مطهری: ادعای بی نیازی به مذاکره، شعاری بیش نیست

نائب رئیس مجلس دهم سیاست دولت چهاردهم برای پیگیری مذاکره و گفت و گو با کشورها از جمله آمریکا را تصمیمی عاقلانه دانست و گفت: ادعای بی نیازی به مذاکره، شعاری بیش نیست.
کد خبر: ۱۲۸۶۷۸۱
|
۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳ 03 February 2025
|
1032 بازدید
|
۲

علی مطهری با بیان این که تصمیم به «مذاکره» یک تصمیم «عاقلانه» است به خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: دولت جدید آمریکا علامت‌هایی داده که حاکی از ابراز علاقه آن‌ها به «مذاکره» و احتمالا «توافق جدید» با ایران است. مثلا رئیس‌جمهور آمریکا افراد تندروی دولت قبلی خود مانند مایک پمپئو، جان بولتون، برایان هوک (مسئول پرونده ایران) را در دولت جدیدش به کار نگرفته است. علاوه بر این آمریکا در اجلاس ژنو، اعتراض حقوق بشری نسبت به ایران نکرد و ترامپ نیز تا ۳ ماه کمک‌ها به مخالفان جمهوری اسلامی ایران را قطع کرده است.

رهبر انقلاب با اصل مذاکره مخالف نیستند

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا؛ مطهری در ادامه تصریح کرد: طبیعی است که ایران باید از این فرصت‌ها استفاده کند زیرا نیازمند رفع تحریم‌ها و حل مشکلات و بحران های کشور هستیم و این فرصت خوبی برای مذاکره است. از سخنان مقام رهبری در مراسم عید مبعث نیز مشخص بود که ایشان نیز با اصل مذاکره موافق هستند زیرا گفتند در معامله‌ای که با دیگران دارید، باطن آن‌ها را در نظر بگیرید و هوشمندانه رفتار کنید که ممکن است ظاهر و باطن یکسانی نداشته باشند. توصیه‌ای که ایشان کردند نشان می‌داد با اصل مذاکره موافق هستند. بنابراین انشاءالله بتوانیم از این فضایی که ایجاد شده استفاده کنیم و یک گشایشی در فضای اقتصاد کشور بوجود آوریم.

وی درباره راهکار مواجهه با اشکال‌تراشی جریان افراطی در برابر مذاکرات تاکید کرد: مخالفت‌هایی که با دولت از جمله در زمینه مذاکره می‌شود از جانب قشر خاصی است و فکر نمی‌کنم مانع مهمی باشد. البته باید با مخالفان و منتقدان نیز برخورد خوبی شود به این معنی که دولت به آن‌ها اجازه بدهد حرف‌هایشان را بزنند و حتی در صدا و سیما حاضر شوند و نظراتشان را بیان کنند و البته دیگران هم پاسخ بدهند و طوری نباشد که بخواهیم این‌ قشر را سرکوب کنیم زیرا ما اصول و استدلال داریم.

مطهری در پاسخ به این پرسش که آیا روابط با همسایگان و نیز کشورهایی مانند چین و روسیه و حضور در پیمان‌هایی مانند شانگهایی و بریکس ما را بی‌نیاز از مذاکره با غرب نمی‌کند؟ گفت: در چندین سال گذشته ما همه راه‌ها را رفته ایم و دیده‌ایم تا زمانی که تحریم‌ها وجود داشته باشد و تا زمانی که از لیست سیاه FATF خارج نشویم، اقتصاد سالمی نخواهیم داشت و وضعیت معیشت مردم سر و سامان پیدا نخواهد کرد. اگر بخواهیم به دور زدن تحریم‌ها دلخوش کنیم، برای همگان روشن است که در این شیوه چه رانت‌هایی وجود دارد و باعث گران‌تر شدن کالاهای وارداتی و ارزان‌تر صادر کردن کالاهای داخلی می‌شود و همه این‌ها ضررهایی است که به جیب مردم وارد می‌شود.

با شعار نمی توان کشور را اداره کرد

وی در ادامه افزود: این ادعا که چون به شانگهای و بریکس پیوسته ایم پس دیگر نیازی به مذاکره، رفع تحریم‌ها و پیوستن به FATF نداریم، شعاری بیش نیست و با شعار هم نمی‌شود کشور را اداره کرد. اساسا چه ضرورتی هست که مردم ایران همیشه با تحریم زندگی کنند؟ بعد از چهل و اندی سال باید به نقطه‌ای برسیم که مردم احساس یک رفاه نسبی داشته باشند و این رفاه را از ناحیه جمهوری اسلامی ببینند نه این که احساس کنند هر روز زندگی برای آن‌ها سخت‌تر می‌شود و هیچ افق روشنی پیش رو وجود ندارد. البته باید گفت برای مدت موقت کشوری مانند ایران که دارای آرمان‌های بزرگی است ممکن است با سختی‌هایی مواجه ‌شود و مقاومت ‌کند اما به این معنی نیست که این وضعیت باید همیشگی باشد پس زمانی که امکان برطرف کردن تحریم‌ها وجود دارد نباید آن را از دست بدهیم.

نائب‌رئیس مجلس دهم درباره انگیزه مخالفان مذاکره و بی‌اعتنایی احتمالی آن‌ها به شرایط کشور و تحولات بین المللی، گفت: مدت‌ها است که به مخالفان مذاکره تزریق شده است که مذاکره و توافق مساوی با «تسلیم» و «خیانت» به انقلاب و فراموش کردن آرمان‌های آن است. عده‌ای از روی حسن نیت واقعا به چنین چیزهایی معتقد هستند، با این افراد باید گفتگو کنیم و مسئله را برای آن‌ها روشن کنیم که هر مذاکره‌ای حتی با آمریکا به معنی تسلیم و خیانت نیست و گاهی مذاکره برای تامین «منافع ملی» ضروری است.

دسته‌ای برای حفظ منافع خود با مذاکره مخالف هستند

مطهری درباره انگیزه گروه دیگری از مخالفان مذاکره نیز تصریح کرد: دسته دومی از مخالفان وجود دارند که از تحریم‌ها بویژه دور زدن آن منافعی بدست می‌آورند و برای حفظ منافع خودشان با مذاکره مخالف هستند و البته به موضع‌گیری این افراد نباید توجه شود و دولت باید مصالح مردم را بر هر امر دیگری ترجیح دهد.

وی درباره چشم‌انداز مذاکرات در دولت چهاردهم،گفت: مذاکرات در گذشته مصادف با حوادث غزه شد و بنابراین به توقف کشیده شد اما حالا دیگر فضا تغییر کرده و شرایط جدیدی بوجود آمده است بنابراین احتمال توافق بیشتر است. البته این احتمال به رفتار ما نیز بستگی دارد یعنی این‌که کل نظام پشت مذاکره هوشمندانه با در نظر گرفتن منافع ملی قرار گیرد و بعضی جریان‌ها کارشکنی نکنند و همه متحد شوند، در این صورت احتمال این که به یک توافق قابل قبول برسیم بالاست.

رهبر انقلاب در فرازی از سخنرانی خود درعید مبعث خاطرنشان کردند: «حواسمان باشد که با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله میکنیم، با چه کسی داریم حرف میزنیم؛ این را بدانیم. انسان وقتی که طرف خودش را شناخت، ممکن است معامله هم بکند امّا میفهمد که چه‌ کار باید بکند. باید بشناسیم، بدانیم.»

آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره شرفتمندانه در چارچوب سه اصل محوری حکمت، عزت و مصلحت و در چارچوب منافع ملی با دولت ترامپ، از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم اولین بار در گفتگوی رئیس‌جمهور با شبکه آمریکایی NBC بازتاب ویژه‌ای پیدا کرد و بابی برای گفتگو درباره ضرورت آن با هدف دستیابی به راه‌حل برای مشکلات اقتصادی کشور شد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۵
فرصتها از دست رفته و چاره ای جز مذاکره نیست .
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۵
بعد از چندین سال باز هم خوب شد که متوجه شدید
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟