به گزارش تابناک به نقل از ایرنا؛ دکتر اسحاق جهانگیری شنبه شب در نشست ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی هرمزگان، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس همواره بحث از بمباران، تعداد شهدا و تعداد مجروحان و اقدامهای کشورهای منطقه و قدرتهای بزرگ از عراق بود.
وی ادامه داد: در آن دوران ملت ایران در یک طرف و همه دنیا در طرف دیگر بود، اما همه با روحیه و درک مشترک از شرایط به این باو رسیدند که باید در مقابل این مشکلات ایستادگی کنند و با این درک مشترک از مشکلها عبور کردیم.
وی اضافه کرد: اکثر کشورهای منطقه هر چه داشتند در اختیار صدام قرار میدادند، البته ملت ایران با بزرگواری از این مسایل عبور کرده و به جهت آنکه این کشورها همسایه ما بوده اند، از خطای آنها چشم پوشی کردیم شاید خودشان بعد این اشتباهات را جبران کنند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: هدف دشمنان در جنگ تحمیلی این بود که اگر نتوانند ایران را تجزیه کنند حداقل بخشی از کشور را جدا کنند، اما ایستادگی مردم و همدلی مسوولان اجازه نداده به اهداف شان برسند.
جهانگیری خاطر نشان کرد: آن زمان اختلافات داخلی را کنار گذاشتند. اینها درسهایی از دوران دفاع مقدس است که باید همواره در کشور از آن استفاده کنیم و بدانیم که راه عبور از بحرانها و مشکلات همدلی و انسجام است.
وی اشاره کرد: اکنون شرایط کشور سخت و دشوار است، اما به فضل الهی از این شرایط با سربلندی عبور خواهیم کرد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تحریمهای ظالمانه و اینکه این تحریمها پس از توافقات بر ما تحمیل شد، خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه به خصوص سعودیها تحریکهای زیادی در این زمینه انجام دادند و سعی کردند توافق حاصل شده را بر هم بزنند و هدفشان این بود که نظام جمهوری اسلامی ایران را ساقط و یا حداقل ایران را تسلیم کنند.
جهانگیری بیان داشت: ایران حوادث بزرگی را در طول تاریخ از سر گذرانده و قطعاً در زمان حمله مغول به ایران نیز عدهای تلاش میکردند که مردم را مأیوس کنند، اما مردم ایران با ایستادگی توانستند از بحرانهای مختلف عبور کنند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه آمریکا در تحریمهای ظالمانه مهمترین منابع درآمدی کشور نظیر نفت، بیمههای بین المللی و کالاهای صادراتی را هدف قرار داده است، خاطرنشان کرد: با اتکا به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و با استفاده از تجربیات قبلی توانستیم گلوگاههایی را که ممکن بود دشمن در شرایط تحریم تحت فشار قرار دهد شناسایی و مسدود کنیم.
جهانگیری گفت: یکی از دستاوردها برای رفع گلوگاههای تحریم، راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس بود که در آن زمان یکی از دغدغهها نحوه استفاده از میعانات گازی پارس جنوبی بود که اگر امکان استفاده از این میعانات فراهم نمیشود گاز کشور و به دنبال آن برق و آب قطع میشد.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس ایستادگی کرد و ما حمایتها و پشتیبانیهای لازم را با اختصاص بودجه کافی انجام دادیم تا این مجموعه بزرگ در مدار تولید قرار بگیرد و امروز در تولید بنزین به جایی رسیده ایم که بنزین به یکی از اقلام صادراتی کشور تبدیل شده است.
جهانگیری با بیان اینکه به برکت اقتصاد مقاومتی اقدامات مهمی در کشور انجام شده است، اظهار داشت: امروز به واسطه اقداماتی که در عرصههای مختلف انجام شده قادر هستیم بسیاری از نیازهای ضروری خود را تأمین کنیم و در حقیقت واحدها و مدیران تولیدی و صنعتی سعی کردند از دل بحران و تحریم فرصت رشد و شکوفایی اقتصادی به وجود بیاورند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه اقتصاد ایران از حجم بسیار بزرگی برخوردار خواهد شد و از اقتصادهای بزرگ دنیا محسوب میشود گفت: حجم بالای اقتصاد کشور نشان میدهد که مدیران برای عبور از مشکلات اقتصادی و غلبه بر تحریم و محدودیتها در حال فعالیت و برنامه ریزی هستند.
جهانگیری مدیران دستگاههای اجرایی را به تلاش برای رفع مشکلات مردم و جلب اعتماد آنان فراخواند و گفت: مدیران و مسئولین دستگاهها باید در وهله اول روحیه خود را حفظ کنند و خود را مرد این میدان بدانند و مطمئن باشند که با مدیریت مناسب و تدبیر میتوان کشور را از مشکلاتی که آمریکا به وجود آورده عبور داد.
معاون اول رییس جمهور گفت: مدیران باید به شرایط سخت زندگی مردم آگاه باشند و دغدغه شبانه روزی آنها چگونگی رفع دغدغهها و مشکلات مردم باشد، امروز جامعه نیازمند مدیریت باانگیزه، دلسوز، با اراده و آینده نگر است که با روحیه امید بتواند برای عبور از مشکلات برنامه ریزی و اقدام کند.
جهانگیری تصریح کرد: امروز موضوع اصلی در حوزه مدیریت بایستی جلب رضایت مردم، افزایش اعتماد و مشارکت مردم باشد و بی تردید اینها مولفههایی هستند که برای عبور از شرایط سخت به آن نیازمند هستیم.
وی خاطرنشان کرد: بدون تردید هر چقدر که نشان دهیم اقتصاد کشور سرپا است و صادرات و واردات مورد نیاز انجام میشود و مردم برای تأمین نیازهای اساسی خود مشکلی ندارند، این موضوعات به جهانیان نشان میدهد که اقتصاد ایران شرایط مناسبی دارد.
معاون اول رییس جمهور گفت: مردم اطمینان داشته باشند که دارو و کالاهای اساسی را تا آخر سال با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین خواهیم کرد لذا دغدغهای در این زمینه نداشته باشند و امیدواریم بتوانیم ارز مورد نیاز را تأمین کنیم.
دکتر جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود استان هرمزگان را از استانهای صنعتی، اقتصادی و گردشگری کشور توصیف کرد و گفت: همه ظرفیتها در داخل استان برای پیشرفت وآبادانی وجود دارد و باید تلاش کنیم همه آنها را فعال کنیم.
جهانگیری اضافه کرد: اقتصاد استان هرمزگان دریامحور است و بخش بزرگی از اقتصاد ایران نیز میتواند متکی به دریا باشد لذا با توجه به ظرفیتهای استان بایستی تمرکز اصلی در این استان و استانهای ساحلی روی اقتصاد دریامحور باشد.
وی در ادامه شرکتهای بزرگ استان هرمزگان را به اجرای مسئولیتهای اجتماعی توصیه کرد و گفت: امروز مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی واقعیت بسیار مهم و انکارناپذیری است و مالکان چنین بنگاههایی بایستی به مسئولیتهای اجتماعی خود توجه داشته باشند.
در این جلسه استاندار هرمزگان نیز گزارشی از وضعیت شاخصهای اقتصادی استان ارائه کرد و به تشریح برنامههای در دست اقدام برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف اقتصادی، صنعتی و کشاورزی پرداخت.
در این نشست همچنین تعدادی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و تولید کنندگان استان، به بیان دغدغهها و نیازهای اصلی خود برای جهش تولید پرداختند و خواستار حمایت از سوی دولت شدند.
وزیر جهاد کشاورزی، وزیر راه و شهرسازی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت و رییس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه گزارشی از فعالیتهای تولیدی استان در حوزه مسئولیت خود ارائه و برنامههای دستگاه اجرایی خود را برای توسعه استان هرمزگان در حوزه صنعت، کشاورزی و آبزی پروری، تقویت بنادر و راهسازی و مسائل ارزی بخش تولید مطرح کردند.