نیویورک تایمز: عربستان به ایران نزدیک می‌شود

عربستان سعودی که قبل از عملیات ۷ اکتبر حماس در حال حرکت به سمت عادی سازی روابط با رژیم اسراییل بدون در نظر گرفتن مساله فلسطین بود، اکنون به دلیل فجایع کشتار گسترده در غزه و تاثیر این امر بر افکار عمومی مسلمانان در حال فاصله گرفتن از این رژیم و گرم کردن روابط خود با ایران است.
کد خبر: ۱۲۶۷۴۳۲
|
۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰ 23 October 2024
|
2899 بازدید
|
۲

نشیریه نیویورک تایمز آمریکایی مقاله ای از ماریا ابوحبیب و اسماعیل نار منتشر و طی آن خاطرنشان کرده است: «یک سال پیش، عربستان سعودی در حال آماده شدن برای عادی سازی روابط با اسرائیل بود، اقدامی که به عنوان تغییر شکل خاورمیانه، با منزوی کردن ایران و متحدانش تلقی می شد، بدون اینکه ریاض مسئله فلسطین را به عنوان شرط هر گونه نزدیکی با رژیم اسرائیل در نظر بگیرد.

به گزارش تابناک به نقل از العالم؛ در این مقاله آمده است که این معامله به ویژه پس از شهادت یحیی سنوار، رهبر حماس، که به طور گسترده به عنوان فرصتی بالقوه برای توافق صلح تلقی می‌شد، «بیش از هر زمانی محال است».

این مقاله می افزاید که عربستان سعودی به جای آن ، در حال گرم کردن روابط با ایران است، و اصرار دارد که هرگونه توافق دیپلماتیک به پذیرش دولت فلسطین توسط اسرائیل بستگی دارد، که "تغییر قابل توجهی در موضع این کشور است .

این دو نویسنده افزودند: « گشایش دیپلماتیکی در خاورمیانه در حال انجام است، اما نه به شکلی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل تصور می‌کند و همیشه تکرار می‌کند که می‌تواند با ریاض توافق کند.»

این مقاله هم چنین بر اهمیت نشست اکتبر 2024 وزرای خارجه کشورهای خلیج فارس برای اولین بار به صورت گروهی با همتای ایرانی خود تاکید کرد.

نویسندگان این مقاله خاطرنشان کردند: "نزدیکی شکننده زودهنگام تنها به کاهش قرن ها خصومت های فرقه ای منجر می شود، اما نشان دهنده یک تحول بزرگ در منطقه است."

بر این اساس «در حالی که نتانیاهو با تشکیل کشور فلسطینی مخالفت می کند ‌، مقامات سعودی در بیانیه‌های مطبوعاتی و سخنرانی‌های عمومی خود پایبندی خود را به راه‌حل تشکیل دو دولت ابراز کردند و ریاض آن را تنها راه اسرائیل برای دستیابی به عادی‌سازی با عربستان سعودی می‌داند که شدیدا این کشور را رهبر جهان عرب در نظر دارد.

این مقاله تغییر موضع سعودی ها را به « انبوه تصاویر ارسالی ازغزه اعم از کودکان زنده به گور شده در زیر آوار، مادران به سوگ نشسته در از دست دادن فرزندان خود و فلسطینیان گرسنه به دلیل ممانعت از ورود کمک های اسرائیلی به نوار غزه، می داند و همه این موارد، باعث شده است نادیده گرفتن موضوع تشکیل کشور فلسطین برای رهبری عربستان غیرممکن باشد.

نویسندگان مقاله براین باورند که حاکمان خلیج‌فارس، به‌ویژه عربستان سعودی، «به افکار عمومی درباره جنگ غزه ، اهمیت می‌دهند. منطقه خلیج فارس دارای جامعه جوانی است که سال 2022 میانگین سنی سعودی ها 29 سال بود. ساکنان کشورهای خلیج‌فارس از ارسال انبوه تصاویر وحشتناکی که از غزه بیرون می‌آید و در رسانه‌های اجتماعی آن‌ها پخش می‌شود، بهت زده هستند که همین مساله بسیاری از نگرش‌های مثبت یا حداقل منفی آنها را نسبت به توافق با اسرائیل تحت تاثیر قرار داده است.

این مقاله در پایان به این نکته اشاره می کند که جنگ غزه «کشورهای امضا کننده توافق‌نامه ابراهیم را، وادار کرده تا شاید به دلیل نگرانی از افکار عمومی داخل، درخواست ایجاد کشور فلسطین را مطرح کنند، درحالی که نتانیاهو از یک توافق بزرگ عادی سازی با عربستان سعودی سخن می گفت، اما «مقامات سعودی به شکاف روزافزون بین دو طرف اشاره دارند».

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۲
اگر عربستان فقط یک ماه با ایران همکاری کند . بساط این رزیم سفاک اسراییلی از بین خواهد رفت برای همیشه ی تاریخ .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۲
این نزدیک شدن کاملا تاکتیکیه . اگر ترامپ بیاد در کنار ترامپ باز برای ایران شیطنت خواهد کرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟