیه انجام می دهند استفاده کرد؟
در چندماه اخیر اوکراین در نبرد فرسایشی در برابر نیروهای روسی آسیب دیده و نتوانسته است با ضدحمله ها پیشرفت کند.