قطعی‌های مکرر برق جان بیماران بدحال را به خطر انداخت

رئیس انجمن صنفی مراقبت‌های ویژه نسبت به آثار مخرب قطعی برق بر دستگاه‌های پزشکی خانگی از جمله دستگاه‌های ونتیلاتور هشدار داد.
کد خبر: ۱۲۷۲۸۶۵
|
۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴ 20 November 2024
|
608 بازدید
|
۱

قطعی‌های مکرر برق جان بیماران بدحال را به خطر انداخت

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، هم‌زمان با آغاز فصل سرد سال و در پی محدودیت در تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها، ظرفیت تولید برق کشور کاهش یافته و به همین دلیل در روز‌های گذشته، بنا بر تصمیم دولت، شاهد آغاز خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده برق در نقاط مختلف کشور هستیم.

اگرچه این روز‌ها عمده نگرانی‌ها در رابطه با قطعی برق، معطوف به خرابی وسایل برقی و عمدتاً لوازم خانگی است، اما کمتر کسی به فکر بیماران بد حالی است که در منزلشان از تجهیزات پزشکی گران‌قیمتی استفاده می‌کنند و حیات‌شان، به قطعی برق آن دستگاه پزشکی گره خورده است.

علی امیرسوادکوهی؛ رئیس انجمن صنفی مراقبت‌های ویژه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم با بیان این که بسیاری از بیماران که به دستگاه‌های تنفسی متصل هستند، ممکن است در صورت قطعی برق با مشکلات جدی مواجه شوند؛ اظهار کرد: این دستگاه‌ها اغلب به باتری‌هایی مجهز هستند که تنها برای مدت زمان محدودی، معمولاً پنج تا شش ساعت، می‌توانند عمل کنند. متأسفانه، دستگاه‌هایی که در حال حاضر در خانه‌ها برای این بیماران استفاده می‌شود، دستگاه‌های قدیمی و به‌روز نشده هستند. در دو دهه اخیر، سرمایه‌گذاری چندانی برای به‌روزرسانی این دستگاه‌ها انجام نشده است. وزارت بهداشت نیز تاکنون آیین‌نامه‌های قوی برای بهبود وضعیت مراقبت‌های پزشکی در منزل صادر نکرده است، علیرغم اینکه ما بار‌ها از وزارت بهداشت خواسته‌ایم تا همانند کشور‌های پیشرفته، برنامه‌هایی برای کاهش بار درمانی بیمارستان‌ها و حمایت از بیماران در خانه ارائه دهد، اما متأسفانه توجه زیادی به این موضوع نشده است.

فلوشیپ مراقبت‌های ویژه ادامه داد: قدیمی بودن دستگاه‌ها باعث می‌شود در هنگام قطعی برق، این دستگاه‌ها آسیب ببینند و بیمارانی که به ونتیلاتور‌های خانگی متصل هستند را دچار مشکلاتی کند.

وی افزود: عمدتاً بیماران دچار بیماری‌های عصبی و عضلانی سپسیس (عفونت خون) و سرطان پیشرفته در خانه نگهداری می‌شوند و نیاز به خدمات پیشرفته مراقبت در منزل دارند.

این متخصص بیهوشی بیان کرد: در بسیاری از کشورها، بیماران در مراحل پیشرفته بیماری که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند، به دلیل هزینه‌های زیادی که دارند به منزل فرستاده می‌شوند و به دستگاه‌های پیشرفته و جدیدی نیز دسترسی دارند، اما در ایران، دستگاه‌های مورد استفاده در خانه‌ها عمدتاً قدیمی و فرسوده هستند و باتری‌های آنها نیز قادر به پشتیبانی از دستگاه‌ها در مدت زمان طولانی نیستند. این مسئله در صورتی که قطعی برق به‌طور متناوب اتفاق بیفتد، می‌تواند باعث ایجاد اختلالات جدی در وضعیت بیمارانی شود که به دستگاه‌های تنفسی خانگی متصل هستند.

وی بر لزوم توجه ویژه به وضعیت بهداشتی و درمانی کشور در دولت چهاردهم تأکید و تصریح کرد: متأسفانه در کشور ما وزارت بهداشت بودجه کافی دریافت نمی‌کند و کارشناسی مناسب در سیستم بهداشتی کشور انجام نمی‌شود. در نتیجه، پیشرفت‌های واقعی در سیستم بهداشت و درمان کشور تا حد زیادی متوقف شده است. امیدواریم که این دیدگاه‌ها تغییر کند و تحولی بنیادی در سیستم بهداشتی ایران ایجاد شود، چرا که جامعه به شدت به این تحول نیاز دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Indonesia
|
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
سیاه نمایی نکنید خیلی هم وضعیت خوب و عالی است
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟