با تحولات منطقه و جهان

آمادگی قطر برای میانجیگری میان ایران و آمریکا؛ دعوت ماکرون از جولانی برای سفر به فرانسه؛ طرح استیضاح ترامپ کلید خورد

آمادگی قطر برای میانجیگری میان ایران و آمریکا؛ دعوت ماکرون از جولانی برای سفر به فرانسه و طرح استیضاح ترامپ از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.
کد خبر: ۱۲۸۷۳۹۳
|
۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸ 06 February 2025
|
3606 بازدید
|

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، آمادگی قطر برای میانجیگری میان ایران و آمریکا؛ دعوت ماکرون از جولانی برای سفر به فرانسه و طرح استیضاح ترامپ از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

آمادگی قطر برای میانجیگری میان ایران و آمریکا

«ماجد الانصاری» سخنگوی وزارت امور خارجه قطر و مشاور نخست‌وزیر قطر روز چهارشنبه به شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت: «ما حتی در دوره اول دولت ترامپ برای توافق با ایران با آن دولت کار می‌کردیم و فکر می‌کنیم این نقشی است که اکنون می‌توانیم ایفا کنیم.»

او در عین حال خاطرنشان کرد که قطر در حال حاضر در ۱۰ فرآیند میانجیگری که به طور هم‌زمان در حال انجام است، مشارکت دارد، از جمله تلاش‌های میانجی‌گری میان جنبش فلسطینی حماس و رژیم صهیونیستی.

در سال ۲۰۲۴، قطر میانجی‌گر تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا بود.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام یا توافق هسته‌ای ایران) در سال ۲۰۱۵ بین ایران، فرانسه، آلمان، بریتانیا، چین، روسیه و ایالات متحده آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا امضا شد. این توافق کاهش تحریم‌ها را در ازای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران پیش‌بینی کرده بود، اما ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ به صورت یک‌جانبه از برجام خارج شد و برخلاف تعهداتش، تحریم‌ها را مجددا علیه تهران اعمال کرد.

این در حالیست که رئیس‌جمهور آمریکا سه‌شنبه در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد تنها خواسته او از ایران این است که سلاح هسته‌ای نداشته باشد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود تصریح کرد: «ایران ضعیف نیست. ایران یک کشور بسیار قوی است. اما به آنها اجازه نخواهیم داد به سلاح هسته‌ای برسند. ایران ضعیف نیست. آنها قوی هستند. خواست من جلوگیری از رسیدن آنها به سلاح هسته‌ای است.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در اظهاراتی علیه برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران گفت: «اگر ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای برود، برای آنها بد خواهد شد. اما در صورت تصمیم ایران برای دوری از سلاح هسته‌ای، این کشور به کشوری با آینده‌ای باورناپذیر تبدیل خواهد شد.»

در ادامه، ترامپ در پاسخ به سوالی درباره اظهارات خود برای مذاکره با ایران گفت: «از صدور یادداشت ریاست جمهوری علیه ایران نفرت داشتم. من می‌خواهم ایران موفق و صلح‌آمیز باشد. از اقدام علیه ایران متنفر هستم. در دولت اول من، آنها هیچ پولی نداشتند. آن موقع از این اقدام متنفر بودم، اکنون نیز از انجام این اقدام متنفر هستم.»

در همین حال وزیر خارجه ایران در واکنش به اظهارات اخیر ترامپ نوشت: «افراد زیرک به‌جای سیاست شکست‌خورده فشار حداکثری، عقلانیت حداکثری را انتخاب می‌کنند.»

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آنچه "فشار حداکثری" خوانده می‌شود، یک تجربه شکست‌خورده است. تکرار آن فقط بار دیگر به "مقاومت حداکثری" منجر می‌شود. افراد زیرک به جای آن "عقلانیت حداکثری" را انتخاب می‌کنند. علاوه بر اینکه ایران یکی از طرف‌های متعهد در ان‌پی‌تی و دیگر اسناد جهانی منع اشاعه است، قبلا به صراحت اعلام کرده است که "ایران تحت هیچ شرایطی به دنبال جست‌و‌جو، تولید یا دستیابی به سلاح هسته‌ای نخواهد بود.»

او تصریح کرد که «دستیابی به تضمین‌های عملی مبنی بر اینکه ایران به سلاح هسته‌ای نخواهد رسید دشوار نیست، مشروط بر اینکه متقابلا تضمین‌های عینی برای خاتمه موثر اقدامات خصمانه علیه ایران - از جمله فشار‌های اقتصادی و تحریم‌ها - ارائه شود.

دعوت ماکرون از جولانی برای سفر به فرانسه

ریاست جمهوری سوریه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه با «احمد الشرع» سرکرده تحریر الشام ملقب به «ابومحمد الجولانی» رئیس جمهور موقت سوریه تماس تلفنی برقرار کرد.

بر اساس گزارش شبکه خبری «الجزیره»، در این بیانیه همچنین آمده است، رئیس‌جمهور فرانسه به عنوان نخستین رهبر یک کشور اروپایی، به رئیس جمهور موقت سوریه تصدی این سمت را تبریک گفته است.

امانوئل ماکرون همچنین طی این تماس تلفنی بر حمایت تمام قد خود از مرحله انتقالی در سوریه تاکید کرده است.

رئیس‌جمهور فرانسه در جریان این گفت‌وگوی تلفنی بر تلاش‌های کشورش برای لغو تحریم‌های اعمال شده علیه سوریه و فراهم ساختن زمینه‌ای برای رشد و شکوفایی تاکید کرد.

امانوئل ماکرون همچنین تصریح کرد که کشورش از فرآیند سیاسی، وحدت و یکپارچگی، استقلال و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کند.

در همین رابطه، رئیس جمهور موقت سوریه نیز در مقابل از رئیس جمهور فرانسه به خاطر برقراری این تماس تلفنی و همچنین آن چه «مواضع حمایت‌کننده» این کشور در قبال مردم کشورش طی ۱۴ سال گذشته خواند، تشکر و قدردانی کرد.

الجولانی طی این تماس تلفنی تاکید کرد که سوریه بخشی مثبت، مؤثر و کارآمد در منطقه و جهان خواهد بود؛ سوریه به همراه شرکای خود همان نگرانی‌های امنیتی را دارد و تمرکز خود را بر منافع ملی شامل ثبات، حاکمیت و تمامیت ارضی معطوف خواهد کرد.

رئیس جمهور موقت سوریه با امانوئل ماکرون همچنین در خصوص چالش‌های فعلی این کشور که شامل تحریم‌های اقتصادی اعمال شده بر مردم سوریه و عدم تکمیل تمامیت ارضی آن است، به بحث و تبادل‌نظر پرداخت.

دو طرف همچنین چشم‌انداز رشد و توسعه‌ای و ملی اتخاذ شده توسط دولت جدید سوریه با هدف تضمین برقراری رفاه و شکوفایی این کشور و مردم آن در سریع‌ترین زمان ممکن را مورد بررسی قرار دادند.

الجولانی و ماکرون طی این تماس تلفنی همچنین در خصوص چالش‌های امنیتی در سوریه و لزوم تلاش و همکاری برای حفاظت از امنیت و ثبات این کشور با یکدیگر گفت‌و‌گو کردند.

رئیس جمهور فرانسه در پایان این تماس تلفنی از رئیس جمهور موقت سوریه برای سفر به این کشور طی هفته‌های آتی دعوت به عمل آورد.

این تماس تلفنی پی از آن برقرار شد که حسن عبدالغنی، سخنگوی اداره عملیات نظامی سوریه پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرد: احمد الشرع را به عنوان رئیس کشور در مرحله انتقالی معرفی می‌کنیم و او نماینده کشور در صحنه بین‌المللی است.

اکنون که الجولانی موقعیت خود را تثبیت‌شده می‌بیند، برای پیشبرد برنامه‌های بازسازی سوریه، سفر‌هایی به کشور‌های منطقه از جمله عربستان، ترکیه و احتمالاً قطر انجام می‌دهد. هدف او جذب منابع مالی لازم برای بازسازی سوریه و همچنین تلاش برای برداشته‌شدن تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور است.

مخالفان مسلح سوری پس از پیشروی‌های خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماه رسید، روز شنبه هفتم اکتبر از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه هشتم دسامبر وارد پایتخت سوریه شده و کنترل آن را به دست گرفته و به حکومت چندین ساله بشار اسد پایان دادند. پس از سقوط حکومت بشار اسد، محمد البشیر در اظهاراتی رسما از مکلف شدن به ریاست دولت انتقالی سوریه تا ماه مارس ۲۰۲۵ خبر داد.

طرح استیضاح ترامپ کلید خورد

الکساندر گرین، نماینده دموکرات کنگره آمریکا در جریان یکی از جلسات مجلس نمایندگان تمایل خود را برای آغاز روند استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور خبر داد.

گرین ادعای ترامپ برای کنترل و مالکیت نوار غزه و تبدیل کردن آن به «ساحل مدیترانه» را «پاکسازی قومی» خواند و اضافه کرد که به دلیل اقدامات شنیع پیشنهادی و کار‌های شنیع صورت گرفته از سوی ترامپ، طرح استیضاح وی آغاز شده است.

ترامپ نخستین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست که دو بار استیضاح شده است. هر دو بار در دوره نخست ریاست جمهوری وی حد فاصل سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ اتفاق افتاد و مجلس سنا آن را رد کرد.

دونالد ترامپ، شامگاه سه‌شنبه در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید این طرح را اعلام کرده بود، سخنانی که موجی از اعتراضات و انتقادات جهانی را با خود به همراه داشت.

دولت چین ضمن اعلام مخالفت خود با طرح ترامپ برای تصرف نوار غزه و آواره کردن فلسطینی‌ها به کشور‌های دیگر، بر اهمیت اداره فلسطین توسط خود فلسطینیان تأکید کرد.

«لین جیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در نشست خبری امروز خود در پکن اعلام کرد: معتقدیم که پس از جنگ، فلسطین باید توسط خود فلسطینی‌ها اداره شود.

وی همچنین بر مخالفت پکن با انتقال اجباری مردم غزه تأکید کرد و اظهار داشت: امیدواریم همه طرف‌ها آتش‌بس را به عنوان فرصتی برای راه‌حل دو دولتی و برقراری صلح پایدار در خاورمیانه مورد بهره‌برداری قرار دهند.

موضع امروز پکن در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر تصرف نوار غزه و اداره آن توسط ایالات متحده بیان شده است.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
واسطه لازم نیست.
پزشکیان و ترامپ دیدار کنن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
باشه بهش میگم
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
یکی به این شیخ جان بگوید اگر ترامپ خبیث دست از آن همه ادعا و خواسته های نامشروع که در صورت اجرا چیزی از کشور عزیز ایران باقی نخواهد ماند.بردارد و بر اساس اصل عزت و مذاکره برد برد وارد گود مذاکره شود نتیجه برای هردو طرف رضایتبخش خواهد بود والا جریان مذاکرات همان وقایع دوره قبل ترامپ خواهد بود.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
شما هنوز با قطر دوست هستید ؟ چطوره از آقای جولانی هم تقاضای میانجیگری بکنید
واقعاً که
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
چرا فقط ما اصزاز میکنیم بگوییم جولانی نمیگوییم احمد شرع!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
امروز در نقطه ای هستیم که بتوانیم فقط به طور مستقیم مذاکره کنیم. دیگر نیازی به میانجی نیست؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
تا کی دیگران باید میانجیگری کنند یک دفعه مرد و مردونه بشینید سر میز مذاکره‌ حی پیغام پسغام لازم نباشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
مذاکره باید بدون حضور و دخالت کشور های سوم خارجی و بیگانه باشد .مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا برای رفع تحریم ها برگزار شود.
دانیال
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
هیچ نیازی به واسطه نیست.این قطری‌ها فردا هزار جور توقع دارند.خودتون پیش قدم شوید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
درود بر قطر
بیژن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
طرح استیضاح ترامپ کلید خورد
هیچ موقع این اتفاق نمی افتد زهی خیال باطل
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
با توجه به پیشنهاد ترامپ برای مذاکره با ایران، با انجام این مذاکرات در شرایط فعلی موافقید؟