رقبا همدیگر را در آغوش کشیدند

مناظره اول از دور دوم؛ فرهیختگی بدون برانگیختگی/ از سفره مردم تا بازار بنزین و فیلترشکن

نخستین مناظره مسعود پزشکیان و سعید جلیلی دو نامزد شب گذشته از ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰ دقیقه آغاز و از شبکه یک سیما پخش شد.
کد خبر: ۱۲۴۵۶۵۶
|
۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۷ 01 July 2024
|
15651 بازدید
|

به گزارش تابناک، نخستین مناظره مسعود پزشکیان و سعید جلیلی دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری از ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰ دقیقه شب گذشته، (دوشنبه ۱۱ تیرماه) از شبکه یک سیما به روی آنتن رفت.

 

مناظره اول از دور دوم؛ فرهیختگی بدون برانگیختگی/ از سفره مردم تا بازار بنزین و فیلترشکن

در این مناظره دو نامزد در بازه زمانی دو ساعته پاسخگوی پرسش‌ها در چارچوب محورهای فرهنگی و سیاسی بودند‌. سوالات برای هر فرد به صورت اختصاصی‌سازی شده مطرح می‌شد که متناسب است با دیدگاه‌هایی که در برنامه‌های قبلی ارائه کرده یا از طریق ستادهای آنها اعلام شده است.

مناظره اول میان دو نامزد، موضوع فرهنگی ـ سیاسی دارد و موضوع مناظره دوم هم اقتصادی است.

سوالات اولین مناظره دور دوم انتخابات

در دور اول شاهد مشارکت ۴۰ درصد بودیم که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ هر آنچه که هست، چه از طرف جناح های سیاسی و چه از طرف مردم و جوامع نخبگانی، این اصلاً اتفاق مطلوبی نیست و باید به آن اهمیت داد و صحبت کرد.

اهمیت مشارکت مردم در انتخابات که در اصل نشان دهنده نوعی سرمایه اجتماعی است می تواند به توان رئیس جمهور آینده در داخل و توسعه روابط بین الملل تاثیرگذار باشد.

شما اگر رئیس جمهور بشوید برنامه شما چیست که در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری شاهد افزایش مشارکت باشیم؟

جلیلی در پاسخ به این‌ سوالات گفت: مشارکت مردم از افتخارات جمهوری اسلامی است. یکی از افتخارات جمهوری اسلامی و حرکت بزرگ امام(ره) این بود که همه دنیا اعتراف دارند که مردم در جمهوری اسلامی تعیین‌کننده هستند.

 

وی ادامه داد: اگر ایران قدرت و پیشرفت و موفقیتی دارد، این حاصل مشارکت مردم است.در دفاع مقدس هم مردم ایران را از مشکلات عبور دادند.

 

جلیلی افزود: باید این نقش حضور مردم را پاس بداریم. در شعارم گفته‌ایم که هر ایرانی یک نقش پرشکوه؛ و این با مشارکت مردم می تواند محقق شود. وظیفه دولت است که این بستر را فراهم کند و برای هر ایرانی، متناسب با استعدادشان نقش تعریف کند.

 

سعید جلیلی بیان کرد: یکی از برنامه‌های مهم دولت من حتماً این خواهد بود که  مشارکت مردم حتماً و حتماً روز به روز بتواند در عرصه های مختلف جدیتر و موثرتر باشد. چه در اقتصاد چه در فرهنگ و چه در سیاست.

وی افزود: فتمان دولت سایه مشارکت مردم است؛ هرکسی به اندازه وسع خود باید تلاش کند روند کشور را به سمت بهتر شدن ببرد.

جلیلی تصریح کرد: برای رسیدن از وضع موجود به مطلوب باید از خود مردم استفاده کرد.نمی‌شود موقع انتخابات در فلان روستاها هم با هلیکوپتر صندوق رای ببرید که رای بدهند ولی در سایر ایام آنها را رها کنید؟

بنزین را گران نمی‌کنیم

پزشکیان در آغاز مناظره گفت: از من در رسانه‌ها پخش کرده‌اند که ما بنزین را گران می‌کنیم، در حالی که اینطور نیست. بدون رضایت مردم هیچ اقدامی نخواهم کرد و این را قاطع اعلام میکنم. مشارکتی که صورت گرفت نگران کننده است؛ قابل قبول نیست که ۶۰ درصد مردم پای صندوق نیایند.

 

وی بیان کرد: بخشی به خاطر این است که زنان جامعه را بازی نمی‌دهیم؛ قومیت‌ها را بازی نمی‌دهیم. وقتی من را بازی ندهند، طبیعتاً بازی نمی‌کنم. وقتی من را حساب نمی کنند چرا پای صندوق رای بیایم؟

 

پزشکیان تصریح کرد: وقتی حقوق مردم را نادیده بگیریم و صدایشان را نشنویم، انتظار از اینکه بیاید پای صندوق، انتظار درستی نیست.اگر می‌خواهیم مملکت قوام و ثبات ببیند باید همه اقوام و مذاهب را ببینیم. هر کس را بر اساس شایستگی‌اش به کار بگیریم. پول داده اند که از پسر ما خبری پخش کنند که آقای عبدالحمید... و حرفهای بدی گفته‌ایم. پول داده‌اند که از قول ما چنین حرفی بزنند.

 

وی افزود: این دروغهایی که می گویند و در رسانه ها پخش می کنند و عده‌ای گسترش می دهند خیلی زشت است. روز به روز پشتوانه اجتماعی‌مان را به خاطر رفتارهایمان با زنان و اینترنت و ... از دست می‌دهیم.

سعید جلیلی ادامه داد: در ۴۸ ساعت گذشته این میزان مطلب علیه من تولید شده است. (با اشاره به یک جزوه قطور) این فضا حتماً فضایی نیست که به  مشارکت مردم کمک کند. مردم باید مسئله خود را ببیند در این مباحث. 

 

وی افزود: در همین هفته مردم آمده اند در فضای مردمسالاری دینی رای داده ‌اند؛ هنوز نتیجه انتخابات اعلام نشده به ۱۰ میلیون یا ۹ میلیون از مردم بگوییم طالبانید؟ این کمک می ‌کند؟ اگر ما صحبت می کنیم از اینکه مردم باید بیایند پای کار، مردم بایداحساس کنند که آیا مساله آنها مطرح شد یا نشد؟ نباید مساله سازی کنیم.

 

سعید جلیلی بیان کرد: این نکته که آقای پزشکیان اشاره کرد نکته درستی است؛ اگر انتظار داریم مردم مشارکت کنند باید مردم را ما هم ببینیم و آنها به این عرصه ها بیایند و متقابلاً احساس کنند حرکت جمعی را با دولت می توانند شکل بدهند.

 

وی افزود: بسیاری از کارگران ما، می‌گویند ما نمی‌بینیم شما آقای پزشکیان صحبت کنید. از زنان صحبت کردید، الان چند میلیون زن سرپرست خانوار یا بدسرپرست داریم اینها باید در برنامه شما دیده شود. 

 

او گفت: یا همان که خود مردم در نظرسنجی‌ها بیان کردند که اگر صحبت از گرانی و تورم است، او باید ببیند شما برنامه دارید؛ وقتی شما می گویید برنامه ای نیست، پس مردم وارد چه عرصه‌ای شوند؟

 

اکثر قدرت‌ها در کشور دست یک جناح خاص است

 

پزشکیان گفت: الان این واقعیت وجود ندارد. ما یک عده خواص هستیم که سفره خودمان را داریم و مردم سفره دیگری دارند. مشکل فقرا ما هستیم، مشکل فقرا که آمریکا نیست. قانون و برنامه هم وجود دارد و باید اجرا شود.

وی افزود: برخی که بهشان می‌گویند حزب اللهی،‌ به من می‌گفتند منافق. آیا من منافقم؟ رفته بودم زیارت، برخی که بهشان می‌گویند حزب اللهی،‌ به من می گفتند منافق. آیا من منافقم؟ اگر بخواهیم مشارکت افزایش یابد مردم باید باور کنند که مسئولان سر همان سفره‌ای می‌نشینند که او می‌نشیند.

سعید جلیلی افزود: امشب میلیونها نفر نشسته اند و می خواهند ببینند مشکل چیست.  خیلی خوشحالم که آقای پزشکیان اشاره کردند که خیلی وقتها مشکل آمریکا نیست و ما خودمان هستیم.

 

وی افزود: برنامه ششم را اجرا نکردند؛ این را چه کسی اجرا نکرد؟ حداقل دست افرادی بود که نگاهشان با ما متفاوت بود. چرا این برنامه اجرا نشد؟ اینها را باید بحث کنیم با هم.

سوال دوم مجری مناظره 

سوال دوم مجری مناظره درباره رعایت اخلاق در رقابت‌های انتخاباتی است؛ سوال این است که چه توصیه ای در ایام باقیمانده تا ۱۵ تیر برای رقبا و رفقا دارید؟

 

سعید جلیلی گفت: توصیه کرده‌ام که هیچوقت برای دنیای امثال من آخرت خود را خراب نکنید. حدود کار سیاسی، تقوای الهی است و همه باید فردا جواب بدهند. همین نکته که آقای پزشکیان گفتند وقتی شنیدم به دوستانمان گفتم که حتما‌ً شما اعتراض کنید قبل از اینکه آقای پزشکیان اعتراض کنند.

 

وی ادامه داد: اشکال کار این است که اگر ما خودمان یا ستادهایمان یا آنها که مسئولیت رسمی دارند در این عرصه ها بداخلاقی کنند حتماً مذموم است و باید جلویش گرفته شود.

 

جلیلی گفت: آقای پزشکیان بحثتان درباره تعارض منافع بحث درستی است؛ اما ببینید آقای دکتر! اگر موضوع را ناقص مطرح کنیم و خوب نبینیم، می بینیم که موضوع به این بزرگی را فقط بخش کوچکی اش را دیدید. اینجا نمی توانید راه حل درست داشته باشید.

 

وی افزود: اگر جوان و دانشجوی ما حرف دارد باید صدایش شنیده شود. در حوادث ۱۴۰۱ از وقتی که شروع شد، بنایم بر این بود که هفته ای یک دانشگاه یا دو هفته ای یک دانشگاه می رفتم. جلساتمان هم اینطور نبود که حرفی بزنیم و برویم. بعضی جلساتم ۶-۷ ساعت طول کشید؛, مثلا در دانشگاه یزد.

سعید جلیلی بیان کرد: اگر شما به مردم نقش بدهید، اگر مجلس و دولت هم کوتاهی کردند، اینطور نیست که کار تعطیل شود.این بحثی که گفتید راجع به حقوق اهل سنت؛ اقوام ما هرکدام حقی دارند؛ چه رای دهند و چه ندهند وظیفه ماست که از حقوقشان حفاظت کنیم. این خیلی رفتار بدی است که ایام انتخابات تبدیل می شود به معامله. که می گویند شما رای بده من این کار را بکنم. حقوق مردم نباید وارد معاملات شود؛ باید تعامل باشد نه معامله.

ما مگر گذاشته‌ایم که در مردم مطالبه‌گری بوجود بیاید؟ 

 

مسعود پزشکیان گفت: چرا وقتی مردم با ما هستند حق دارند بیایند به خیابان ولی وقتی با ما نیستند اگر به خیابان بیایند بازداشت می کنیم؟ ما مگر گذاشته‌ایم که در مردم مطالبه‌گری بوجود بیاید؟ از معلمی که مطالبه‌گری می‌کند، باطوم قدردانی می‌کنیم!

 

وی افزود: اگر به مردم احترام بگذاریم و حرفشان را بشنویم، من که مدیر هستم دیگر حق ندارم کاری کنم که خلاف برنامه و قانون و چارچوب باشد. اگر کسی که اعتراض کرد را بازنشسته یا اخراج کنیم، این مشکلاتی که هست پیش می‌آید. باید اجازه بدهیم به مردم که صدایشان را بشنویم.

 

وی گفت: باید گوشی برای شنیدن صدای این ۶۰ درصدی که پای صندوق نیامدند داشته باشیم. باید هوای همه مردم از هنرپیشه و ورزشکار و قومیت و دانشگاهی و ... را داشته باشیم. بر اساس حق و عدالت با مردم برخورد کنیم. وگرنه امکان ندارد که ادامه بدهیم؛ با کفر می شود مملکت را نگهداشت ولی با ظلم نمی‌شود.

 

مسعود پزشکیان گفت: بیشترین مشکل این است که حرف می‌زنیم ولی عمل نمیکنیم و پاسخگو هم نیستیم. ما راحت پیمان می‌بندیم و وعده می‌دهیم ولی عمل نمی‌کنیم. حالا باز وعده می‌دهیم؛ با این روند غیرممکن است به وعده‌ها برسیم.باید با مردم صادق باشیم و مردم بپذیرند که ما صداقت داریم. ولی ما صداقت نداریم. اگر با مردم صادق باشیم به ما اعتماد پیدا می‌کنند.

 

سعید جلیلی گفت: می‌گفتند نسلی آمده که نه او زبان ما را می‌فهمد و نه ما زبان او را؛ من همان موقع گفتم که این حرف اشتباهی است. هپکو، ماشین‌سازی تبریز، و هفت‌تپه و آذرآب دغدغه داشتند و ما رفتیم بینشان و حرفشان را شنیدیم.

 

وی گفت: وقتی در ۸ سال شما رشد منفی یا صفر داشته باشیم این یعنی رکود و عدم اشتغال. ما میلیون‌ها دانشجو داریم که می گوید آینده شغلی‌ام چه می‌شود؟

مسعود پزشکیان گفت: الان در دانشگاه تبریز ما بارها پرسیدم چرا این بچه ها را اخراج کردید؟ وقتی بچه‌ها را مسموم می کردند بعضی گفتند چرا اینطور می‌کنید اینها گرفتند و برخی را اخراج کردند! ما وقتی می‌گوییم مردم، باید اجازه کنیم مردم قانون را مطالبه‌گری کنند. او اقلا داد بزند که چرا اجرا نمی‌کنید؟

 

وی افزود: قرار بود بر اساس سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۴ در منطقه اول شویم؛ اما آیا شده‌ایم؟ آیا دولتها طبق برنامه‌ای که خودشان نوشتند عمل می‌کنند؟ نه کار دیگر می‌کنند.

سوال بعدی مجری با موضوع اعتراضات اجتماعی

به لحاظ سازوکار اجرایی، با چه سازوکاری امکان اعتراض مردم را بر اساس قانون اساسی فراهم می‌کنید؟

 

سعید جلیلی در پاسخ به این سوال گفت: از افتخارات نظام و اندیشه دینی است که اگر وظیفه‌ای برای دولت تعیین می‌کند نمی‌گوید که این را فقط باید دولت انجام دهد؛ کنارش می‌کند که قسط وقتی محقق می‌شود که مردم این امکان را داشته باشند که برای قسط قیام کنند. 

 

وی گفت: پس امر به معروف و نهی‌ از منکر خیلی امر متعالی است؛ و این را باید از دولت و کارگزاران شروع کنید.اعتراض فقط به خیابان آمدن نیست؛ باید مردم بتوانند بگویند که فلان کار خطاست و یا ناقص است و جواب نمی‌دهد.

 

سعید جلیلی گفت: باید به میان مردم رفت و حرفها را شنید. ده ها ساعتی که در دانشگاه های تهران و شهرستان بودم، در زمان دولت رفیق ما (شهید رئیسی) هم بود؛ حرفها چالشی بود و سوالاتی می‌‌کردند که البته وقتی خوب توضیح می‌دادید قانع می شدند.

 

وی افزود: ما در زمان دولت رقیب (آقای روحانی) هم همین کار را کردیم. باید به میان کارگران رفت و صحبتهایشان را شنید.این صحبتها که شما (آقای پزشکیان) از سر دلسوزی هم می فرمایید،‌خوب است اما کافی نیست. وقتی برنامه تبدیل به قانون شد، این یعنی الزام و همه باید آن را انجام بدهند.

سوال چهارم:  نظر کاندیداها درباره فضای مجازی و فیلترینگ چیست؟

سعید جلیلی کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: در هر عرصه‌ای باید بتوان بهره‌برداری حداکثری داشت. مسئولیت پذیری آزادی را حفظ می‌کند. چه چیزی جاده و اتوبان را حفظ می‌کند؟ این‌که تابلو بزنیم که سرعت ۱۲۰ یا ۹۰ کیلومتر باشد. همه هم این را می‌پذیرند. در همه جای دنیا هم وجود دارد.  مسئولیت‌پذیری این است. مسئولیت پذیری نباید سلیقه‌ای بلکه باید براساس قانون باشد. قانون هم نباید هر روز عوض شود. اگر خارج از سلیقه باشد و استاندارد داشته باشد و با تغییر افراد عوض نشود، این کمک می‌کند و فضای مجازی شما موثر می‌شود. ما نیروی انسانی بسیار ارزشمند در کشور داریم. بحث متخصصان این زمینه این است که دولت مانع نشود و ما بسیاری از کارها را در این زمینه انجام می دهیم. این کمک بزرگی می‌کند. دولت باید در بخش تنظیم‌گری برود. باید برای مردم بستر ایجاد و فضا باز شود  تا مردم خودشان فعالیت کنند. دستگاه‌های دولتی باید پناه مردم باشند نه اینکه مردم بگویند خدا سرو کارت را به این دستگاه‌ها نیندازد.

چرا جلو افرادی که فیلترشکن می‌فروشند گرفته نمی‌شود؟

مسعود پزشکیان کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری نیز بیان کرد: در همه دنیا محدودیت وجود دارد اما الان که هیج مساله ای نیست نباید برای مردم فیلتر بگذاریم. یک عده دکان درست کرده‌اند تا مردم فیلترشکن بخرند و بیشتر از پول موبایل، پول فیلترینگ بدهند. چرا این کار را می‌کنیم؟ با فیلترشکن دیگر نمی‌توانید کنترل داشته باشید و به هر سایتی می‌توان رفت. بحث‌های اداری، بانکی، دارایی و آموزش بوسیله اینترنت است و نمی‌توانید و  می‌خواهیم در قفس زندگی کرده و می‌خواهیم با دنیا ارتباط داشته باشیم. باید با سکوهای خارجی صحبت شده و با آن‌ها قرارداد ببندند. چه کسانی این فیلترشکن‌ها را می‌فروشند و چقدر بلا سر آن‌هایی آمده که از طریق فضای مجازی داشتند زندگی می کردند و این مردم را از زندگی ساقط کردند. محدودیت‌ها در تمام دنیا وجود دارد و در آمریکا هم وجود دارد. در زمانی که نیاز است می‌توان این کار را انجام داد ولی در وضعیت عادی همه دارند از فیلترشکن استفاده می‌کنند. چرا جلو افرادی که فیلترشکن می‌فروشند گرفته نمی‌شود؟ زمانی تظارهات و اعتصابات بود می‌گفتیم هر حاکمیتی ممکن است قطع کند. الان که خبری نیست چرا فیلتر می‌کنید؟ دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها را دچار مشکل می‌کنید. باید کاری کنیم در این فضا درآمد کسب کنند. دنیایی از فرصت در این فضا وجود دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: مثل همه دنیا باید عمل کنیم. کجا دنیا مثل ما عمل می‌کند؟ ما مردم را از زندگی ساقط می‌کنیم. مردم بیشتر از پول موبایل، پول فیلترشکن‌ها می‌دهند. چه کسانی این پول‌ها را می خورمند؟ مالیات هم نمی دهند. اگر زیر نظارت دولت باشد، مالیات می دهد و در مسائل امنیتی هم می‌توانید آن را قطع کنید.

 

سعید جلیلی گفت: چرا پول اینترنت برای مردمی که تولید محتوا کرده‌اند به آن‌ها پرداخت نمی‌شود؟ می‌توان ۱۰ درصد این پول را به مردم بازگرداند. این امکان اشتغال در فضای مجازی فراهم می کند. این در برنامه ما وجود دارد.

 

وی افزود: دنبال توسعه صنعت فضایی هستیم. در برنامه ما وجود دارد که ششمین کشوری باشیم که کاوشگر ارسال می‌کند.

 

 پزشکیان نیز گفت: زمان آن گذشته است که یک کشور هر کاری را خواست فقط خودش بکند.

 

مسعود پزشکیان گفت: گفتیم خودمان می خواهیم تولید کنیم. چه بلایی با تولید ماشین سر مردم آورده‌ایم. بنزین را در صد کیلومتر، ۲۰ لیتر مصرف کند یعد بگوییم بنزین را گران می‌کنیم. مگر می‌شود؟ اگر بازار را باز کنیم، قابلیت ایجاد می‌شود نه این‌که دور خود قفس درست کنیم و بگوییم هرچه تولید می‌کنیم باید استفاده کنید.

 

جلیلی گفت: حرف درستی است ولی این چرخه را باز کنید ولی باید جانمایی کنید.

 

پزشکیان افزود: ما داریم می‌بندیم کلا. ما داریم از چرخه تکنولوژی خارج می شویم. دنیا خیلی پیچیده است و خود آمریکا هم از این چرخه نمی‌تواندخارج شود. شدنی نیست که بگوییم همه کار را خودمان انجام می‌دهیم. قیمت ماشینی که ۲۰ هزار دلار است  می‌فروشیم ۱۰۰ هزا دلار که مردم که ۲۰۰ یا یا ۳۰۰ دلار حقوق می‌گیرند، خواب آن را هم نمی‌بیینند. مردم چه گناهی کرده‌اند؟

 

سوال پنجم: مواضع کاندیداها در خصوص شیوه حکمرانی چیست؟

مسعود پزشکیان در پاسخ به سوالی درباره اینکه «چگونه در حوزه کارشناسی تفکرات مختلف و بعضاً متضاد را در کنار هم خواهید چید و تصمیم گیری خواهید کرد؟» گفت: اقتصاد دارای ۱۲۵ فوق تخصص مختلف است که می‌توان از آنها نظر گرفت؛ اینکه بفهمیم چه کسی در کجا کارشناس است خودش یک مسئله است. درباره اینکه می‌خواهیم چه کنیم و دیدمان چیست ما گفته‌ایم که دیدمان حق و عدالت است. آنچه که از نظر اعتقادی معتقدیم در حوزه عدالت در سلامت و آموزش به بازار آزاد معتقد نیستیم و سلامت و آموزش حق مردم است.

 

وی افزود: همانطور که وقتی چشم‌مان مریض است نزد جراح شکم نمی‌رویم بلکه به دنبال جراح چشم می‌رویم، اگر قرار است در گندم اقتصادی را تعریف کنیم به سراغ کارشناس آن می‌رویم؛ اینکه ما در کجا از چه متخصصی استفاده کنیم به نگاه ما و جایی که می‌خواهیم از او استفاده کنیم برمی‌گردد؛ همچنین قرار نیست آن متخصص هر کسی باشد. اینکه آن متخصص چقدر تجربه داشته باشد و کارآمد باشد، مهم است.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به اینکه در موضوعاتی مانند سیاست خارجی و اقتصاد چگونه می‌توان دو تفکر متضاد را کنار هم قرار داد؟ گفت: سیاست خارجی اصولاً باید بستر را آماده کند تا اقتصاددانان، تاجران و معامله‌گران ما در بازارهای دنیا فرصت فعالیت پیدا کنند؛ اینکه ما بخواهیم در روابط خارجی مسئله کشاورزی را تسهیل کنیم نیازمند یک نگاه است. اینکه بخواهیم در این روابط مسئله صنعت را تسهیل کنیم نیازمند نگاه دیگری است. چرا دبی و امارات، دبی و امارات امروزی شدند؟ آیا خودشان این کار را انجام دادند؟ آنها کارشناس مربوطه را پیدا کردند از او نسخه گرفتند و نسخه را اجرا کردند.

 

پزشکیان در پاسخ به اینکه تفکر متضاد در حوزه سیاست خارجی به این صورت است که کارشناس نگاه به شرق را توصیه کند و دیگری نگاه به غرب را؛ در این شرایط چگونه می‌توان مدیریت کرد؟ تاکید کرد: سیاست‌های مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) علیه نه شرقی و نه غربی است؛ مقام معظم رهبری فرمودند که ما بر اساس سه اصل مصلحت، عزت و حکمت رفتار می‌کنیم؛ هرجا عزت ما حفظ شود و منفعت‌مان اقتضا کند ما می‌رویم در مورد آن صحبت می‌کنیم. از نظر علمی برای انواع تفکرات متضاد می‌توان بر اساس شواهد تصمیم گرفت و ابزار برای چگونگی تصمیم گیری وجود دارد.

 

سعید جلیلی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی برای اینکه آیا جنابعالی با کار تشکیلاتی مخالف هستید و فرایند تصمیم گیری در دولت آینده شما به چه صورت خواهد بود؟ گفت: آقای دکتر پزشکیان فرمودند که برای اداره کشور نیاز نیست که فردی باشد که علامه دهر باشد و بگوید من همه چیز بلدم؛ این حرف درستی است چرا که موضوعات مختلف است اما راه این است که بنشینیم و در جلسات مختلف سخنان افراد مختلف را بشنویم و به تصمیم برسیم.

 

وی افزود: ما در حال صحبت کردن از مقام رئیس جمهور هستیم و این به آن معناست که رئیس جمهور با رئیس دانشگاه و یک نظریه پرداز فرق می‌کند. عرض من این است که مباحث کارشناسی در موضوعات مختلف را باید قبلاً انجام داده باشید؛ یعنی وقتی که برای ریاست جمهوری اعلام آمادگی می‌کنیم باید این کارها را در حوزه‌های مختلف انجام داده باشید و در حوزه‌های مختلف نگاه‌های متفاوت را شنیده باشید و به جمع‌بندی رسیده باشید؛ ادعای ما این است. در دنیا احزابی وجود دارند که روی این موضوعات کار می‌کنند و جمع‌بندی می‌کنند و فردی نیز از داخل حزب معرفی می‌شود و کارها و برنامه‌های آن حزب را دنبال می‌کند. حرف ما این است که با این جلسات گعده‌ای و لابی‌ها چیزی که به منفعت و مصلحت کشور است در نمی‌آید و اتفاقاً نگاه ما این است که ما محدود به یک گعده نیستیم.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: یکی از عزیزان در مناظره‌های تلویزیونی به من گفت که شما ۱۱ سال است که زنبیل گذاشته‌اید؛ من نیز گفتم که بله به این دلیل که موضوع با اهمیتی است و اگر روزی می‌خواهید در این جایگاه کار کنید باید با مسائل آشنا باشید و نمی‌توان بر اساس دو گعده و سه محفل سیاسی حرف زد. اتفاقا این حوزه نیازمند کار عمیق و جدی است و باید در موضوعات مختلف به جمع‌بندی رسیده باشی و بتوانی تصمیم بگیری؛ چرا که دیگر رئیس جمهور رئیس در مقام اجرا است و اجرا زمانی موفق می‌شود که به موضوع اشراف داشته باشی و بتوانی در لحظه تصمیم صحیح را به موقع بگیری.

 

جلیلی همچنین تاکید کرد: وقتی اشراف وجود داشته باشد در آن صورت نه فشار خارجی و نه برخی کارشکنی‌های داخلی می‌توانند مانع کار شود؛ بسیاری اوقات وقتی بحثی را دنبال می‌کنیم در همان ساختاری که باید موضوع را دنبال کند با مقاومت مواجه می‌شویم. وقتی به موضوع اشراف داشته باشی می‌توانی مشکل را برطرف کنی.

 

وی با اشاره به حضور دیروز خود در بازار تهران گفت: در سال‌های گذشته من با ۲۲ صنف دیدار داشتم و به ۱۷ موضوع رسیدم که موانع تولید بوده و باعث ایجاد رکود می‌شود.

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۷
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
اقای دکتر پزشکیان اخرین شانس مملکت والسلام
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
جلیلی اصلا نوبت را رعایت نکرد. حداقل دو برابر پزشکیان حرف زد، دادوبیداد کرد، پرید وسط حرف پزشکیان وبخاطر اینکه از موضع بالا و عاقل اندر سفیه صحبت می کند تصویر یک آدم خودشیفته علامه دهر را ارائه کرد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
راه حل خیلی خوبی پزشکیان ارائه کرد
گفت من همین الان از دور رقابت کنار می روم اما اگر شما در طول 4 سال نتوانستید به رشد 8 درصد برسید اعدام ت کنند
اینجا بود که جلیلی رنگش پرید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
گول حرف های پزشکیان را نخورید با وعده هایی که اصلا در اختیار رییس جمهور توی ایران نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
مگه نمیگفتن نه به اعدام، جای معلم و استاد تو زندان
نیست؟ حالا کسی که مخالف نظر شما رو داره تهدید به اعدام میکنی؟؟ بهتره بجای این ادبیات کوچه بازاری ، کمی شان جایگاه ریاست جمهوری رعایت میکردی. اینکه همش مشکلات رو بیان کنی بدون هیچ راه حلی، یعنی اصلا نفهمیدی برای چی کاندید شدی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
پزشـــکیان = جلیلــــی

هر دو با اختیارات قانونی محدود، نمی توانند تغییری در وضعیت موجود حاصل کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
وقتی دولت نمی تواند بر 60% اقتصاد ایران کنترلی داشته باشد و مالیات از آنها بگیرد، چطور این دو می خواهند وضعیت اقتصاد را درست کنند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
با تغییر دولت‌ها در این مملکت هیچ

تغییر خاصی در سیاست‌های اصولی

در مملکت صورت نمی گیرد جز اینکه

چند ده هزار مدیر به صورت اتوبوسی

تعویض می شوند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
جندبار امثال این حرفو شنیده باشیم خوبه...خاتمی آخرین امید...حسن تنها راه نجات از جنگ...ولمون کنین بابا به قول م.ه 35 سال مملکت دست تفکر شما بوده و این شده نتیجش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
می خواستم رقم دقیق ضررها وخساراتی که جلیلی و همفکران ش به کشور در ماجرای کرسنت، تحریم ها و فروش نفت تقریبا مجانی به کشور زدند را با ماشین حساب کاسیو در بیارم که هنگ کرد
دود از ماشین حساب بلند شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
ماشین حسابت مشکل داشته چون می‌داند کاسب تحریم خود همان جریان هستند هیچ ارزان فروشی هم در کار نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
با پزشکیان برای بنزین 100 هزار تونی حاظر شوید
با استاد جلیلی جنگ 100 صدرصدی با امریکا به زودی به خط مقدم در جنوب کشور اعزام خواهیم شد

کدام بهتر است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
یک جهان تحریم
هر ایرانی سه تحریم
با جلیلی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
بنزین 100 امکان دارد اگر عده ای مانع کارشان شوند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
رای ما صد در صد پزشکیان
نه برنامه داره
نه کارشناس داره
نه نیاز به کارشناس داره
نهج البلاغه را باز میکنه و کشور را اداره می کنه
از همین الان هم میگه نمیشه هیچ کاری کرد.
اگر هم شما می تونید بیاید انجام بدید نتونستید اعدام می کنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
اول یاد بگیرید کلمه حاضر را حاظر ننویسید و بعد از آن یاد بگیرید حرف بی حساب نزنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
بنزین ۱۰۰ هزار تومانی البته اگر با آگاهی بخشی به مردم درباره فواید آن و مضرات قیمت بنزین غیرواقعی و پرداخت یارانه آن از جیب همین مردم آنهم با ضریب چند برابری و نهایتا جلب موافقت مردم با این کار مفید همراه باشد یکی از پیشرانه های قوی شروع جهش اقتصادی است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
یک جهان تحریم
هر ایرانی سه تحریم
با جلیلی
خیییییلیییی لایک داری برادر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
حرفهای پزشکیان که مشخصه الان میخواد بگه بذاریم زنها لخت بیان وسط خیابان و چندتا حرف دشمن شاد کن میزنه برای طرفداران خودش درحالی عقایدش چیز دیگه ای هستش برای پول و قدرت هی رنگ عوض میکنن کسی که روی عقیده و باورش می ایسته خیلی قابل اعتماد تره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
اینقدر حرف های چرت نرنین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
اگر بین گزینه های بد و بدتر انتخاب نکنیم به انتخاب بین گزینه های خوب و بد نمی رسیم و گزینه های بدتر راحت برگزیده می شوند و وضعیت هم همیشه بدتر از قبل می شود عمر و زندگی مردم هم تکرار نمی شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
دکتر پزشکیان انقدر قدرت درک و سواد دارد که می تواند هر کشوری را با روندش اداره کنداز اروپا بگیر تا کشورهای عربی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
ایشان برود همان وزارت بهداشت که توان اداره کردن نداشت و استیضاح شد برسد و انتخاب های غلط از بین این 6 نفر کاملا گویا هست و فرد بهتر رای نیاورد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
اصلا مشخص نیست جنبش فواحش به کی قراره رای بده وای چه پیچیده است اصلا مشخص نمیشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
خخخ
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
بگو جنبش فواحش کی هستند کاملان مشخص است دیدی جلیلی برنامه نداشت پس باید به پزشکیان رای داد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
کسی که روسری نداره فاحشه نیست همان طور که هر مسلمانی طالبان نیست یاد بگیر مودب باشی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
خجالت بکش با این ادبیاتت. حتما خودت رو مسلمان هم می دانی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
خب تو بگو به کی قراره رای بدی !!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
عزیزم فعلا تلوزیون خونت رو روشن بکن تا از حماسه حضور چهل درصدی لذت ببری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
آقای پزشکیان نباید با استفاده از فمینیسم و پان ترکیسم رأی جمع کنه. جالب نیست
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
اقای جلیلی رای بیاره به ماثابت شده هیچ اهمیتی به مردم نمیده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
حرفای جلیلی گنگ و نامفهوم است. زیاد حرف می زند پاسخ صریح به سوالات نمی دهد و طفره می رود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
جلیلی که اینجور پزشکیان هم نه راجع به تاریخچه برجام چیزی میدونست نه قیمت فروش نفت
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
دولتی که خودش همه چی فیلترکرده بعدداره فیلترشکن میفروشه چجوری بایدبهش اعتمادکرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
فیلترشکن ها که همش دارن پزشکیان را تبلیغ می کنن.
کی فیلتر شکن می فروشه؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
جناب دکتر جلیلی در پاسخ پزشکیان گفتند که اینترنت مسئله ای فرعی برای مردم است؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
پ ن پ ؛ تو شاید علاف و بیکار باشی دغدغه ت همستر باشه ولی مردم باید شکم زن و بچه شون رو سیر کنن معلومه که اولویتشون اقتصاده نه اینترنت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
دوست عزیز توهین نکنید خیلی از کسب و کار ها در ایران و جهان هستند که به اینترنت و فضای مجازی نیاز دارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
در حال حاضر در اقتصاد و دیگر موارد اینتر نت حرف اول را می زند اقایی که دغدغه شکم زن وبچه داری در کجای کشور زندگی می کنی که بی نیاز از اینترنت هستی وچگونه بدون اینتر نت داری کامنت می گذاری
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
دولت جلیلی بعدانتخاب شدن فقط به فکرسوریه لبنان فلستین برای مردم خوش کاری نمیکنه به یکی رای بدین بعدانتخاب شدن بفکرمردم خودمون باش
پاسخ ها
ناشناس
| Sweden |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
جلیلی که اصلا پایگاه مردمی نداره و ایران براش مهم نیست اما اگر پزشکیان هم رییس دولت بشه باز همین امثال جلیلی اجازه نمی دن پزشکیان هم کارکنه پس بهترین گزینه رای ندادن هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
ناشناس 10:22
دقیقا همینطوره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟