به گزارش تابناک، ناهنجاریهای مغزی و جمجمهای جنین همچنان شایعترین دلیل درخواست سقط محسوب میشوند. این کاهش آماری، تأثیر سیاستهای جدید بر کنترل فرآیندهای پزشکی و اداری مرتبط با سقط جنین را نشان میدهد. مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس از صدور مجوز قانونی برای ۷۴.۴ درصد از متقاضیان سقط جنین در این استان در سال گذشته خبر داد و گفت سالانه در حدود، یک هزارمورد پرونده درخواست سقط در پزشکی قانونی فارس ثبت میشود که عمدهترین دلایل آن ناهنجاریهای جنینی و بیماریهای خطرناک مادران است.
علیرضا درودچی در گفتوگو با خبرنگار تابناک فارس، با اشاره به کاهش مجوزهای سقط در سال ۱۴۰۳ گفت: در نه ماه سال گذشته، از تعداد ۶۸۱ پرونده بررسیشده، (۷۴.۵ درصد) مجوز دریافت کردند. اما در سال جاری، تعداد پروندهها به ۵۸۹ مورد کاهش یافته که از این تعداد ۴۲۳ مورد مجوز سقط جنین قانونی صادر شده که نشاندهنده کاهش ۳.۴ درصدی است.
این مقام مسئول تأکید کرد که فرایند صدور مجوز سقط قانونی بر اساس ضوابط قانونی و پس از بررسیهای تخصصی انجام میشود.
شرایط قانونی سقط و هشدارهای پزشکی قانونی
درودچی با تأکید بر لزوم رعایت محدودیت قانونی ۱۸ هفته و ۵ روز برای سقط جنین، هشدار داد: تأخیر حتی یک روز (۱۸ هفته و ۶ روز) موجب ممنوعیت قطعی صدور مجوز میشود.
وی افزود: عمدهترین مجوزها به دلایل عُسر و حَرَج مادر و ناهنجاریهای شدید جنینی صادر شده است.
مدیرکل پزشکی قانونی فارس همچنین نسبت به روشهای غیرقانونی سقط جنین هشدار داد و تصریح کرد: استفاده از داروهای قاچاق و روشهای غیراستاندارد، سلامت مادران باردار را به خطر میاندازد و در برخی موارد منجر به عوارض جبرانناپذیر و حتی مرگ مادر میشود که این افراد با مراجعه وتهیه داروهای غیر مجاز اقدام میکنند.
اصلاحات قانونی و تأثیر آن بر کاهش آمار سقط جنین
به گفته وی بر اساس قانون جوانی جمعیت، فرآیند صدور مجوز سقط جنین تغییر کرده و اکنون پس از تأیید پزشکی قانونی، رأی نهایی قاضی برای مجوز سقط الزامی است.
وی اظهار داشت: در ۶ ماه ابتدای سال جاری، بیشترین گروه سنی متقاضیان سقط درمانی بین ۳۰ تا ۳۹ سال بودهاند که ۱۷۴ مورد را شامل میشود.
به گفته وی، شایعترین ناهنجاری جنینی منجر به صدور مجوز سقط، اختلالات مربوط به تشکیل جمجمه، مغز و مخچه بوده که ۵۲ مورد در شش ماه سال جاری ثبت شده است.
مدیر پزشکی قانونی فارس همچنین افزود: در میان بیماریهای مادران که منجر به دریافت مجوز سقط شدهاند، نارسایی شدید قلبی با ۴ مورد در صدر قرار دارد.
به گزارش تابناک کاهش ۵۲ درصدی مجوزهای سقط جنین در سال ۱۴۰۳ نشاندهنده تأثیر اصلاحات قانونی و سیاستهای تشویقی برای سلامت مادر و کودک است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.