انتخابات فدراسیون فوتبال قرار است اسفند سال جاری برگزار شود و اعضای مجمع که بخش عمدهای از آن رؤسای هیئت فوتبال استانها هستند، با رأی خود رئیس بعدی فدراسیون فوتبال را مشخص میکنند.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، مدتهاست سؤالی از سوی رسانهها و افکار عمومی مطرح است با این مضمون که جرایم انضباطی که توسط دو کمیته انضباطی و اخلاق صادر میشود، در چه راهی مصرف میشود؟ سؤالی که هیچگاه پاسخ روشنی از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال به آن داده نشده و صرفاً در مواردی با این توجیه که در راستای توسعه فوتبال صرف میشود، از کنار آن عبور کردهاند. اما آنچه مشخص است اینکه جریمههای چند صد میلیونی و به تازگی میلیاردی، بخش مهمی از درآمدزایی فدراسیون فوتبال است که هیچگاه جزئیاتی از چگونگی و مجاری استفاده بهینه از آن در راستای توسعه و پیشرفت فوتبال، منتشر نشده است. کافی است نگاهی به مشکلات و کاستیهای پرشمار فوتبالمان بیندازیم تا ببینیم فدراسیون در این عرصه چه اقداماتی داشته است.
حال اینکه به تازگی صدور آرای جرایم سرعت گرفته و البته ارقام آن هم چشمگیر شده است. گرچه گفته میشود دلیل اصلی این مهم، ایجاد بازدارندگی و مقابله با تکرار جرایم و تخلفات است، اما به نظر میرسد همه ماجرا این نیست. به خصوص که صدور آرا در مدت اخیر به شکلی زیبا و فریبنده هم تزئین شده است؛ «کمک به فوتبال پایه» و البته نکته مهمتر اینکه هیئتهای استانی مقصد دریافت جرایم نقدی در نظر گرفته شدهاند. در سه رأیی که کمتر از ۱۰ روز گذشته صادر شده، قرار است هیئت فوتبال استانهای هرمزگان، ایلام و گیلان، از حیث مالی منتفع شوند و شاید هم قرار است چند ماه دیگر و به طور دقیقتر اسفند سال جاری این لطف فدراسیون را جبران کنند!
کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال، آرمین سهرابیان را به پرداخت مبلغ ۶ میلیارد ریال جریمه نقدی به عنوان کمک به فوتبال پایه جزایر سه گانه (ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک خلیج فارس) هیئت فوتبال استان هرمزگان محکوم کرد. محمدحسین کنعانیزادگان هم به پرداخت ۵ میلیارد ریال وجه نقد جهت توسعه فوتبال در ردههای پایه هیئت فوتبال شهرستان چوار از استان ایلام به عنوان فعالیت اجتماعی محکوم شد. در رأی دیگری که همین دیروز اعلام شد، رضا درویش مدیرعامل باشگاه پرسپولیس به پرداخت مبلغ ۲۰ میلیارد ریال جریمه نقدی جهت توسعه فوتبال در ردههای پایه هیأت فوتبال گیلان محکوم شد.
آنچه از شواهد و قرائن برمیآید اینکه فدراسیون مرموز مهدی تاج که تلاش میکند از شفافیت فاصله بگیرد، دست به کار شده تا در آستانه برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال، از هیئتهای استانی که جزو ارکان اصلی مجمع هستند و با رأی خود میتوانند رئیس بعدی فدراسیون را راهی ساختمان سئول کنند، دلبری کند و آنها را با گزینه احتمالی مدنظر خود همراه سازد. در واقع تاج و رفقا اصلاً نمیخواهند دستشان از فدراسیون فوتبال به طور کامل قطع شود و میخواهند حداقل پشت پرده هم که شده جزو بازیگران اصلی اداره مهمترین فدراسیون ورزشی کشور باقی بمانند.